Transparent
Inloggen
Sluiten

Regels op het forum en bij nieuwsreacties

Om te zorgen dat de discussies op het forum en onder nieuwsartikelen goed verlopen, hebben we enkele regels opgesteld. We verwachten van alle deelnemers aan de discussies dat ze zich hieraan proberen te houden. Bij overtreding van de regels kunnen sancties volgen, die er uiteindelijk toe kunnen leiden dat je geweerd wordt van deelname. De volgende regels gelden:

 1. Kijk goed rond voor je begint met reageren

  Nieuwsberichten hebben een tamelijk vastomlijnd onderwerp. Het forumssysteem is onderverdeeld in verschillende forums met elk forum een ander onderwerp aangaande de club. Onder de naam van het forum staat een kleine uitleg van de onderwerpen, vragen en stellingen welke je in het forum kunt plaatsen. Kijk voor je begint dus goed rond voordat je een posting doet. Gebruik ook de zoekfunctie om te zien of er niet al topics lopen over wat je wilt bespreken. Zo weet je zeker dat het in het goede forum staat en toegevoegde waarde biedt; dan krijg je ook de meeste reacties. Staat jouw posting in het verkeerde forum dan zal hij mogelijk verplaatst worden door een Moderator, danwel Administrator, naar het goede forum. Dubbele topics worden gesloten. Als je wilt reageren op reeds lopende discussies, vragen en stellingen, klik dan op de 'reactie' knop (dus níet op de 'nieuwe topic' knop).

 2. Probeer in je reactie 'on-topic' te blijven

  Dwaal niet af van het oorspronkelijke onderwerp. Op die manier blijft de discussie overzichtelijk. Gebeurt dit wel dan zal een moderator of administrator de topic sluiten. Reacties om moderators ergens op te wijzen (bijv: "slotje!") vallen ook onder dit punt. Gebruik de 'Rapporteer'-link onder een posting om de moderators te tippen over een posting.

  Ben je het niet eens met een beslissing en wil je dat onder de aandacht brengen, meld dat dan in een email, een privébericht of in het gastenboek. Niet in de topic waar het over gaat.

 3. Hou de discussie vriendelijk en beleefd

  Schelden wordt op de forums niet geaccepteerd. Sommige woorden worden reeds door onze automatische censuur computer gecensureerd en in andere gevallen, als ze de ethische normen overschrijden, zal een Administrator ingrijpen wanneer die de postings opmerkt. Voetbal is emotie, dat weten wij ook, maar er zijn grenzen.

  Let op: gezien de aard van het medium is het voor Administrators niet mogelijk ervoor te zorgen dat de forums te allen tijde geheel vrij blijven van verwerpelijke taal. Schroom niet de Administrators te attenderen op dergelijke postings wanneer je ze toch tegenkomt, via de link onder de post, getiteld 'Rapporteren'!

 4. Speel niet op de man

  De forums zijn er om met elkaar te discussiëren en om elkaar te overtuigen, maar persoonlijk een mede lid aanvallen of uitschelden is pertinent niet de bedoeling. Toon respect voor je medeleden!

 5. Post niet om het posten

  Probeer zoveel mogelijk actief te discussieren. Reacties als 'Nee, niet doen' of 'Ben ik met je eens', voegen weinig toe aan de discussie. Ga ook niet door middel van het plaatsen van onzinnige berichten je aantal postings opkrikken. Probeer tevens twee verschillende replies achter elkaar te vermijden. Voeg alles zoveel mogelijk samen in één berichtje.

 6. Maak je postings leesbaar en duidelijk

  We eisen niet dat je perfect Nederlands typt, maar we vragen wel enige zorg voor je postings. Probeer hoofd- en kleine letters op de juiste plek te gebruiken, evenals leestekens, smilies en andere stijlelementen. Overmatig gebruik van het een of het ander of bewust onleesbare postings worden niet toegestaan. Tracht bovendien in je postings zo duidelijk mogelijk te maken waar het om gaat, wat je wilt zeggen en - wanneer van toepassing - waarom of waar je je informatie vandaan haalt.

 7. Haal (oude) topics niet nodeloos omhoog

  Haal topics die zijn weggezakt omdat er niet meer over gediscussieerd wordt enkel terug als je écht wat nieuws hebt toe te voegen. Dit geldt ook voor nieuwere topics.

