Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Historie » Hakim Ziyech

Deze normale topic is open en bestaat uit 17 pagina's: 1 2 3 4 ... 10 11 12 13 14 15 16 17

Een plan B is vreselijk. Je moet niet ineens heel anders gaan spelen dan wat de spelers gewend zijn en waar ze (als het goed is) op zijn gekocht. Met een goed spelsysteem kan je ook best wel op verschillende manieren de aanval zoeken of verdedigen. Ook door te kiezen voor andere spelers kan je een accent anders leggen.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 21 februari 2020 om 17:41:

Een plan B is vreselijk. Je moet niet ineens heel anders gaan spelen dan wat de spelers gewend zijn en waar ze (als het goed is) op zijn gekocht. Met een goed spelsysteem kan je ook best wel op verschillende manieren de aanval zoeken of verdedigen. Ook door te kiezen voor andere spelers kan je een accent anders leggen.Met een 'plan B' bedoel ik vooral dat je op basis van inzicht, intelligentie en kwaliteiten veranderingen toepast om voordeel te halen uit de situatie en mogelijkheden van het moment. Waarbij ik het initiatief nog meer toedicht aan de spelers dan aan een technische staf.

Wat ik bedoel past bij jouw derde zin hierboven.

 

+2/-0

Fair enough. Meestal als er over een plan B wordt gesproken, vooral door journalisten, gaat het over lange ballen spelen en dat soort tactieken.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 21 februari 2020 om 18:07:

Fair enough. Meestal als er over een plan B wordt gesproken, vooral door journalisten, gaat het over lange ballen spelen en dat soort tactieken.Zeer logisch, juist.

Misschien verre wisselpassing, want eenmaal rond de middellijn lopen ze bij Getafe heel volbezet naar zesmans centraal verdedigingsblok. Dan is het dom als je daar niet omheen kunt circuleren, omdat alles op een manier moet gebeuren, het voetbal door het midden was gewoon afgesloten.

Dat daarentegen omzeilen, doe je door de ene back rechts wel op te stellen en aan de overkant van het veld niet te gaan voor symmetrie maar voor een zo diep betrokken speler links dat het geen verdediger is in balbezit, door de ene vleugelspits en centrumspits veel verder naar rechts terug weggetrokken, waardoor in ieder geval de middelste twee van hun zesmansblok nutteloos opgesteld staan. Een goede coach zorgt ervoor dat je uitvindt waar je de overtallen haalt en de ideale route naar doelkansen hebt.

Al zijn het maar 4 spelers die enkel toe loerend als de bliksem inslaan , de rest bezig met de scherpe wisseleindpass, maar altijd naar de open ruimte in het samenspel tikkend, weg uit de drukte in het centrum. Dat soort plannen zie je niet en dan gaat het kansloos mis.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 21 februari 2020 om 18:07:

Fair enough. Meestal als er over een plan B wordt gesproken, vooral door journalisten, gaat het over lange ballen spelen en dat soort tactieken.Het gaat mij er vooral om dat je als speler afwijkt van wat je van plan was, afwijkt van de afspraken (want die hebben geen resultaat blijkt), improviseert, iets verassends doet waar de tegenstander niet op bedacht is.
Oftewel: iets anders volgt dan 'plan A' ;)

Als van Basten, Olsen, Bergkamp etc. vroeger zagen dat ze beter waren als hun tegenstanders, hielden ze zich echt niet (altijd) aan de speelwijze.
Ze zochten hun tegenstanders op, zetten ze voor schut met passeerbewegingen en creëerden daarmee nieuwe spelsituaties en ruimtes met allerlei nieuwe mogelijkheden.

En dat zie ik bij Ajax al jaren (decennia's) veel te weinig.
Bij Barcelona loopt er nog eentje die het begrijpt ...

 

+2/-0

Afwijken van de afspraken is een vreselijk idee. Op intuïtie spelen is voor spelers op sommige posities misschien goed, maar zeker niet op allemaal, en daar krijgen de voorste vier spelers ook best veel vrijheid voor volgens mij. Ik denk dat je een wat te romantische idee hebt van vroeger als je denkt dat er in die teams geen afspraken golden. Zonder organisatie kan je geen echt team vormen.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 22 februari 2020 om 13:08:

(...) Zonder organisatie kan je geen echt team vormen.Als zaken niet volgens de afspraken verlopen is re-organisatie het gevolg.

Dit bericht is gewijzigd op 22 februari 2020, 22:24:35.

 

+2/-0

Hij speelt slecht sinds zijn rentree. Valt het jullie ook op dat hij niet volledig sprint en soms loopt te trekkebenen? Gisteren ging hij ook voortijdig naar de kant. Als ze nog kampioen willen worden heb je echt een goede Hakim nodig. Anders worden er te weinig kansen gecreëerd.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

JeroenE schreef op 08 maart 2020 om 07:12:

Hij speelt slecht sinds zijn rentree. Valt het jullie ook op dat hij niet volledig sprint en soms loopt te trekkebenen? Gisteren ging hij ook voortijdig naar de kant. Als ze nog kampioen willen worden heb je echt een goede Hakim nodig. Anders worden er te weinig kansen gecreëerd.Is volgens mij nog niet fit. Tegen Twente rust geven. Kan hij ruim een week werken aan zijn herstel.

