Ajax behaalt gelijkspel tegen Arsenal: 0-0

7 december 2005 22:40

Ajax heeft de Champions League afgesloten met een 0-0 gelijkspel uit bij Arsenal. Terwijl Ajax met de bijna volledige basis speelde, ontbraken er bij Arsenal diverse internationals. De wedstrijd werd dan ook slechts voor de statistieken gespeeld.

Blind moest al binnen het half uur tweemaal wisselen. Grygera moest met een hersenschudding en Maduro met een verzwikte enkel na een aanslag van Hleb van het veld. De veelbesproken wissels Trabelsi en De Jong kwamen toen alsnog het veld in.

Ajax had de wedstrijd behoorlijk onder controle. De ploeg kon alleen geen echte kansen afdwingen. De beste kansen waren voor Arsenal. In blessuretijd van de eerste helft kreeg die ploeg een penalty nadat reyes over het been van Galasek viel. Henry schoot de bal ruim naast.

In de tweede helft werden er te wienig kansen afgedwongen om een echte winnaar aan te kunnen wijzen. het bleef dan ook 0-0. Daarmee ging in ieder geval de premie van het behaalde punt naar Ajax.