Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Sfeer in het stadion » Ontwikkeling Stadion

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

De afgelopen jaren heeft de ArenA een metamorfose ondergaan, en ze zijn zoals we weten ook nog bezig met de omlijsting aan de buitenkant. Nu komt ook het nieuws door dat de 4 openingen in de hoeken van het stadion in tribunes zullen veranderen, iets waar veel Ajacieden al jaren lang om vroegen.

Bron: https://www.ajaxlife.nl/2019/11/15/vier-wangen-johan-cruijff-arena-gaan-nog-voor-einde-seizoen-dicht/open/sluit de onderstaande quote:

Vier wangen Johan Cruijff Arena gaan nog voor einde seizoen ‘dicht’

Het interieur van de Johan Cruijff Arena staat weer een ongetwijfeld mooie verbetering te wachten. Er wordt dit voorjaar begonnen met het dichten van de vier wangen in de hoeken van het stadion. En dit alles moet nog voor het einde van het seizoen gereed zijn.

De wachtlijsten met Ajacieden zijn ongekend omdat werkelijk iedereen naar het fantastische spel van Ajax wil kijken en daarom is ieder extra stoeltje in de Johan Cruijff Arena er eentje. Des te interessanter was het dat het plan op tafel kwam om 800 tot 1000 extra plekken te realiseren. Dit plan wordt werkelijkheid.

Tijdens de eerste maanden van 2020 worden de vier wangen gedicht, zo weet Ajax Life nadat tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) al een voorzet werd gegeven. De vier wangen zijn de plekken waar je tijdens thuisduels van Ajax grote vlaggen met de drie oude plus het huidige logo ziet hangen. Die vlaggen worden vervangen door tribunes.

Eigenlijk mag een stadion richting een eindtoernooi niet veel veranderingen meer doorvoeren, maar de Uefa vindt extra plekken zeer interessant met het oog op het EK 2020 dat komende zomer onder meer in de JC Arena wordt gespeeld en vanwege de enorme populariteit van de club is Ajax uiteraard ook groot voorstander.

We hoorden eerder vanuit de JC Arena dat het dichten van de wangen een flinke investering vergt die je niet snel terug verdient, maar het positieve advies van de Uefa en de steun van Ajax zorgen ervoor dat plannen nu overhoop gaan en de wangen alsnog worden gedicht. Op korte termijn zelfs.

Overigens waren de wangen twintig jaar geleden tijdens het EK 2000 nog gedicht met tijdelijke tribunes, maar het gaat nu echt om permanente plekken. Plekken ook die in de toekomst gewoon gevuld kunnen worden door supporters van Ajax en dus gaat de huidige capaciteit (54.990) van de JC Arena straks dik door de 55.000.

Overigens moet het ook in de toekomst voor hulpdiensten en opbouwers van podia voor concerten mogelijk bijven om gebruik te maken van de openingen in de hoek van het stadion. Dit betekent dat de wangen tot een bepaalde hoogte (of laagte, zogezegd) worden gedicht.

Er zijn vaste knappe knoppen die precies weten wat er wel en niet mogelijk is. We zijn in ieder geval onwijs benieuwd naar de eerste tekeningen!


 

+4/-0

We zijn sowieso niet enigen die raar opkijken van de opgeleverd Arena zonder dat je het omhulsel van het dak al hebt volmaakt. Maakte het nieuwe stadion al graflelijk. Nu proberen ze het dan eindelijk te voltooien, maar eerlijk gezegd is dat 25 jaar te laat. Hopelijk kopi"eren ze Qatars idee over appartementskyboxen boven de tweede ring. Dat zou het wel heel gaaf kunnen maken. Teamleden die gewoon rond het eigen stadion wonen, dat zou echt gruwelijk zijn.

 

+1/-1

Zeer goed nieuws, die open hoeken zijn een doorn in het oog! Daarnaast zijn de lounges die in die hoeken zitten vaak onbezet. Al met al begint het stadion er ieder seizoen beter uit te zien. Dit was wel het grootste pijnpunt bij de supporters dat nog open stond volgens mij na het vervangen van de stoeltjes en het dichten van de gracht.

Zou mooi zijn als ze ook nog een oplossing weten te vinden om de tribunes achter de doelen dichter op het veld te krijgen. Op het vorige forum waren daar altijd mooie discussies en plaatjes over met betrekking tot de hellingshoek.

 

+3/-0

Heeft er iemand al foto's van de vorderingen in het stadion mbt het dichtbouwen van de hoeken?

 

+1/-0

Hier zijn er een paar te zien: https://twitter.com/Ventos/status/1214213054210150400link

 

+1/-0

Geen idee of dit de juiste plek is hiervoor.. Maar ik vond het toevallig via social media, zie het als een soort Merchandising, dus vandaar dat ik het hier deel.Zag namelijk een site waar ze 3D- Eredivisie stadions verkopen. Als wanddecoraties. Zag er best gaaf uit, maar heb het nog nooit op deze manier gezien, dus twijfelde in het begin. Toch maar besteld en na 2 dagen binnen gekregen, en het zag er nog mooier uit in het echt dan op de site. Heel bijzonder verpakt ook + info over Johan Cruijff ArenA, heel uniek. Met 3D printer gemaakt op een duurzame manier. Maar goed, ik was dus erg benieuwd of jullie er al mee bekend waren? Of niemand hier van heeft gehoord, ik zelf namelijk hiervoor nog niet. Ik heb hem bij Reveld.Studio besteld. Maar wie weet zijn er wel meerdere sites. Hierbij linkje naar mijn aankoop; https://reveld.studio/products/johan-cruijff-arena-3d-print-eredivisie?variant=41895237091518link

Mocht iemand benieuwd zijn naar foto's, laat maar weten. Hij hangt mooi op mijn werkkamer momenteel, mn eigen ArenA.Heb voor een eventuele nieuwe bestelling ook nog een kortingscode, mocht iemand die willen. Anders wacht ik op voetbal legends, die binnenkort komen..

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Sfeer in het stadion » Ontwikkeling Stadion