Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Maatschappelijke discussies » Miljardair Jeffrey Epstein dood gevonden in cel

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

''De van misbruik beschuldigde Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein is zaterdagochtend dood gevonden in zijn cel in New York. Volgens de Amerikaanse nieuwszender ABC heeft hij zelfmoord gepleegd.

Epstein is 66 jaar geworden. Vorige maand werd hij opgepakt op verdenking van grootschalig misbruik van minderjarige meisjes en mensenhandel. Epstein ontkende die aantijgingen. De rechtszaak tegen hem zou juni volgend jaar beginnen. De voormalig durfinvesteerder hing een celstraf van 45 jaar boven het hoofd.''

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/08/10/miljardair-jeffrey-epstein-dood-gevonden-in-cel-a3969700

Veel machtige mensen zullen nu opgelucht ademhalen.

 

+1

Ik mag het niet zeggen natuurlijk, maar ik heb een sterk vermoedden dat hij een handje geholpen is. Er zullen immers zat mensen zijn die nou niet bepaald op zaten te wachten dat hij eventjes onder ede zou gaan getuigen...

 

+1

Inderdaad, het gebrek aan extra bewaking/controle is verdacht. Het komt op mij over alsof hij dat zelf zo heeft kunnen regelen: als laatste actie om zichzelf boven de wet te plaatsen en te ontsnappen aan een veroordeling die hem en vele anderen in zwaar diskrediet brengt. Jammer dat zovelen nu vrijuit gaan. Fijn niettemin dat er met hem wel een precedent is geschapen: zelfs miljarden dollars bieden geen absolute garantie meer bij verwerpelijk gedrag.

 

+1

Buitengewoon schandalig dat er eigenlijk geen serieus onderzoek aan de gang is. Daar lijkt het tenminste wel op. Men probeert het een beetje weg te moffelen en doet alsof het al een gelopen zaak is. Epstein had veel connecties. Voor wie werkte hij? Je kan mij niet vertellen dat mensen als Ghislaine Maxwell en Leslie Wexner niks weten.

 

+1

Eens, tegelijkertijd heeft een strafrechtelijk onderzoek naar een dode weinig zin. Dan zul je al iets van een onderzoekscommissie moeten formeren die het hele verhaal in kaart brengt. Ander soort onderzoek dus. Het is echter de vraag of er niet een hoop politici en/of rijke invloedrijke mensen heel blij zijn met zijn zelfmoord.

 

+1

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Maatschappelijke discussies » Miljardair Jeffrey Epstein dood gevonden in cel