 

+2/-0

Hij is overduidelijk nog niet fit. In dat geval is het logisch dat hij niet elke wedstrijd speelt. Kan Van de Beek ook weer op tien, waar hij op zijn best is.

 

+2/-0

Jammer dat zijn carriere bij Ajax als een nachtkaars uit gaat ...

 

+1/-0

Na een jaar perfect presteren in Engeland komt hij op zijn knietjes terug naar Ajax. Want hem past Ajax als de perfecte schoen.

 

+1/-0

Laat de woorden van Hakim een wijze les worden voor nog velen:

https://www.vi.nl/nieuws/ziyech-prijst-zich-gelukkig-met-eerdere-afgeketste-transferlink

 

+1/-0

Trieste constatering. 78e minuut. Donny en Hakim zitten nog steeds op de bank.

Wat zonde. Verspilling van zulke spelers.

 

+1/-0

Chelsea fans zijn door het dolle heen met Ziyech. Ze noemen hem nu al 'bargain of the season'.

Bij Man United helaas Van de Beek de hele wedstrijd op de bank gebleven, krijgt geen kans van Solskjær.

Overigens heeft Chelsea ook een hele mooie gebalanceerde selectie waarmee ze de komende jaren om het kampioenschap kunnen strijden.

Mendy/Kepa

James/Azpilicueta
Zouma/Rüdiger
Thiago Silva/Christensen
Chillwell/Alonso

Kovacic/Jorginho
Kanté/Gilmour
Mount/Havertz

Ziyech/Hudson-Odoi
Abraham/Giroud
Werner/Pulisic

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 7 november 2020, 21:30:32.

 

+2/-0

Weer een spierblessure. Misschien is het toeval, maar ik heb altijd gedacht dat Ziyech z'n fysiek niet overeind zou blijven in een competitie als de Premier League. Niet per se op het veld, maar wel op basis van de belasting, intensiteit en hoge aantal wedstrijden. Z'n lichaam moet sterker zijn om meer klappen te kunnen verduren, niet per se om duels te winnen. Je hoeft niet per se groot en sterk te zijn, zie David Silva of Paul Scholes, maar je lichaam moet wel tegen een stootje kunnen. En dat ongeveer 60 wedstrijden per jaar op een tempo dat buiten Engeland zelden gespeeld wordt.

 

+1/-0

Ik vraag me dat af. Bij Ajax liep ie ook echt ontzettend veel (vooral onder Bosz) en in de wedstrijden die ik gezien heb vallen die klappen die hij moet opvangen ook echt wel mee. Hij heeft gewoon heel veel wedstrijden gespeeld de afgelopen jaren, zou daar het probleem niet zitten? Wat had ie ook alweer voor blessure bij Ajax begin dit jaar?

 

+1/-0

Ik ook ben van Hakim gaan houden als speler maar ook als mens.
Mede ook door dit soort geluiden bv nu van Varela:

https://www.ajaxshowtime.com/bijzaken-en-geruchten/varela-heb-me-compleet-in-ziyech-vergist-en-hou-echt-van-hemlink

 

+1/-0

Schijnt de 4de (!) optie bij Chelskie te zijn. Hij moet Mount, Werner, Hudson-Odoi en Pulisić voor zich laten gaan. Ik kan me niet voorstellen dat hij slechter is dan de bovengenoemde heren. Volgens de trainer traint Ziyech kei hard en geeft 100% op de trainingen. Daar ligt het ook niet aan. Bovendien schijnt hij goed in de groep te liggen en klaagt niet.

Miss een jaartje huren? @Overmars.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Antony schreef op 21 februari 2021 om 14:49:

Schijnt de 4de (!) optie bij Chelskie te zijn. Hij moet Mount, Werner, Hudson-Odoi en Pulisić voor zich laten gaan. Ik kan me niet voorstellen dat hij slechter is dan de bovengenoemde heren. Volgens de trainer traint Ziyech kei hard en geeft 100% op de trainingen. Daar ligt het ook niet aan. Bovendien schijnt hij goed in de groep te liggen en klaagt niet.

Miss een jaartje huren? @Overmars.Ziyech hoort altijd in de basis staan bij Chelsea. Lampard zag dat.
Speelde op Stanford tegen Chelsea een wereldpartij. 2 assists, 1 goal.

Zonde - zonde.

Ik denk dat Hakim het zo naar zijn zin had bij Ajax dat hij nog wel gaat terugkeren. Hakim is echt van Ajax gaan houden en het voetbal van de club.

Hij zal nog vaak terugdenken aan Real uit...zijn goal tegen Valencia uit.

Heerlijke speler.

Wat ik vooral zo mooi vond op een gegeven moment dat Hakim de Patron op een gegeven moment in verschillende wedstrijden bij Ajax ging jagen op een manier die ik zelden had gezien bij spelers zoals hij. Fantastisch was het.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 17 pagina's: 1 2 3 4 ... 10 11 12 13 14 15 16 17

Ajax Forum » Historie » Hakim Ziyech