Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Jeugdopleiding » Nicolas Kühn

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Kühn heeft vandaag de Fritz Walter medaille in ontvangst genomen en mag zichzelf daarmee de beste Duitse speler onder de 19 noemen. Zie ook: https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=357052link

Het valt me op dat Kühn nog niet écht op de radar bij Ajax 1 staat. Tuurlijk, in de voorbereiding mocht hij aan het begin af en toe meedoen, maar daar lijkt het momenteel bij te blijven.

Op basis van wat spaarzame beelden bij Jong en O19 denk ik te zien dat hij technisch dik in orde is en ook met een bepaalde drive speelt. Hoe schatten de kenners hier zijn kansen om (op termijn) Ajax 1 te halen?

 

+1/-0

Wil met niet als kenner betitelen maar toch reageren. Ik vind hem technisch dik in orde. Is ook snel genoeg, maar wellicht geen echte vleugelspeler. Ik denk dat hij centraal beter tot zijn recht komt. Achter de spits. Maar dan heb je ook je verdedigende taken. Ben er niet zeker van dat hij dat nu al onder de knie heeft.
Ik vind hem zeker een groot talent.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

renemar schreef op 12 augustus 2019 om 12:04:

Wil met niet als kenner betitelen maar toch reageren.. ...Ik vind hem zeker een groot talent.Ik heb het mij al vaker afgevraagd waarom hij de stap niet kan maken naar t eerste. Toen hij werd binnengehaald had ik toch wel hoge verwachtingen van hem. Duits jeugdinternational, opgeleid bij een moderne club en een gelikte video van Ajaxtv bij zijn komst... In de Youthleague vond ik hem (in de samenvattingen) ook altijd erg sterk. Terwijl hij bij Jong toch redelijk anoniem is.. Is er in het huidige Ajaxsysteem wel plek voor een type Kühn achter de spits vraag ik mij af? Nu we met één 10 spelen is dat toch een iets ander type dan voorheen?

ps: fijn dat het ajaxnetwerk na jaren afwezigheid nu weer terug is. Zorgt er zelfs voor dat ik na jaren van slapend lid geweest te zijn nu weer wil posten;)

 

+1/-0

Volgens mij is het niet een speler voor achter de spits, want dan moet je ook wel mee verdedigen. Zo speelt vd Beek op het moment. Kuhn is een linkspoot op rechtsbuiten en puur een aanvaller als ik het goed heb. Hij is 1,76 dus centraal kan je beter een iets langere, fysieke sterkere speler hebben lopen die een kopduel kan winnen(Huntelaar is bijv. 1,86 en staat zn mannetje).
Lijkt me dus prima op de flanken als aanvaller. Overmars en Jesper Olsen waren nog een stuk kleiner. Ter vergelijking, hij heeft dezelfde lengte als Neres, 1,76.

 

+1/-0

Ik ken hem helemaal niet, alleen van YouTube. Weet iemand meer over zijn speelstijl en met wie is hij qua stijl te vergelijken? Is het bijvoorbeeld meer een Tadic of een Neres?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Shogun schreef op 19 augustus 2019 om 09:21:

Ik ken hem helemaal niet, alleen van YouTube. Weet iemand meer over zijn speelstijl en met wie is hij qua stijl te vergelijken? Is het bijvoorbeeld meer een Tadic of een Neres?Meer Neres dan Tadic. Snel met de bal aan de voet, goede dribbel, kan een man uitspelen. Volgens mij komt hij achter de spits beter tot zijn recht als buitenspeler. Linkspoot.

 

+1/-0

Technische speler, maar nog te weinig doelgerichtheid en het is niet echt een jongens opzoekt en passeert. Ik betwijfel of hij het eerste kan halen. Z’n kwaliteiten zitten in de dribbel en de controle, maar hij haalt er niet echt iets mee uit.

 

+1/-0

Vind hem dit seizoen wel wat beter spelen sinds hij zich wat meer op een vaste positie mag richten. Maar hij moet veel bepalender zijn, zeker gezien zijn leeftijd. Hansen komt er ook alweer aan.

 

+1/-0

Zijn ontwikkeling valt mij wat tegen. Heb meer van hem verwacht.
Is technisch zeer begaafd, snel maar verwachtte dat hij verder zou zijn.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Jeugdopleiding » Nicolas Kühn