Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Historie » Justin Kluivert

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Zojuist is bekend geworden dat J. Kluivert verhuurd gaat worden aan R. Leipzig.

De gedachtes die door mij heen gaan, ook terwijl ik de man een mooie assist zie geven aan Klaassen tegen Schalke zijn: waarom moest je nou zo snel weg Justin?
Was je nog een paar jaar langer gebleven had je het 2018-2019 seizoen meegemaakt en de halve finale gehaald in de CL of meer. Je had prijzen gewonnen met je club.

Je bent geen basisspeler geworden bij Roma die 3 jaar en nu wordt je verhuurd.
Zelfs je vader zei dat het beste was dat je bleef bij Ajax.

Als je nog een paar jaar langer was gebleven was je als topspeler zoals Frenkie, Matthijs, Ziyech, Donny binnen gekomen met prijzen in je tas bij een andere club.

Je hebt nu 5 seizoen gespeeld op het hoogste niveau en geen prijzen gewonnen.
je bent 2 interlands gespeeld voor Oranje en je speelt nog steeds bij Jong en zit niet bij het grote Oranje.


Mag ik in de categorie te jong en te vroeg weg bij Ajax:

1. Justin Kluivert
2. Ricardo Kishna

Hopelijk een les voor alle ongeduldige jonge voetballers.

 

+1/-0

Kluivert is geen 'speler' !.

Dit topic hoort bij de 'Historie forums'

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 6 oktober 2020, 20:29:54.

 

+2/-1

Inderdaad een topic voor Historie.

Maar zonde. Één van de weinige jeugdproducten met doelgerichtheid, rendement en iemand die atletisch vermogen met balvaardigheid kon combineren.

Maarja Raiola.

Je weet ook al hoe dat gaat dit seizoen. Bij Leipzig komt hij binnen en moet hij zich bewijzen. Speelt af en toe een potje. Raakt geblesseerd, komt weer terug. Speelt weinig en gaat weer terug naar Roma. Volgend seizoen weer verhuren, nog een stapje lager en uiteindelijk komt ie transfervrij terecht in Frankrijk bij een Nice ofzo.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Burzlew schreef op 06 oktober 2020 om 00:13:

(...) en uiteindelijk komt ie transfervrij terecht in Frankrijk bij een Nice ofzo.Of Overmars & Co. krijgen hem in het vizier als 'de oplossing' ...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 05 oktober 2020 om 22:16:

Mag ik in de categorie te jong en te vroeg weg bij Ajax:

1. Justin Kluivert
2. Ricardo Kishna

Hopelijk een les voor alle ongeduldige jonge voetballers.Ik snap inderdaad nog steeds niet die haast van hem om weg te komen bij Ajax. Roma was ook destijds niet per se een enorme stap vooruit. Hij speelde hier best veel, redelijk wisselvallig, maar je zag wel kwaliteiten. Redelijk geliefd als 'de zoon van'. Diezelfde vader adviseerde hem zelfs om te blijven. Waarom moest ie dan zo nodig weg?

Bij Kishna voelde dat toch wat anders. Toen was ook al bekend dat zijn knieën niet de sterkste waren gebleken, dat hij écht alles (financieel) eruit moest halen en bovendien liep het voor geen meter met de trainer.

 

+1/-0

Ja Justin is gewoon dom geweest. Ik schrok destijds echt van zijn vertrek. Totaal niet verwacht.
Echt onvoorstelbaar.. zo'n groot talent en dan zo roekeloos met je carrière omgaan.

Alleen het is ook bizar dat Ajax al zo snel bezig was om hem te verkopen (Tottenham geruchten). Als toch 1 buitenspeler uit de eigen jeugd past bij het spel van Ajax dan is het Justin wel. Met meer wedstrijden in de benen zou hij inmiddels de hele Eredivisie aan gort spelen. Jammer dat het zo gelopen is.

 

+1/-0

Moeder Kluivert en haar vriendje kregen euro-tekens in de ogen toen Mino de gang van zaken voorstelde. Dat is de enige reden dat Justin nu op een dood spoor zit. Iedereen wist, iedereen voorspelde wat er ging gebeuren.
Valt nog mee dat hij nu niet bij PSV zit.

