Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Wedstrijden van Ajax » [Eredivisie] VVV-Venlo - Ajax

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 1 pagina.

forumillustratie

Na de zwaarbevochten overwinning op PAOK Saloniki en enkele dagen voor het treffen op Cyprus met APOEL Nicosia wacht eerst nog de derde Eredivisiewedstrijd van het seizoen. Ajax mag zaterdag 17 augustus om 18.30 uur in De Koel op bezoek bij VVV-Venlo. Een traditioneel lastige uitwedstrijd voor Ajax, want van de voorgaande 24 ontmoetingen in Venlo werden er slechts 11 winnend afgesloten. Vorig seizoen werd er wel gewonnen, maar eenvoudig ging dat allerminst. Het treffen stond ook toen tussen de Champions League-kwalificatiewedstrijden op het programma. Het was tevens de kennismaking met de VAR. Een doelpunt van Martin Samuelsen werd wegens vasthouden door de VAR afgekeurd, waarna Klaas-Jan Huntelaar na rust met behulp van de VAR een penalty versierde. Dusan Tadic benutte de strafschop en was zodoende matchwinner: 0-1.

Bij VVV is het nodige veranderd in de zomer. Aanvaller Peniel Mlapa - vorig seizoen goed voor vijftien doelpunten - werd overgenomen van Dynamo Dresden en een dag later voor het vijfvoudige bedrag doorverkocht naar de Verenigde Arabische Emiraten, een bijzondere transfer. Ook keeper Lars Unnerstaller - uitblinker in de wedstrijd tegen Ajax is niet meer van de partij in Noord-Limburg. Tenslotte is trainer Maurice Steijn vervangen door 'de prins van het trainersgilde' Robert Maaskant. Onder zijn leiding won VVV het openingsduel in De Koel met 3-1 van RKC Waalwijk, maar werd afgelopen weekend met 4-1 verloren op Het Kasteel bij Sparta Rotterdam.

Voor Erik ten Hag duurt de zoektocht naar de ideale 11 nog wel even voort. Het is de vraag welk team hij op pad stuurt. Krijgen we de Mexicaanse aanwinst Edson Alvarez voor het eerst binnen de lijnen te zien? Wordt het duo Blind - Marin op het middenveld in standgehouden of mag Mazraoui of Martinez zich laten gelden? Krijgt Dolberg nog een kans in de spits, is Huntelaar hem definitief voorbij of is Dusan Tadic inmiddels de vaste spits? Zeg het maar.

 

+1/-0

Dubbele topic. De eerst geplaatste blijft staan. ( het scheelde 6 minuten met elkaar)

 

+1/-0

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Wedstrijden van Ajax » [Eredivisie] VVV-Venlo - Ajax