 8. Illegale inhoud

  Het is niet toegestaan de forums te gebruiken voor commerciële doeleinden, de promotie van concurrerende forums, het plaatsen of verspreiden van pornografie, het plannen van illegale activiteiten of voor handel in illegale waren. Ajax.supporters.nl is ook niet verantwoordelijk voor schade, resulterend uit een eventueel op de forums aangegane overeenkomst of transactie. Voorts zijn racistische of anderszins onwettige uitingen niet toegestaan.

 9. Fans van andere club zijn welkom, maar gedraag je als gast

  Fans van een andere club zijn meer dan welkom, de ervaring leert dat ze vaak een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan een discussie. Maar onthoud wel dat je te gast bent. Gedraag je dus ook zo! Enkel de tegenstander provoceren is geen zinvolle bijdrage en zal dus niet worden getolereerd. Ook is het niet toegestaan te liegen over je clubvoorkeur of te reageren op bepaalde voor fans van andere clubs afgeschermde delen van de site. Fans van een andere club welke zich op één van de Supporters.nl forumssystemen misdragen zullen van geheel Supporters.nl worden geweerd.

 10. Ga niet slowchatten

  Met het woord "slowchatten" doelen we op een bepaald soort oneigenlijk gebruik van de forums. Het gaat om snel op elkaar volgende korte berichtjes, meestal meer op elkaar reagerend dan op het werkelijke onderwerp van de topic, waarin ze worden gepost. Of bijvoorbeeld het posten van actuele standen en ontwikkelingen bij wedstrijden die op dat moment worden gespeeld. Op dit soort communicatie zijn de forums niet gebouwd. Slowchatten levert veel serverdruk op en daarmee veel overlast voor je medesupporters; de serverkracht die op gaat aan slowchatten kan immers niet worden aangewend voor waar de forums werkelijk voor gebouwd zijn.

  Om het slowchatten tegen te gaan, werken we met een automatisch script, dat slowchats detecteert. Het script stuurt een vriendelijk verzoek aan het slowchattende lid en zet eenzelfde soort verzoek in de betreffende topic. Uiteraard is dit script niet onfeilbaar en zal het soms ten onrechte een bepaalde topic als slowchattopic aanmerken. In dat geval verzoeken we leden het bericht in de topic te negeren en er melding van te maken in het gastenboek, zodat we het script kunnen verbeteren. Reageren op de slowchatwaarschuwing in de topic zelf is niet toegestaan. Ook als je een slowchattopic tegenkomt, die niet door het script wordt herkend, vragen we je hier melding van te maken in het gastenboek. Reageer ook in dit geval niet in de topic zelf.

 11. Meeliften op populaire berichten is niet toegestaan

  We gebruiken op bepaalde plekken een stemsysteem, waarbij leden reacties omhoog of omlaag kunnen stemmen. Het is niet toegestaan om tactisch op hooggeplaatste reacties te reageren om je reactie prominenter naar voren te laten komen als je zelf eigenlijk niets inhoudelijks toe te voegen hebt. Geef indien mogelijk aan waarom je reageert op het bericht waarop je reageert.

 12. Vraag niet om kaarten

  Net zoals op het veld is het ook hier niet toegestaan om te vragen om een kaart voor iemand anders. De beslissing of iemand een kaart hoort te krijgen, ligt bij de administrators en de moderators.

  Op dezelfde manier is deze site niet de plek voor kritiek op het beleid op de andere Supporters.nl sites. Je kunt je opmerkingen kwijt bij de beheerders van het betreffende forum, niet hier.

 13. Maak geen gebruik van meerdere accounts

  Het is niet toegestaan om gebruik te maken van meerdere accounts om bijvoorbeeld een rode kaart te omzeilen of om op die manier medestanders te vinden in een discussie. Dubbele accounts zullen direct een rode kaart ontvangen en bij herhaling zal dit ook consequenties hebben voor het oorspronkelijke account.

Heb je een kaart gekregen?

In de forumhandleiding staat precies beschreven wat dat inhoudt.Censuurlijst

We hanteren een lijst met automatisch gecensureerde woorden, om een aantal veelal kwetsend bedoelde woorden uit de reacties te filteren. Deze woorden zijn tevens niet toegestaan als loginnaam.

Uiteraard is een lijst als deze niet heiligmakend en is het ook mogelijk om legitieme discussies over deze onderwerpen te voeren. Dat is gewoon toegestaan. Het is in die gevallen ook toegestaan om met 'trucs' de censuurwoorden te omzeilen (door één letter door iets anders te vervangen bijvoorbeeld). Dat mag in andere gevallen niet.