Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » CIES: Ajax leidde meeste spelers op WK op

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

open/sluit de onderstaande quote:

Het Internationale Centrum voor Sportstudies, CIES, heeft becijferd welke voetbalclub de meeste spelers heeft opgeleid die op het WK actief zijn. En dat is Ajax, zo blijkt uit het rapport van de voetbalstatistiekenafdeling van de Zwitserse organisatie.

Liefst elf spelers op dit WK, verdeeld over vijf landen, hebben hun opleiding genoten bij Ajax. Van hen waren er in de knock-outfase nog acht actief. Het CIES gaat daarbij uit van spelers die tussen hun 15de en 21ste verjaardag minstens drie jaar bij de club hebben gespeeld.

Op de tweede plek volgt de Costa Ricaanse club Deportivo Saprissa met tien spelers. Al die spelers kwamen ook uit voor Costa Rica en konden na de groepsfase naar huis. Dat geldt ook voor de nummer drie: de Qatarese club Al-Sadd. Negen internationals van Qatar zijn bij Al-Sadd opgeleid.

Uit de jeugd van Dinamo Zagreb, Sporting Portugal en het Ecuadoraanse Independiente del Valle zijn acht spelers doorgedrongen tot het WK. Elf clubs volgen met zeven spelers, waaronder grote namen als Manchester City, Liverpool, FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Real Madrid. Uit de Feyenoord-jeugd zijn vijf WK-spelers afkomstig, meldt het CIES.

Bron: CIES: Ajax leidde meeste spelers op WK op

 

+2/-2

Aan deze lijst kun je geen enige waarde hechten want volgens de "geldende" leeftijdsgrenzen is Bergwijn door PSV opgeleid. Terwijl hij 6 jaar in de jeugd opleiding van Ajax heeft gespeeld en maar 3 jaar bij PSV in de jeugd opleiding.

Christian Eriksen heeft volgens de aangegeven leeftijdsgrenzen 3 jaar bij Odense gevoetbald en 3 jaar bij Ajax. Wie heeft hem dan opgeleid? En daarbij heeft hij nog 10 jaar in de jeugd van Middelfart gespeeld.

En zo kan ik nog wel even verder gaan....

Deze lijst is alleen in het leven geroepen om rijke/grote clubs met een drie dubbele selectie die 14/15 jarige talenten wegpikken tot een zogenaamd jeugd opleiding center te maken. Real Madrid heeft onlangs voor 60 miljoen weer een 16 jarige gecontracteerd, die eerst nog twee jaar mag rijpen bij zijn club. Dus Real krijgt bij het WK 2026 de credits, want hij staat immers bij hen onder contract....

 

+1/-3

Heeft dus helemaal niks met 'mogen rijpen' te maken. Hij mag voor zijn achttiende niet naar het buitenland vertrekken. Daarom gaat hij over anderhalf jaar pas naar Madrid.

 

+4/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » CIES: Ajax leidde meeste spelers op WK op