 

+2/-0

Toch is Leipzig geen verkeerde club om terecht te komen nu. Als ie het daar redelijk doet en ze nemen hem over, kan het alsnog de goede kant opgaan.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Drie Kruizen 2.0 schreef op 06 oktober 2020 om 10:56:

Toch is Leipzig geen verkeerde club om terecht te komen nu. Als ie het daar redelijk doet en ze nemen hem over, kan het alsnog de goede kant opgaan.Tuurlijk kan dat maar het blijft onbegrijpelijk allemaal. Daarnaast jammer voor Ajax ook.

 

+1/-0

Het is gewoon heel jammer.

Geduld is een schone zaak.

Goed dat Hakim, Donny nu het juiste voorbeeld geven en geduld loont.

Mooi ook om te zien en te lezen hoe blij een Davy is om terug te keren bij AJAX.
Je weet pas wat de waarde van is als je weg bent.

Bij Ajax vertrek je pas als je basisspeler bent, prijzen gewonnen hebt en nationaal 1 van de beste bent geworden en internationaal je visite kaartje hebt afgegeven.

Voor je 23e nooit vertrekken. P

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 06 oktober 2020 om 14:22:

Goed dat Hakim, Donny nu het juiste voorbeeld geven en geduld loont.Een voorbeeld is niets waard als de speler het IQ van een garnaal heeft.

 

+1/-0

Zelden een speler zijn carrière zo zien verpesten inderdaad. Hij zat echt goed op zijn plek bij Ajax en had een hoop moois met deze ploeg kunnen meemaken. Hij heeft de laatste seizoenen nog steeds redelijk veel gespeeld bij AS Roma, maar ik vind dat hij in zijn ontwikkeling een beetje stil is blijven staan. Hij is nog altijd zeer jong natuurlijk, en Red Bull Leipzig is een interessante club.

Met Kishna zou ik zijn carrière niet vergelijken overigens. Achteraf bekeken had die denk ik al niet meer een knie die geschikt was voor een lange carrière op topniveau, dus die heeft eigenlijk ook nog gepakt wat hij pakken kon met een stap naar een beter betalende club.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 06 oktober 2020 om 20:53:

Zelden een speler zijn carrière zo zien verpesten inderdaad. Hij zat echt goed op zijn plek bij Ajax en had een hoop moois met deze ploeg kunnen meemaken. Hij heeft de laatste seizoenen nog steeds redelijk veel gespeeld bij AS Roma, maar ik vind dat hij in zijn ontwikkeling een beetje stil is blijven staan. Hij is nog altijd zeer jong natuurlijk, en Red Bull Leipzig is een interessante club.

Met Kishna zou ik zijn carrière niet vergelijken overigens. Achteraf bekeken had die denk ik al niet meer een knie die geschikt was voor een lange carrière op topniveau, dus die heeft eigenlijk ook nog gepakt wat hij pakken kon met een stap naar een beter betalende club.Als je als speler wilt slagen in (top)voetbal zul je de juiste mentaliteit moeten hebben. Geldt eigenlijk voor het hele leven.
Om zo maar een paar spelers te noemen die niet de juiste mentaliteit hebben om echt te slagen en alles uit zichzelf te halen: Kluivert, Kishna, Lang, Labyad, Bouy, Fischer, Bazoer etc etc.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 07 oktober 2020 om 10:47:

Als je als speler wilt slagen in (top)voetbal zul je de juiste mentaliteit moeten hebben. Geldt eigenlijk voor het hele leven.
Om zo maar een paar spelers te noemen die niet de juiste mentaliteit hebben om echt te slagen en alles uit zichzelf te halen: Kluivert, Kishna, Lang, Labyad, Bouy, Fischer, Bazoer etc etc.Ik dacht waar begin je aan maar gelukkig stop je met "etc etc" ...

