Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Wedstrijden van Ajax » [Ere] Ajax - AZ

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 01 maart 2020 om 23:32:

open/sluit de onderstaande quote:

Calavaro schreef op 01 maart 2020 om 23:29:

Ongelofelijk, we zijn gewoon afgetroefd op inzet, op positiespel, op effectiviteit. In een thuiswedstrijd!!! Het leek wel alsof niemand wist wat ze met de bal moesten doen. Aanstaande woensdag in de beker tegen Utrecht? Je voelt het seizoen uit je handen glippen.Of zou volledige focus op het kampioenschap het seizoen juist kunnen redden?
Tsja, nuchter gezien is er natuurlijk voldoende ruimte om dit om te buigen en bovenaan te eindigen. Helaas is nuchter niet een toestand die ik nú kan overleggen. Dít team had zich 3 maanden terug toch nooit zo de kaas van het brood laten eten. Op Neres na speelden we in de sterkste opstelling. Gifbeker. Lange adem. Argh.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Thunson schreef op 01 maart 2020 om 22:30:

Begrijp nog steeds niet waarom Blind de hemel in geprezen wordt. (...)Ik begrijp dat ook niet. Hij heeft kwaliteiten maar zeker ook tekortkomingen.
Hij is bruikbaar maar veel meer vind ik het opgeteld ook niet.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Johan Nahoj schreef op 01 maart 2020 om 23:37:

Tot half december speelde we geweldig met dezelfde selectie en opstelling (op Veltman na) er werd zelfs gesproken over dat het wel beter leek dan vorig jaar, waar het af en toe inderdaad ook naar uitzag want de doelpunten vloog zowat bij iedere tegenstander om de oren. Er is dus iets vreemds aan de hand. De inspanningsfysioloog die hartstikke goed was moest weg en Schreuder is weg. Kan dat een paar maanden goed gaan en dan ineens glippen de handgrepen weg?Schreuder zat al niet meer naast Ten Hag in het begin van het seizoen, dus als men dit aan Schreuder wil linken, moet je het ook over die periode hebben. Naar mijn mening wordt er hier ook veel te veel aan Schreuder gelinkt, alsof hij het tactisch genie is dat alles inzag. Doet mij denken aan Arteta. Toen er geruchten waren dat hij naar Arsenal ging, doken er ook plots verhalen op dat hij in feite het tactisch brein was en Guardiola maar een uitvoerder. Kijk naar waar Arsenal nu staat en het zal wel meevallen met dat tactisch brein. Diezelfde Schreuder is trouwens hopeloos gefaald bij FC Twente.

Wat velen vergeten is dat we vorig seizoen een exceptioneel goeie ploeg hadden en dat het dubbeltje een paar keer onze kant uitviel, daar waar het de laatste maanden altijd net dat tikkeltje tegen ons werkt. De tol van vorig seizoen begint bij veel spelers ook keihard door te wegen. Het meeste wedstrijden gespeeld van alle ploegen in Europa, sterkhouders die dan amper vakantie hadden en dan weer 2 voorrondes CL moeten doorploeteren. Dat begint aan een mens te vreten en is volgens mij meer een verklaring voor het aantal blessures en de slechte vorm dan het feit dat er een nieuwe inspanningsfysioloog rondloopt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Johan Nahoj schreef op 01 maart 2020 om 23:37:

