Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Historie » Jurriën Timber

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Had de 0-1 wellicht kunnen voorkomen als hij die speler had opgezocht.

 

+1/-0

Voetballend niet goed? Waar heb je het over.... dit is 1 van de best voetballende centrumverdedigers van de wereld. Nu al. Kijk maar eens welke keuzes hij maakt als hij onder druk komt te staan. Hij draait vrijwel altijd de juiste kant op. Hij raakt ook niet in paniek en doordat hij zo goed kan voetballen voorkomt hij dat de bal telkens breed of terug moet gaan. Zou je iemand als Alvarez op die plek hebben dan weet je dat hij in dezelfde situaties terug zou spelen op de keeper.

Bovendien heeft hij een goede dribbel. Dus hij kan voorbij de druk komen... hij kan zelfs het middenveld oversteken. Dan zou ik alleen zeggen dat hij in de eindfase vaak wat slordig is. Dus in de eindpass of het schot. Maar dat is voor hem ook niet belangrijk.

Timber verliest niet vaak de bal. Misschien met lange ballen. Gisteren gingen veel spelers veel te snel en vaak voor de lange bal of voorzet. Dat leverde veel balverlies op.

Ik begrijp überhaupt niet waarom jullie na de wedstrijd van gisteren juist hem bekritiseren. Ze hadden juist als ploeg een slechte dag. Een te laag tempo, te weinig agressiviteit in het drukzetten en het winnen van de duels. Te weinig beweging zonder bal. Geen diepgang.

Was het niet Antony die bij de 1-2 Wijndal liet lopen? En kwam die 1-0 niet heel gelukkig via een ploeggenoot van AZ voor de voeten van de spits?

https://www.youtube.com/watch?v=Rv_DdFBNa1s&ab_channel=AFCAjax

4:42 Timber grijpt goed in. De tegenstander maakt een overtreding op hem door te haken. Waarom fluit Nijhuis hier niet voor? Dit hoort gewoon een vrije trap voor Ajax te zijn. Daar komt de 1-0 uit.

8:28 is dit slecht van Timber volgens jullie? Goede aanname, direct draaien en schieten. Prima poging.

9:25 Timber vangt Karlsson op. Je kan zeggen dat hij daar wat eerder had kunnen zijn. Meer niet. Wie loopt niet mee met zijn man? Antony... en Antony geeft ook niet aan dat Timber hem moet overnemen. Bovendien staan ze centraal niet goed. Tadic moet bij de nummer 2 staan en Blind bij de nummer 7. En wat Berghuis daar doet begrijpt niemand.

4:15 goed inschuiven van Timber. Speelt Haller aan.. ontstaat een kans uit voor Berghuis. Kan niet voetballen toch? Ok.

Timber heeft sinds zijn debuut amper een grote fout gemaakt. Natuurlijk kan ook hij af en toe een wat mindere wedstrijd hebben. Maar ik ben zeer onder de indruk van zijn volwassen spel als onervaren speler. Dat zie je internationaal niet zo vaak. Varane was daar een voorbeeld van. De Ligt had wat meer downs maar ook hij was al ver voor zijn leeftijd.

Verder onderschatten mensen hoe moeilijk het is om door zulke verdedigingen te komen. Ze verdedigen met 11 man op de eigen helft. Daar kom je niet 1,2,3 doorheen. Zelfs het Barca van Guardiola kreeg op een gegeven moment veel moeite om door stugge verdedigingslinies te komen. De ruimte is nou eenmaal beperkt en er staan te veel tegenstanders. En dat was het hoogste niveau van aanvallend voetbal ooit.

Dus ga vooral door met je blinde kritiek.

 

+3/-0

Deels eens wat je benoemt, maar over een reeks van wedstrijden vind ik hem opbouwend niet goed uit de verf komen. Het oeverloze geschuif achterin tussen hem en Martinez. Het niet direct inspelen op de vrijstaande backs of de lopende spelers zoals Berghuis en/of gravenberch. Het dichtlopen van de eigen ruimtes ipv meteen de pas geven. Tegen dit soort tegenstanders heb je snelheid van handelen nodig. creativiteit/lef om die ene pas te geven. (Martinez durft dat wel de lange pas)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Donpedro schreef op 13 december 2021 om 11:39:

Deels eens wat je benoemt, maar over een reeks van wedstrijden vind ik hem opbouwend niet goed uit de verf komen. Het oeverloze geschuif achterin tussen hem en Martinez. Het niet direct inspelen op de vrijstaande backs of de lopende spelers zoals Berghuis en/of gravenberch. Het dichtlopen van de eigen ruimtes ipv meteen de pas geven. Tegen dit soort tegenstanders heb je snelheid van handelen nodig. creativiteit/lef om die ene pas te geven. (Martinez durft dat wel de lange pas)Hier ben ik het wel mee eens. Voetballend gaat het hem minder goed af dan eind vorig seizoen en begin van dit seizoen. Of hij ziet dat het elftal niet draait en laat het zelf achterwege of hij heeft instructies gehad soberder te spelen.

