Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Historie » Co Adriaanse

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Lang geleden alweer. Persoonlijk vind ik hem de beste mislukte Ajax-trainer ooit.

Leuk stukje op ajaxlife.nl

Bron: Authentieke Amsterdamse coach op verkeerde moment

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 15 juni 2024, 11:41:35.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Camus schreef op 15 juni 2024 om 11:32:

Lang geleden alweer. Persoonlijk vind ik hem de beste mislukte trainer ooit.

Leuk stukje op ajaxlife.nl


Zijn ontslag kwam destijds inderdaad op een merkwaardig moment. Ik heb onlangs toevallig nog de uitgebreide seizoenssamenvatting van dat jaar teruggekeken. Hij won van FC Twente, stond kansrijk 2e en moest ineens het veld ruimen.

Koeman haalde vervolgens als één van zijn eerste acties als hoofdtrainer Jan van Halst terug bij de selectie :denk

Adriaanse had een zware taak dat jaar. We hadden geen fatsoenlijke keeper en een heel vreemdelingenlegioen aan nieuwe spelers (Trabelsi, Maxwell, Mido, Zlatan) die het allemaal nog moesten bewijzen. Arveladze vertrok vlak voor de transferdeadline. Zlatan pakte de ene na de andere rode kaart. PSV en Feyenoord hadden tegelijkertijd goede selecties.

Wat je Adriaanse kwalijk kunt nemen is dat hij op sommige vlakken geen echte keuzes durfde te maken. Hij bleef voorin maar rouleren in de spits (dan weer Machlas, dan weer Zlatan, dan weer Mido) en sommige spelers schoof hij ook telkens heen en weer door het elftal (Van der Meijde van links naar rechts en weer terug, Mido linksbuiten en spits, Van der Vaart dan weer middenveld en dan weer aanval). En hij bleef maar vasthouden aan Wamberto.

Volgens mij was Adriaanse ook degene die met allerlei rare straffen kwam na nederlagen. Paaseieren laten zoeken terwijl er geen paaseieren verstopt waren, heen en weer lopen de trappen van de tribune op en af, dat soort grappen. Moet je met volwassen profs niet doen.

Zijn carrière is een beetje als een nachtkaars uit gegaan uiteindelijk. Bij Twente vond ik het toen wel treurig. Hij kwam warrig over en naar verluidt noemde hij zo ongeveer elke zwarte speler Leroy. Hoe dan ook een bijzondere man.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Historie » Co Adriaanse