Tot half december speelde we geweldig met dezelfde selectie en opstelling (op Veltman na) er werd zelfs gesproken over dat het wel beter leek dan vorig jaar, waar het af en toe inderdaad ook naar uitzag want de doelpunten vloog zowat bij iedere tegenstander om de oren. Er is dus iets vreemds aan de hand. De inspanningsfysioloog die hartstikke goed was moest weg en Schreuder is weg. Kan dat een paar maanden goed gaan en dan ineens glippen de handgrepen weg?Een reactie waar ik me goed in kan vinden. Ik verkondig dit al langer. Dat punt met die conditietrainer is hier onlangs aangehaald en ik ben er op gaan googlen. Als je de track record ziet van die man dan mag je grote vraagtekens zetten bij het aantrekken. Hij is op voorspraak van TH binnengehaald. Sinds hij er is, zijn de blessures enorm toegenomen. Dit kan geen toeval zijn. De spelers ogen ook moe en dat is niet normaal.
Het verhaal van Schreuder is ook duidelijk. Die had een behoorlijke inbreng en durfde tegen TH in te gaan. Die twee zoutzakken die er nu zitten leveren niets positiefs op.

Ik ben bang dat we alles gaan verspelen, omdat Overmars zijn vriend TH niet gaat ontslaan. Of te laat.

 

+1/-0

Ik vind helemaal niet dat we de eerste seizoenshelft geweldig speelden. Ik kan mij maar een echte goede wedstrijd herinneren, Utrecht thuis. Daarnaast waren het wel veel redelijke wedstrijden.
Het huidige verval verbaast mij niet. Als je topkwaliteit laat gaan en haalt er middelmaat voor terug kan het niet anders dan dat je ver wordt teruggeworpen. Zeker als de zgn. talenten niet zo goed zijn als velen veronderstelden.
Ik zie wel talenten bij Jong AJAX waarvan ik veel van verwacht. Maar op termijn. Niet nu, niet volgend seizoen. Dat duurt nog een paar jaar. Maar dat geeft hoop.

 

+1/-0

Ik vind ook dat we het hele seizoen niet goed spelen op een handvol wedstrijden na. Het elftal breekt constant in twee stukken en de counters vliegen ons om de oren. Spelers staan veel te hoog en uit positie. Aan het begin van het seizoen werd er door tegenstanders nog niet van geprofiteerd en scoorde Ajax vaak de eerste treffer en was de wedstrijd beslist. Maar de laatste maanden komt Ajax vaak op achterstand en is het game over.

 

+1/-0

Irritant die commentaren dat "AZ met Ajax-voetbal won in de Arena". Wat een gelul. AZ had een goed tactisch plan en speelde goed maar werd enorm in het zadel geholpen door die vroege voorsprong en de enorme onzekerheid daardoor bij Ajax. Vervolgens verdedigde AZ prima en konden ze heerlijk counteren doordat Ajax de tent achterin volledig open gooide (Dest) zonder de snelheid te hebben (Blind en Schuurs). Dat is dan toch niet "Ajax voetbal"?

Ajax heeft gewoon geen goed tactisch plan meer... Ben er nog steeds ziek van. Wedstrijd tegen Utrecht wordt redelijk cruciaal voor verloop rest seizoen. Wij hadden allang te groot moeten zijn voor de Eredivisie...

 

+1/-0

Trouwens, zijn Stengs en Boadu nu zo goed? Boadu had alle geluk van de wereld dat die pass in zijn voeten belandt en hij daarna vrij richting doel kon. De rest van de wedstrijd was hij zo goed als onzichtbaar of blonk hij uit in niet te missen kansen missen. Zelfde geldt voor Stengs. Ik kijk voor de rest geen wedstrijden van AZ, dus ik kan daar niet over oordelen, maar of dat nu de verlossers zijn van Ajax volgend seizoen zal ik toch nog moeten zien.

Verder eens met nautilus. Elke kans die ze hadden was een uitgespeelde counter, voor de rest was het gewoon achterin alles dichthouden met een linie van 6 verdedigers en daar 3 middenvelders kort voor. Als dat Ajax-voetbal is zoek ik wel een andere club.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 28 februari 2020 om 13:41:

Dit zal een stuk makkelijker worden als tegen Getafe, een simpele 3-0.
De selectie zal weer wat ervarener zijn dan gisteren.Bravo!

