Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Interview met de nieuwe Voorzitter van de RVC - Pier Eringa

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Deel transcriptie;

Sven; laten we het hebben over de toekomst van de Ajax organisatie als geheel.

Pier; Ja, waar ook iets aan moet gebeuren is de professionalisering van de organisatie want het vertrek van Overmars heeft laten zien dat sommige dingen ook wel een beetje houtje touwtje leken.

Sven; Sterker nog. Overmars opereerde vrij solistisch. De kennis van zijn netwerk zaten in zijn hoofd en telefoon, schreef de NRC deze week nog.

Pier; Dat artikel heb ik ook gelezen en dat soort dingen wil je eigenlijk niet dat een krant dat kan schrijven. Dus wat ik zelf belangrijk vind en ook leuk vind om te doen, is om te kijken wat je bij zo'n belangrijke club, hoogwaardige club, een aantal dingen verder kunt professionaliseren. Zeg maar de professionaliteit die je op het veld ziet wil je ook in de organisatie zien. Het kan niet zo zijn dat de prestaties op het veld goed zijn ondanks de organisatie. Je wilt graag zien dat de prestaties op het veld goed zijn dankzij de organisatie.

Sven; Want dan is het een mindere kwestie van toeval?

Pier; Precies. Het feit dat je een goede organisatie hebt staan maakt niet dat je de garantie hebt dat de club altijd kampioen word, maar het is uitermate kwetsbaar als de organisatie niet stevig genoeg is met goede mensen, want dan weet je de kwetsbaarheid. Weet je ook dat supporters het bestuur en mij als commissaris weet te vinden.

Pier Eringa, radio 1, 17 maart 2023

 

+2/-0

Interessante man. Ik heb van de week uit nieuwsgierigheid ook wat interviews met hem gekeken, en het is duidelijk dat hij een echte verbinder is. Iemand met een vriendelijke uitstraling die kritisch durft te zijn maar ook heel goed zijn woorden weegt en begrijpt dat je om mensen met je mee te krijgen niet mag vergeten ook te benoemen wat wel goed is.

 

+2/-0

Hij zei ook dat er binnen een paar weken een technische man in de RvC zal komen, ze zijn al bezig met iemand.

 

+1/-0

RVC leden hebben altijd mooie praatjes en voornemens. In al die jaren is er nog nooit een RVC lid geweest, los van Johan Cruijff, die een positieve verandering heeft bewerkstelligd.

Het zal bij deze Pier Eringa waarschijnlijk niet anders zijn, maar ik laat me graag positief verrassen.

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

TADIC10 schreef op 19 maart 2023 om 09:16:

RVC leden hebben altijd mooie praatjes en voornemens. In al die jaren is er nog nooit een RVC lid geweest, los van Johan Cruijff, die een positieve verandering heeft bewerkstelligd.

Het zal bij deze Pier Eringa waarschijnlijk niet anders zijn, maar ik laat me graag positief verrassen.Ik ben een korte brief, A4 kantje, aan het schrijven gericht aan Eringa met wat ideeën over het aankoopbeleid. Iets over wat ik hier wel vaker aanhaalde. Ik verstuur het binnenkort omdat Eringa over het houtje-toutje beleid en Overmars begon. Naast zijn ideeën over professionalisering organisatie.

Maar goed, voor de rest is het idd maar afwachten ook al komt hij prima over en klinkt zijn visie voor zover niet onaardig. Persoonlijk hoop ik dat Eringa een Voorzitter word die ook eens een rondje loopt binnen de club. Niet specifiek zijn taak maar toch. Zoals Cruijff destijds aangaf is Ajax ook een warme voetbalclub. Het zou mooi zijn als Eringa die visie deelt door op zijn tijd op de Toekomst zijn gezicht te laat zien. Opdat hij een beter beeld krijgt van de club dan alleen maar een x aantal keer per jaar op de vergadering te verschijnen. Ik vind dit wel belangrijk.

Wat dat betreft is het voor Eringa ook maar een nevenactiviteit. In die wereld zitten helaas ook ijskonijnen die verslaafd zijn geraakt aan het bijbeunen waarbij de rest minder interesseert. Grootste voorbeeld en waar ik me destijds aan stoorde waren oud politici Eelco Brinkman. en Ed Nijpels. Zij hielden er tezamen 40 nevenactiviteiten op na!

Zo liep op een ochtend een cameraploeg van een NPO programma met Ed Nijpels mee. Toen zijn chauffeur kwam aanrijden stapte Ed achterin. Maakte ze aktetas open. Pakte een paar paperassen en riep; ''zo, even vlug inlezen waar het zometeen eigenlijk over gaat. Over moet beslissen. Er is kort tijd. Daarna door naar de volgende klus.'

Tja, dat soort halfbakken praktijken wil je bij Ajax niet zien.

 

+2/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Interview met de nieuwe Voorzitter van de RVC - Pier Eringa