Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Historie » Nicolas Kühn

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Kühn heeft vandaag de Fritz Walter medaille in ontvangst genomen en mag zichzelf daarmee de beste Duitse speler onder de 19 noemen. Zie ook: https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=357052link

Het valt me op dat Kühn nog niet écht op de radar bij Ajax 1 staat. Tuurlijk, in de voorbereiding mocht hij aan het begin af en toe meedoen, maar daar lijkt het momenteel bij te blijven.

Op basis van wat spaarzame beelden bij Jong en O19 denk ik te zien dat hij technisch dik in orde is en ook met een bepaalde drive speelt. Hoe schatten de kenners hier zijn kansen om (op termijn) Ajax 1 te halen?

 

+1/-0

Wil met niet als kenner betitelen maar toch reageren. Ik vind hem technisch dik in orde. Is ook snel genoeg, maar wellicht geen echte vleugelspeler. Ik denk dat hij centraal beter tot zijn recht komt. Achter de spits. Maar dan heb je ook je verdedigende taken. Ben er niet zeker van dat hij dat nu al onder de knie heeft.
Ik vind hem zeker een groot talent.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

renemar schreef op 12 augustus 2019 om 12:04:

Wil met niet als kenner betitelen maar toch reageren.. ...Ik vind hem zeker een groot talent.Ik heb het mij al vaker afgevraagd waarom hij de stap niet kan maken naar t eerste. Toen hij werd binnengehaald had ik toch wel hoge verwachtingen van hem. Duits jeugdinternational, opgeleid bij een moderne club en een gelikte video van Ajaxtv bij zijn komst... In de Youthleague vond ik hem (in de samenvattingen) ook altijd erg sterk. Terwijl hij bij Jong toch redelijk anoniem is.. Is er in het huidige Ajaxsysteem wel plek voor een type Kühn achter de spits vraag ik mij af? Nu we met één 10 spelen is dat toch een iets ander type dan voorheen?

ps: fijn dat het ajaxnetwerk na jaren afwezigheid nu weer terug is. Zorgt er zelfs voor dat ik na jaren van slapend lid geweest te zijn nu weer wil posten;)

 

+1/-0

Volgens mij is het niet een speler voor achter de spits, want dan moet je ook wel mee verdedigen. Zo speelt vd Beek op het moment. Kuhn is een linkspoot op rechtsbuiten en puur een aanvaller als ik het goed heb. Hij is 1,76 dus centraal kan je beter een iets langere, fysieke sterkere speler hebben lopen die een kopduel kan winnen(Huntelaar is bijv. 1,86 en staat zn mannetje).
Lijkt me dus prima op de flanken als aanvaller. Overmars en Jesper Olsen waren nog een stuk kleiner. Ter vergelijking, hij heeft dezelfde lengte als Neres, 1,76.

 

+1/-0

Ik ken hem helemaal niet, alleen van YouTube. Weet iemand meer over zijn speelstijl en met wie is hij qua stijl te vergelijken? Is het bijvoorbeeld meer een Tadic of een Neres?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Shogun schreef op 19 augustus 2019 om 09:21:

Ik ken hem helemaal niet, alleen van YouTube. Weet iemand meer over zijn speelstijl en met wie is hij qua stijl te vergelijken? Is het bijvoorbeeld meer een Tadic of een Neres?Meer Neres dan Tadic. Snel met de bal aan de voet, goede dribbel, kan een man uitspelen. Volgens mij komt hij achter de spits beter tot zijn recht als buitenspeler. Linkspoot.

 

+1/-0

Technische speler, maar nog te weinig doelgerichtheid en het is niet echt een jongens opzoekt en passeert. Ik betwijfel of hij het eerste kan halen. Z’n kwaliteiten zitten in de dribbel en de controle, maar hij haalt er niet echt iets mee uit.

 

+1/-0

Vind hem dit seizoen wel wat beter spelen sinds hij zich wat meer op een vaste positie mag richten. Maar hij moet veel bepalender zijn, zeker gezien zijn leeftijd. Hansen komt er ook alweer aan.

 

+1/-0

Zijn ontwikkeling valt mij wat tegen. Heb meer van hem verwacht.
Is technisch zeer begaafd, snel maar verwachtte dat hij verder zou zijn.

 

+1/-0

Kunnen we op het lijstje geflopte buitenlandse jeugdspelers zetten waar miljoenen voor zijn uitgetrokken. Hij is een van de vele, maar ik vind het een dure misser. Leek technisch wel in het Ajaxprofiel te passen, maar bleef in mijn ogen een verkapte zaalvoetballer. Geen topsportlichaam en betreft de andere facetten van het voetbalspel bleef zijn ontwikkeling uit. Heeft nooit de stap kunnen maken, speelt als een jeugdspelertje. Jammer, twee miljoen door de plee gespoeld.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ziyech_ schreef op 21 juli 2020 om 17:45:

Kunnen we op het lijstje geflopte buitenlandse jeugdspelers zetten waar miljoenen voor zijn uitgetrokken. Hij is een van de vele, maar ik vind het een dure misser. Leek technisch wel in het Ajaxprofiel te passen, maar bleef in mijn ogen een verkapte zaalvoetballer. Geen topsportlichaam en betreft de andere facetten van het voetbalspel bleef zijn ontwikkeling uit. Heeft nooit de stap kunnen maken, speelt als een jeugdspelertje. Jammer, twee miljoen door de plee gespoeld.Bayern Munchen denkt daar toch heel anders over

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 21 juli 2020 om 19:46:

open/sluit de onderstaande quote:

Ziyech_ schreef op 21 juli 2020 om 17:45:

