Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Spelers » Danilo Pereira da Silva

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Youth career
2005–2009 Portuguesa
2010–2014 Corinthians
2015 Ponte Preta
2016 Vasco da Gama
2016–2017 Santos
2017–2018 Ajax

Senior career
Years Team Apps (Gls)
2018–2020 Jong Ajax 42 (24)
2020– Ajax 1 (0)
2020– → Twente (loan) 5 (4)

Tijd voor een topic voor deze topper.
Er zou al interesse geweest zijn van Spurs deze zomer (https://onefootball.com/en/news/tottenham-keen-to-land-ajax-wonderkid-danilo-pereira-da-silva-30362577link), maar hij is nu uitgeleend aan Twente en tot nu toe heeft hij in 5 wedstrijden 4x gescoord en 3 assists gegeven. Kortom, hij is erg sterk begonnen dit seizoen en ik begin me af te vragen waarom we het met Labyad en Traoré moeten doen..

Danilo is wel "al" 21 jaar, dus hij moet nu ook wel echt elke wedstrijd spelen, maar dat gaat dus dit jaar wel goedkomen, zo lijkt het. De vraag is natuurlijk of hij hierna een vaste waarde gaat worden in Ajax 1. Ik ben benieuwd hoe men hier tegen zijn ontwikkeling aankijkt.

 

+1/-0

Zet Traore bij Twente en hij komt ook aan zijn doelpunten. Je krijgt daar veel meer ruimte. Bij Ajax 1 in de spits is het niet zo makkelijk. Ik vind wel dat Labyad geen optie moet zijn. Maar ja voor Danilo is het beter om veel minuten te maken. Ze kunnen niet allemaal in Jong spelen. Je hebt ook nog Brobbey, Hansen.

Traore heeft oog voor zijn medespelers. Dat heeft hij in de voorbereiding meermaals laten zien. Alleen hij cijfert zichzelf helemaal weg. Je krijgt ten eerste al amper bediening als spits (zie Dolberg bijvoorbeeld). Als Traore dan een keer de bal krijgt legt hij hem vrijwel altijd af in plaats van zelf te gaan. Daar zie je wel een duidelijk verschil met echte spitsen. Die gaan veel meer voor eigen succes. Zijn loopacties zijn matig in de 16. Een duidelijk verschil met Huntelaar.

Traore zou kunnen fungeren als aanspeelpunt. Hij is fysiek sterk en heeft ook snelheid. Alleen laat hij te vaak de bal van zijn voet springen. Eigenlijk zou hij baat hebben bij een verhuurperiode. Het is alleen zo karig in de spits dat je dat niet kan doen.

Huntelaar op zijn laatste benen.. Tadic die ineens weer vanaf links speelt. Tadic moet zo spoedig mogelijk terug in de spits.

 

+1/-0

Nou, we hebben een interessante zaterdag gehad met 5 goals van Traoré, maar ook Danilo scoort wederom. Ik vind 'm echt erg goed bezig.

 

+1/-0

Mooie complete aanvaller, en veel meer dan Traoré een echte doelpuntenmaker. Vind hem alleen wel wat aan de kleine kant voor een spits. En hij heeft redelijk wat snelheid maar is ook weer niet pijlsnel of zo.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Spelers » Danilo Pereira da Silva