 

+2/-0

Wat mij betreft is de houdbaarheidsdatum van Hag nu wel verstreken

 

+1/-0

Ik miste gisteren (en eigen al wel vaker dit seizoen) heel veel op het veld vanuit Ajax-zijde: slecht voetbal, geen team, geen passie, geen strijd helemaal niks. Vorig seizoen Utrecht thuis: binnen no time 0-1 achter. Man, Ziyech rende het hele veld over om de ballen terug te veroveren. Het team werd hierin meegenomen en iedereen streed voor elkaar. Uiteindelijk win je die pot ook gewoon. Gisteren? Er zat gewoon helemaal niks in, totaal geen bezieling. Ik houd mijn hart vast voor de rest van het seizoen. Volgens mij is de halve opstelling van gisteren totaal niet fit en een paar anderen zijn gewoon (nog) niet goed genoeg voor Ajax 1. Het middenveld werd totaal overlopen. Hopelijk komt er een gouden greep maar ik ben er bang voor.

 

+1/-0

Dit komt niet meer goed. Je merkt het ook aan alles. Tegen Heerenveen gaan we waarschijnlijk ook punten verspelen. Ze kunnen in Rotterdam, Eindhoven, Alkmaar etc. alvast ''helemaal niets in Amsterdam'' gaan scanderen...

Ik ben er wel een beetje klaar mee. Waarom blijf ik ook kijken? Ik stoor me mateloos als ik naar een wedstrijd van Ajax kijk. Wedstrijden van Ajax lijken wel op een domme horrorfilm in de categorie B. Je weet gewoon precies wat er gaat gebeuren. Verliezen is niet erg, maar de manier waarop is niet goed te praten.

En mochten ze alsnog kampioen worden? Lekker belangrijk. Het is gewoon schandalig dat de competitie nu al niet lang en breed beslist is. Blessureleed vind ik geen excuus.

 

+1/-0

Tadic beklaagt zich in de interviews over dat ze terug moeten naar het spel dat ze gewend waren, dat er het nodige uitgevoerd moet worden en dat de tijd van praten over afspraken zonder uitvoering passé moet zijn. Vreemd, gezien dat Ajax de problemen in de verdediging en vlak voor de verdediging niet aanvliegt op de manier zoals ze dat horen te doen, met juiste conclusies over wie wat & hoe niet kan.

Bijvoorbeeld klopte van de analyse niets bij Getafe in Madrid. Alvarez speelde een wereldpartij, kreeg een degradatie nadien als het zwarte schaap, terwijl het probleem bij de prioriteitsmiddenvelder en schakelmiddenvelder lag. Alvarez was maximaal betrouwbaar, zo goed als in het Mexicaanse team, kreeg onterecht een overtreding en gele kaart en voor de rest bestierde hij die opponenten.

Alleen al Schuurs vervangen met Alvarez, heb je een gelouterde beroepsinternational extra, wat altijd toe te juichen is. Dan zou je ook eigenlijk zsm idealiter gebruik moeten gaan maken van Llansana en Giovanni voor de verdediging, terwijl die nog nooit mee hebben getraind met deze selectie, kennelijk omdat geruime tijd nodige oplossing volgens de teambaas, teamarchitect en teammeester niet daar moet liggen, anders was de heisa tegen de CBF al per eind januari opgelaaid en trainde Llansana al vanaf november vast mee bij deze selectie. Nu heb je eigenlijk alleen Unuvar en Dest die het nodige kunnen brengen voor die posities, maar die worden stelselmatig verkeerd dagelijks ingezet en hebben dus ook nul komma nul routine voor de rollen die Ajax totaal verkeerd invult.

Programma is deze maand Maart [relatief zwaarder dan de April maand] dus Utrecht uit (beker), Heerenveen uit, Twente thuis, Feyenoord uit. Eerste paar duels de moeilijkste van de reeks, zie dat de averij moeilijk af te wenden is.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 2 maart 2020, 18:53:00.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Ajax Forum » Wedstrijden van Ajax » [Ere] Ajax - AZ