Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Onderzoeksbureau: opleiding Ajax levert meeste spelers voor Europese competities

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

open/sluit de onderstaande quote:

De Ajax-opleiding levert de meeste spelers op voor de 31 Europese competities op het hoogste niveau in Europa. Op dit moment zijn er 85 spelers actief in Europa die tussen hun vijftiende en eenentwintigste ten minste drie jaar in de opleiding van de Amsterdamse club hebben getraind. Acht van hen spelen nog bij Ajax.

Tot dat aantal komt CIES Football Observatory, een Zwitsers onderzoeksbureau dat rapporten schrijft over voetbal. Tweede op de lijst is Benfica (73 spelers), Dinamo Kiev (72) staat derde.

Het criterium voor spelers is dat ze op 1 oktober 2022 onder contract stonden bij een club uit één van de 31 Europese competities op het hoogste niveau en dat ze daar ook wedstrijden gespeeld hebben, of anders in ieder geval de afgelopen twee seizoenen in actie zijn gekomen. Wedstrijden voor jeugd- of reserveteams tellen daarbij niet mee.

Na Ajax is Feyenoord de hoogst genoteerde Nederlandse club: de Rotterdammers leverden 42 spelers af. PSV (35), AZ (34), Twente (29) en SC Heerenveen (25) staan ook in de lijst. Ook vorig jaar was Ajax de club met de meeste spelers in competities op het hoogste niveau van Europa. Toen ging het om 81 spelers. Feyenoord deed het toen met 49 iets beter dan in de editie van dit jaar.

Er is ook een lijst gemaakt van clubs die spelers afleveren voor de vijf grootste competities (Spanje, Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk). Op die lijst staat Real Madrid bovenaan, nog voor FC Barcelona. Ajax leverde negentien spelers voor de grote landen, Feyenoord acht. In deze lijst valt vooral River Plate op. De Argentijnse club leverde veertien spelers af voor de Europese topcompetities. terwijl het zelf op een ander continent speelt.

Bron: Onderzoeksbureau: opleiding Ajax levert meeste spelers voor Europese competities

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Onderzoeksbureau: opleiding Ajax levert meeste spelers voor Europese competities