Kunnen we op het lijstje geflopte buitenlandse jeugdspelers zetten waar miljoenen voor zijn uitgetrokken. Hij is een van de vele, maar ik vind het een dure misser. Leek technisch wel in het Ajaxprofiel te passen, maar bleef in mijn ogen een verkapte zaalvoetballer. Geen topsportlichaam en betreft de andere facetten van het voetbalspel bleef zijn ontwikkeling uit. Heeft nooit de stap kunnen maken, speelt als een jeugdspelertje. Jammer, twee miljoen door de plee gespoeld.Bayern Munchen denkt daar toch heel anders overJe vergeet wat toe te voegen aan je post: Bayern München II (!), dat is wat heel anders dan het eerste elftal natuurlijk. Zij spelen op het derde niveau van Duitsland, toch net even wat anders. Of denk jij dat Kuhn nog aansluiting weet te vinden richting het eerste elftal? Daar geloof ik namelijk niets van.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ziyech_ schreef op 22 juli 2020 om 00:59:

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 21 juli 2020 om 19:46:

open/sluit de onderstaande quote:

Ziyech_ schreef op 21 juli 2020 om 17:45:

Kunnen we op het lijstje geflopte buitenlandse jeugdspelers zetten waar miljoenen voor zijn uitgetrokken. Hij is een van de vele, maar ik vind het een dure misser. Leek technisch wel in het Ajaxprofiel te passen, maar bleef in mijn ogen een verkapte zaalvoetballer. Geen topsportlichaam en betreft de andere facetten van het voetbalspel bleef zijn ontwikkeling uit. Heeft nooit de stap kunnen maken, speelt als een jeugdspelertje. Jammer, twee miljoen door de plee gespoeld.Bayern Munchen denkt daar toch heel anders overJe vergeet wat toe te voegen aan je post: Bayern München II (!), dat is wat heel anders dan het eerste elftal natuurlijk. Zij spelen op het derde niveau van Duitsland, toch net even wat anders. Of denk jij dat Kuhn nog aansluiting weet te vinden richting het eerste elftal? Daar geloof ik namelijk niets van.Ik ben niet zo snel van het afschrijven van spelers. In elk geval ga ik er vanuit dat de scouting van Bayern niet gek is, en het beter weet dan een handje supporters.

Bij Atalanta (nr 2 in Italie) lopen een aantal spelers rond die zijn weggekocht bij Heracles, Groningen en Heerenveen. En bij Lazio loopt een Djavan Anderson (25) als een sensatie te voetballen terwijl hij in NL niet verder kwam dan Cambuur.

Iets zegt mij dat wij het misschien gewoon niet zo goed zien.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 22 juli 2020 om 09:45:
Ik ben niet zo snel van het afschrijven van spelers. In elk geval ga ik er vanuit dat de scouting van Bayern niet gek is, en het beter weet dan een handje supporters.De scouting van Ajax is ook niet gek en kijk wat die hebben binnengehaald door de jaren heen. En ook Bayern II zit er wel een naast. Dit lijkt me meer een gokje van München. Een jeugdinternational erbij nemen die je van dichtbij hebt kunnen zien voor weinig. Zal vast een geschikte speler zijn voor het derde niveau van Duitsland.

open/sluit de onderstaande quote:

Bij Atalanta (nr 2 in Italie) lopen een aantal spelers rond die zijn weggekocht bij Heracles, Groningen en Heerenveen. En bij Lazio loopt een Djavan Anderson (25) als een sensatie te voetballen terwijl hij in NL niet verder kwam dan Cambuur.Atalanta haalt spelers die niet eens bovenmatig getalenteerd zijn maar wel perfect in hun spelsysteem passen. Die hebben een goed scoutingsapparaat dat op specifieke kwaliteiten scout. Goossens was in Nederland geen bijzondere speler, niet alleen omdat er hier zelden met wingbacks wordt gespeeld. Bij Atalanta komt hij perfect tot zijn recht, idem met collega Hateboer aan de andere kant.

En Djavan Anderson een sensatie? Dat is wel heel erg kort door de bocht en gebaseerd op één wedstrijdje tegen Juventus waarin hij een uurtje mee mocht doen. Kijk eens hoeveel hij daarvoor heeft gespeeld? Door absenties bij Lazio mocht hij een keertje meedoen, maar dat is geen Serie A speler. Zelfs in de serie B stond hij de helft van de tijd wissel bij zijn vorige club, maar is na een korte opleving opgepikt door Lazio. Dat is super voor zo'n jongen, maar natuurlijk wel heel vreemd en uitzonderlijk. Uiteindelijk denk ik dat Cambuur (top KKD) of de Serie B prima bij zijn niveau past. Ook geen schande, toch?

open/sluit de onderstaande quote:

Iets zegt mij dat wij het misschien gewoon niet zo goed zien.


Niemand ziet alles goed en ik ben hier ook niet om mijn gelijk te halen. Het is interessant om te discussiëren met mensen met een andere zienswijze. Maar soms ben ik er gewoon erg van overtuigd dat iemand het wel/niet gaat halen of wel/niet geschikt is voor Ajax. Kühn gaat in mijn ogen nooit het niveau dat Ajax nastreeft halen, laat staat dat van München I.

 

+1/-0

Ik gun die jongen het allerbeste, maar je kunt moeilijk iemand ellenlang vast blijven houden in de hoop dat het er een keer uitkomt. De progressie was te weinig toen hij bij de senioren ging spelen. Zo eerlijk moet je zijn.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Burzlew schreef op 30 juli 2020 om 17:38:

Ik gun die jongen het allerbeste, maar je kunt moeilijk iemand ellenlang vast blijven houden in de hoop dat het er een keer uitkomt. (...)Mmmmh ... Dat hebben ze bij Veltman ook gedaan ... :denk

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Historie » Nicolas Kühn