 

+1/-0

De ruimtes zijn kleiner en de tegenstanders maken het Ajax dus moeilijker. Of ben je ook van mening dat ze het zo slecht doen in Europees verband waar ze wat meer ruimte krijgen om te voetballen en direct stukken vloeiender uit de verf komen. Waar de intensiteit bovendien stukken hoger ligt. Ze gaan echt niet bewust in een laag tempo spelen tegen een Eredivisieploegje. Dat sluipt er gewoon in. Zeker na een druk programma.

Het is echt niet makkelijk als ploegen zo verdedigend spelen en alles doen om een wedstrijd dood te maken. En dat eeuwige tijdrekken en aanstellen. Om moe van te worden. Effectief is het wel.

Zodra ze iets nauwkeuriger omgaan met het balbezit en iets directer spelen (meer 1x raken) zal het meteen kansen opleveren. Maar kijk naar gisteren... telkens de bal achter de laatste linie proberen te leggen (zonder dat je spelers hebt met diepte en snelheid). Die ballen kwamen zelfs niet in de buurt van een medespeler. Als de buitenspeler werd aangespeeld kwamen de backs er niet overheen. Zeker niet op het juiste moment. Er was telkens rugdekking dus de buitenspeler moest weer terug of breed spelen. Er zat ook helemaal geen verrassing of variatie in. Berghuis kan toch ook een keer op rechts opduiken? Of Antony op links... zoals Ziyech zo vaak deed... echt helemaal niks geen initiatief.

Rensch kan aanvallend ook niet hetzelfde brengen als Mazraoui en Blind was slordig in zijn passing. Alvarez brengt aan de bal helemaal niks en Gravenberch is meer de verbindende speler. Dat is de enige middenvelder die altijd aanspeelbaar is.

De voorzetten waren bijna allemaal dramatisch. Stop dan met continu de bal erin pompen.. en voetbal tussen de linies door. Ten Hag had ook Daramy kunnen brengen om met wat meer snelheid nog iets te proberen.

Je ziet vaak direct hoe ze de wedstrijd ingaan. Het aangaan van de duels, het drukzetten, strakke passing.. het verschil is soms vrij groot. Het kan best dat ze van zondag geschrokken zijn en komend weekend tegen Feyenoord weer goed voor de dag komen. Of het is weer zo'n winterdipje.

Ik zie in ieder geval niet dat Timber en Martinez het even rustiger aandoen / niet willen. Het is meer dat ze als team moeite hebben om elke wedstrijd hetzelfde te leveren. Met een doelsaldo 49-4 doen ze het fantastisch. Dan is het vrij ongelukkig dat ze zoveel puntverlies hebben geleden.

 

+1/-0

Waarom worden in dit maffe land jonge spelers direct naar het buitenland gepraat? Nu weer een podcast van de Telegraaf dat Manchester United goed voor Timber zou zijn. Woon zelf langs de grens met Duitsland. Zoiets zul je in de duitse sportpers nooit lezen!

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

stuy schreef op 07 mei 2022 om 10:53:

Waarom worden in dit maffe land jonge spelers direct naar het buitenland gepraat? Nu weer een podcast van de Telegraaf dat Manchester United goed voor Timber zou zijn. Woon zelf langs de grens met Duitsland. Zoiets zul je in de duitse sportpers nooit lezen!
Weet er alles van en is al jaren aan de gang.

Het valt mij op dat het meestal de zelfde gasten zijn die onder meer Ajax jeugd [toptalent] zo vroeg mogelijk na een buitenlandse club praten. Een paar voorbeelden;

- Bij die club zou je hem het liefst willen zien voetballen...
- Als Manchester of Bayern aanbelt, meteen doen...
- Ze zouden gek zijn als ze hem bij Ajax niet spoedig ophalen, hij kost nu nog niks...

Die zelfde gasten zijn een uitzending verder in staat om van de daken te schreeuwen dat voetballend Nederland kikkerland kwaliteit ontbeerd, mede omdat buitenlandse clubs ons toptalent wegkapen. Ja ook dat gegeven weten ze dan als eerste te melden. Hoe is het toch mogelijk?

