Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Oranje & overige interlands » Nigeria - Italie WK 1994

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Het WK 1994 was voor mij een speciaal WK, een WK wat ik samen met mijn broertje heb gevolgd. En vervolgens op een pleintje weer naspeelde. Ik zit wat wedstrijden te bekijken, sommige volledig en ik val van mijn stoel.

Nigeria - Italië. Finidi George, Sunday Oliseh en consorten hebben een heel sterk team in dit jaar o.a. met Yekini, Amunike, Okocha versus Baggio, Maldini, Albertini, Donadoni.

Nigeria komt op 1-0 en later in de wedstrijd krijgt Zola onterecht rood. Waar Maldini rood had moeten krijgen een stukje later toen hij Yekini naar beneden trok. Het is inmiddels de 86e minuut! en ik kan gewoon niet geloven dat Nigeria dit nog gaat weggeven (Italië haalde de finale tegen Brasil).Het is bloedje heet in de VS.

Maar toch, het gebeurd. Ondanks dat Italië nauwelijks nog leeft en met 10 man spelen maakt R. Baggio de 1-1 en wordt het verlenging. Italië wint uiteindelijk met 2-1 door een penalty van R. Baggio. Zonde, zonde. 1 van de sterkste teams ooit van Nigeria had door moeten stomen maar ze lieten het kaas van hun brood eten terwijl ze met een man meer speelden. Deze game is een classic game hoe je 'niet' een wedstrijd moet uitspelen. Een wedstrijd waar Ajax nog flink wat van kan leren.

Een 9 maanden later won Ajax met Finidi de CL door het Ac Milaan van Maldini, Costacurta, Massaro, Albertin, Lentini, Donadoni, Baresi te verslaan. Dat dan weer wel. Het jaar waar Finidi zijn mooiste goal ooit maakte tegen Bayern Munchen.


Wil je de wedstrijd zien?
Hieronder de link.

https://www.youtube.com/watch?v=QavxlFIbHt4link

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 30 december 2020, 19:08:53.

 

+2/-1

Kan hier niet eens soort klassieke wedstrijden-topic van gemaakt worden? Beetje onzin om voor deze compleet willekeurige wedstrijd een topic aan te maken.

 

+2/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Oranje & overige interlands » Nigeria - Italie WK 1994