Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Wedstrijden van Ajax » [Eredivisie 2023/2024] AZ - Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Nou Van 't Schip, ga je Hato nu ook wisselen? Die is DEZE wedstrijd nog veel slechter dan Gaaei.

 

+1/-1

Van den Boomen zou het wel even gaan neerzetten, hoorde je hier en daar. Als hij terugkomt van zijn blessure, ziet het middenveld er al een stuk beter uit was het verhaal. Hij heeft een mooie traptechniek (het gaat er vervolgens om wat je hier mee doet), maar daar is alles mee gezegd. Iedere keer dat hij onder druk komt te staan, is het balverlies. In de kleine ruimte kan hij niets. Net als praktisch alle andere middenvelders in de selectie. Niemand kan onder de druk uit voetballen door kort weg te draaien, of door iemand uit te spelen. De aannames zijn vaak ook niet goed, waardoor de tegenstander de tijd krijgt om er kort op te zitten.

De enige spelers in de selectie die nog iets van voetballende kwaliteiten hebben, zijn zo'n beetje Bergwijn, Berghuis, Hato, Kaplan, Sosa, Taylor en Fitz-Jim en heel misschien Rensch. Voor de rest zijn het vooral houthakkers zonder technische bagage.

 

+1/-1

Deze mag op het conto van Schippie, net als tegen NEC.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ewige-Blumenkraft schreef op 25 februari 2024 om 17:41:

open/sluit de onderstaande quote:

DonnyFromTheLittleRiver schreef op 25 februari 2024 om 17:35:

open/sluit de onderstaande quote:

RodyTur10 schreef op 25 februari 2024 om 17:25:

Wat een randdebiel die Van 't Schip. Gaaei is de enige die aanvallend wat brengt met zijn loopacties en die ga je dan exemplarisch wisselen na één grote fout om een statement te maken. Zwakke man, hiervoor zou je Van 't Schip kunnen excommuniceren als Ajacied.Het is echt een achterbakse streek. Gezien alle opstellingen en wissels van afgelopen weken kun je haast geen andere conclusie meer trekken dat doelbewust spelers die afgelopen zomer zijn gekocht worden vernederd en kapot gemaakt.


Het is een groot complot tegen de aankopen!

Je vergeet gemakshalve even dat Martha ook nogal vreemd is behandeld, volgens mij is dat geen aankoop?

Ik vind het wel sneu voor Gaaie. Ik vond hem wel slecht spelen, maar een wissel in de 35e minuut vind ik overdreven. Vond het ook erg pijnlijk om die jongen op de bank te zien zitten, die zit er helemaal doorheen. En dat is nu al de 2e keer na de wissel tegen Feyenoord. Als je hem dan wilde wisselen, had je ook 10 minuten kunnen wachten tot de rust.Waarom wachten. Nog meer gevaar en doelpunten tegen? Die gasten verdienen bakken met geld. Hij is en was heel slecht. Die gast heeft niets bij Ajax te zoeken.
Laat hem het seizoen afmaken bij JA en dan verkopen. Hopelijk trapt er een club in.

Ik wil het wel in die zin voor hem opnemen dat hij er niets aan kan doen dat deze nietszeggende malloot langs de lijn hem opstelt. Om hem vervolgens zijn laatste greintje zelfvertrouwen af te nemen. Maar nogmaals Gaaei heeft niets bij Ajax te zoeken.

Nog vier dagen en hopelijk gooit Kroes hem dan gelijk de straat op.

 

+1/-1

Vond Ajax echt zo raar passief vandaag. Daar zat hem echt het verschil in. Bij AZ had je een aantal aanjagers. Waarom kan dit bij Ajax niet? Na de vorige wedstrijd hoorde je Van 't Schip iets zeggen over druk zetten wanneer het kan (of woorden van die strekking), maar dat halve gedoe schept alleen maar onduidelijkheid en leidt onbewust tot minder scherpte. Of je gaat er vol voor, of je zet geen druk en speelt wat dichter op elkaar. Dat laatste is alleen niet des Ajax, dus de keuze is wat mij betreft dan makkelijk.

Brobbey was echt slecht vandaag, maar dat kan je hem niet helemaal verwijten als hij heel de wedstrijd als enige aanvaller voorin moet spelen. Vraag me ook af of hij topfit was gezien zijn uitvallen in de vorige wedstrijd. En Van den Boomen wordt sowieso te vroeg gebracht. Bij die tweede tegengoal verwacht je wat meer hulp van een verdedigende middenvelder. Hato zag er daar ook niet helemaal goed uit. Verder ben ik ook niet zo'n fan van met drie man achterin spelen, want in de praktijk zie je de opbouw dan vaak moeizaam verlopen.

 

+1/-2

Het was allemaal slecht. Niemand verdien het om het shirt van Ajax te dragen...

Voor straf allemaal lopend naar huis sturen. Geen bezielig, geen passie, geen mentaliteit. Lijkt wel of ze er geen zin in hebben...

 

+1/-1

Echt niet te geloven dat je deze wedstrijd weer met Gaaei begint. Heeft toch al meermaals bewezen dat hij het niveau absoluut niet aan kan? Echt dramatisch voor die jongen hoor maar nog veel meer dramatisch voor Ajax.

Als je dan al met vijf verdedigers wilt spelen gebruik dan in godsnaam Sosa - Hato - Kaplan - Sutalo - Rensch, dat is toch zo duidelijk als wat?

En waarom in godsnaam niet vanaf het begin iemand bij Brobbey voorin waar hij een beetje steun aan heeft? Nu ben je toch aanvallend geheel tandeloos?

Onbegrijpelijke keuzes. En dan zit het ook voortdurend niet mee met blessures etc. In de wedstrijd tegen Bodø zat al het geluk van dit seizoen, voor de rest is het alleeen maar ellende.

Positieve noot: Kaplan. Die speelde echt geweldig! Zou vanaf nu verder gaan met Kaplan op de plek van Sutalo.

 

+2/-1

Overigens fijn om met Kaplan en Mannsverk spelers te hebben die wel strak durven in te spelen op het juiste been en een linie over durven te slaan. Leverde in de laatste 10 minuten twee prima aanvallen op. Kijken hoe lang het duurt voordat ook zij in het trage tikkie-terug ritme vervallen.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Quido schreef op 25 februari 2024 om 21:04:

Overigens fijn om met Kaplan en Mannsverk spelers te hebben die wel strak durven in te spelen op het juiste been en een linie over durven te slaan. Leverde in de laatste 10 minuten twee prima aanvallen op. Kijken hoe lang het duurt voordat ook zij in het trage tikkie-terug ritme vervallen.


Zodra het de eerste keer misgaat en ze voor de rust nog worden gewisseld en na afloop door het slijk gehaald door de trainer.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Ajax Forum » Wedstrijden van Ajax » [Eredivisie 2023/2024] AZ - Ajax