Onder meer Valentijn Driessen heeft er een handje van. Ik vind het een enorme loser. Jan van Halst idem dito maar gelukkig zit Marco van Basten geregeld tegenover hem om de waanzin van Jan uit zijn kale knikker te praten.

 

+3/-0

Ja, deze podcast ook weer van azijnzeiker Valentijn Driessen en Mike Verweij.

 

+2/-0

Ja ook nog met die gasten die van hun levensdagen nooit zelf hebben gevoetbald , maar kranten moeten gevuld worden met het nieuws dat er weer een veel ste jongen gast Ajax of welke club dan ook verlaat.
KIjk maar naar Brobbey hij geeft toe dat hij een fout gemaakt heeft en dit staat ook te gebeuren met Gravenberch en met Timber ook als hij wel gaat.

 

+3/-0

Heeft zijn contract verlengd tot medio 2025. Verstandige jongens, die Timbers.

 

+1/-0

Was toch allang bekend dat hij zou verlengen?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 18 augustus 2022 om 20:57:

Was toch allang bekend dat hij zou verlengen?En toch ben ik pas opgelucht als de krabbeltjes zijn gezet. Ben hier blij mee. Het betekent i.i.g. dat hij nog één seizoen blijft en dat je ook volgend jaar de absolute hoofdprijs kunt vragen.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

s0lidus schreef op 18 augustus 2022 om 19:00:

Heeft zijn contract verlengd tot medio 2025. Verstandige jongens, die Timbers.


Hoezo Timbers? Quinten verliet ons.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 18 augustus 2022 om 22:18:

Hoezo Timbers? Quinten verliet ons.Ja, verstandige jongen die Quinten.
Hij zag tijdig in dat hij niet goed genoeg was voor Ajax.

Heeft al heel wat minuten gevoetbald, waar anderen op de bank verpieteren, terwijl ze juist in de fase zitten dat ze moeten voetballen.

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 18 augustus 2022 om 23:20:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 18 augustus 2022 om 22:18:

Hoezo Timbers? Quinten verliet ons.Ja, verstandige jongen die Quinten.
Hij zag tijdig in dat hij niet goed genoeg was voor Ajax.

Heeft al heel wat minuten gevoetbald, waar anderen op de bank verpieteren, terwijl ze juist in de fase zitten dat ze moeten voetballen.Dit dus.

 

+1/-0

Sommige spelers schieten na elke training nog een stuk of vijftien vrije trappen richting doel. Ik zou Jurriën na elke training laten proberen een appel van Lucca's hoofd te koppen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Quido schreef op 17 oktober 2022 om 12:57:

Sommige spelers schieten na elke training nog een stuk of vijftien vrije trappen richting doel. Ik zou Jurriën na elke training laten proberen een appel van Lucca's hoofd te koppen.Timber moet gewoon geen kopduels aangaan. Dat is niet zijn ding.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

RodyTur10 schreef op 17 oktober 2022 om 17:05:

open/sluit de onderstaande quote:

Quido schreef op 17 oktober 2022 om 12:57:

Sommige spelers schieten na elke training nog een stuk of vijftien vrije trappen richting doel. Ik zou Jurriën na elke training laten proberen een appel van Lucca's hoofd te koppen.Timber moet gewoon geen kopduels aangaan. Dat is niet zijn ding.


Dan moet je hem bij een tegen corner in de spits zetten, zucht....

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

RodyTur10 schreef op 17 oktober 2022 om 17:05:

open/sluit de onderstaande quote:

Quido schreef op 17 oktober 2022 om 12:57:

Sommige spelers schieten na elke training nog een stuk of vijftien vrije trappen richting doel. Ik zou Jurriën na elke training laten proberen een appel van Lucca's hoofd te koppen.Timber moet gewoon geen kopduels aangaan. Dat is niet zijn ding.Is niet zo handig voor een centrale verdediger.

Je ziet dat Jurriën echt de hand van Lisandro mist. Dit is de volgende stap in zijn ontwikkeling die hij moet zetten: zelf de leiding nemen en lead by example.

 

+1/-0

Toch leek Timber meer kopduels te winnen afgelopen seizoen toen we nog Martinez hadden. Dit duo won de meeste (kop)duels, zeker Martinez natuurlijk. Timber presteert echt een stuk minder dit seizoen, maar je ziet gewoon aan alles dat we met minder vertrouwen het veld opgaan dan voorheen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Ajax Forum » Historie » Jurriën Timber