 

+1/-0

Bepaalde spelers hebben ook zeer veel pech gehad met blessureleed. Daar heb je geen enkele invloed op. Zoals Kishna bijvoorbeeld. Of Boilesen. Want die hadden technisch alles om het te maken. Het is gewoon jammer dat het zo loopt met een aantal spelers. Maar ik ben er trots op dat Ajax een podium biedt voor jonge talentvolle spelers.

Verder is het ook bepalend wat een trainer in je ziet en hoe ze je gebruiken. Fischer bijvoorbeeld zat tussen een spits en buitenspeler/nummer 10 in. Dat maakt het lastig in het Ajax spelletje maar hij had talent genoeg. Hij was alleen zo hard voor zichzelf dat hij op een gegeven moment ging forceren om te scoren of eindpasses te geven. Dat gaat tegen je werken als je weinig vertrouwen voelt.

Eriksen is 1 van de beste middenvelders die er rondloopt. Zit gewoon te verpieteren op de bank bij Inter. Hij past daar niet qua speelstijl. Hij moet naar Spanje... wanneer gaan ze dit inzien?

Riedewald kan echt goed voetballen. Zou zo spoedig mogelijk terug moeten naar de Eredivisie. Zoals ook Bruma, Rekik hebben geïnvesteerd in zichzelf. Een stapje terug om daarna weer te groeien. Rekik nu naar Sevilla.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 07 oktober 2020 om 10:47:

Als je als speler wilt slagen in (top)voetbal zul je de juiste mentaliteit moeten hebben. Geldt eigenlijk voor het hele leven.
Om zo maar een paar spelers te noemen die niet de juiste mentaliteit hebben om echt te slagen en alles uit zichzelf te halen: Kluivert, Kishna, Lang, Labyad, Bouy, Fischer, Bazoer etc etc.Kishna botste regelmatig met De Boer. Ik zou niet zeggen dat er met zijn mentaliteit nou echt wat mis was. Meer een mismatch in persoonlijkheid met De Boer. Hij verdedigde niet van harte mee, maar dat hebben zoveel aanvallers, en misschien was dat bij hem ook wel een fysiek verhaal. Hij heeft er in elk geval enorm veel energie in gestoken om steeds weer te revalideren.

Lang vond ik juist wel vooruitgang boeken in zijn mentaliteit. Het kwartje leek gevallen na zijn huurperiode. In de voorbereiding zag hij er heel gretig uit. Labyad vind ik ook niet lui of zo. Hij is alleen niet atletisch. Een beetje vergelijkbaar met Schöne.

Fischer had juist wel de goede instelling. Die heeft altijd wel vuur in zijn spel gehad. Hij kreeg alleen na zijn blessures het mentale probleem wat JeroenE al goed omschrijft. Hij wilde te graag en ging de boel forceren als het niet liep. Cerny liep tegen exact hetzelfde aan na zijn blessureleed.

 

+1/-0

En Justin Kluivert zit weer op de bank. Het is zo fantastisch in het buitenland....wat een feest.

https://www.vi.nl/wedstrijden/2021/03/10/europa/uefa-champions-league/liverpool-vs-rb-leipziglink

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 10 maart 2021 om 21:55:

En Justin Kluivert zit weer op de bank. Het is zo fantastisch in het buitenland....wat een feest.

https://www.vi.nl/wedstrijden/2021/03/10/europa/uefa-champions-league/liverpool-vs-rb-leipziglink


Hij had bij Ajax ook gewoon op de bank gezeten met Tadic/Neres voor hem. Misschien is hij wel helemaal niet zo goed als hij denkt. Typisch zo n speler waar ik nooit meer aan denk.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Tim1983 schreef op 10 maart 2021 om 22:25:

(...) Typisch zo n speler waar ik nooit meer aan denk.Ja, precies. Uitzonderlijk talent komt overal boven drijven.
Als je bij Roma en Leipzig een van de velen bent, zegt dat voldoende.

Maar hij heeft met gezond verstand gekozen voor het geld. Hij zal een gelukkig mens zijn. Daar twijfel ik niet aan. Leeftijdsgenootjes van hem staan nog 50 jaar in de fabriek ...

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Ajax Forum » Historie » Justin Kluivert