Transparent
Inloggen
Sluiten

Lausanne Sports arriveert in Nederland

8 november 2000 14:32

Verslaggever: M

De selectie van Lausanne Sports is vandaag rond het middaguur met het vliegtuig in Amsterdam aangekomen. Morgen zullen de Zwitsers in de tweede wedstrijd in de tweede ronde van de UEFA Cup in de Amsterdam Arena de 1 - 0 thuisoverwinning tegen Ajax moeten verdedigen. Trainer Pierre Andre Schuermann heeft in tegenstelling tot Ajax weinig personele problemen. Alleen Javier Mazzoni, de aanvoerder van Lausanne Sports, kampt met een lichte blessure. Hij hield aan de verloren thuiswedstrijd afgelopen weekend tegen het laaggeplaatste FC Aarau (1 - 3) een dik oog over. Morgen zal hij er echter in de cruciale wedstrijd waarschijnlijk gewoon bijzijn. Lausanne Sports zal in de Amsterdam Arena worden gesteund door ongeveer 300 meegereisde fans.

Toch is het in het Zwitsere kamp allesbehalve rustig. Na de nederlaag in de competitie tegen FC Aarau is de kritiek op coach Schuermann in Lausanne in alle hevigheid losgebarsten. Lausanne Sports heeft de laatste 5 competitiewedstrijden niet meer weten te winnen en is daardoor weggezakt uit de top. De laatste persconferentie gisteren in Zwitserland stond dan ook onbedoeld meer in het teken van de wankele positie van Schuermann dan van het komende UEFA Cupduel tegen Ajax. De bekritiseerde coach liet voor zijn vertrek naar Amsterdam weten dat Ajax nog steeds de favorietenrol heeft. 'We zullen morgen zien wat de tegenstander ons toelaat', aldus de coach.

Meer op




Tags

lausanne schuermann aarau arena arriveert nederland uefa aangekomen allesbehalve bekritiseerde bijzijn cupduel favorietenrol hevigheid javier laaggeplaatste losgebarsten mazzoni middaguur onbedoeld thuisoverwinning toelaat wankele weggezakt zwitsere zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei gisterenavond godts hato henderson hijbij hlynsson kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa zucht