Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Ajax begint competitie met moeizame zege tegen Sparta


Tijdstip
13 september 2020
Stadion
Sparta-Stadion Het Kasteel
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Ajax begint competitie met moeizame zege tegen Sparta; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax begint competitie met moeizame zege tegen Sparta

Ajax heeft in een moeizaam duel de competitie geopend met een zege op bezoek bij Sparta. Mede vanwege een zeer goedkope rode kaart voor Nicolás Tagliafico kwam de ploeg van Erik ten Hag niet verder dan een 0-1 overwinning. Antony bekroonde zijn officiële debuut met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het duel op het kunstgras van Het Kasteel kwam maar moeizaam tot stand. Sparta was niet van plan om te voetballen en Ajax kwam nauwelijks tot mogelijkheden. Bovendien kwam het vanuit het niets opeens met tien man te staan. Nicolás Tagliafico kreeg bij een sliding de bal tegen zijn hand en tot verbazing van iedereen werd hij daarvoor met een rode kaart van het veld gestuurd. De thuisploeg rook opeens bloed en zocht de aanval. Net zoals de rode kaart uit het niets viel, gold dat vervolgens enkele minuten later ook voor de openingstreffer van Antony. Vanaf een meter of 25 schoot de Braziliaan op doel en keeper Van Leer verkeek zich op die bal. Niet veel later kreeg Dusan Tadic een enorme kans, maar hij miste. De ruststand was daarmee 0-1 in het voordeel van Ajax.

Ook de tweede helft verliep zeer moeizaam. Ajax wist niet tot grote kansen te komen, terwijl ook Sparta nauwelijks gevaarlijk werd. Het inbrengen van David Neres een kwartier voor tijd leek voor een aanvallende impuls te zorgen gezien de ruimte die achterin lag bij Sparta. Ook dat bleek maar een korte opleving en zonder echte kansen aan beide kanten volgde na vier minuten blessuretijd het eindsignaal. Het betekende dat Ajax voor het eerst in vier jaar met een zege begon aan de Eredivisie.


[video] Highlights | Sparta - Ajax


Erik ten Hag: 'Na de rode kaart hebben ze het perfect ingevuld'

In gesprek met Fox Sports gaf Erik ten Hag aan uitermate tevreden te zijn met de prestaties van zijn ploeg. "Het is natuurlijk geweldig als je kijkt naar het wedstrijdverloop. Je staat al heel snel met tien man en je ziet dan dat er een team staat. Daarmee bedoel ik niet alleen de tien die op het veld achterbleven, maar ook alle wissels", aldus Ten Hag. "Ze hebben het perfect ingevuld en de overwinning uit het vuur gesleept. Je ziet dat aan de spirit, de tactische rijpheid, hoe ze dat uitvoeren en dat ze het samen doen."

De trainer was zeer te spreken over hoe Ajax de taken uitvoerde. "Heeft Sparta een kans gecreëerd? Alleen een schotje van Harroui. Dat was een klein foutje", zo gaf hij aan. "Er was niks noemenswaardigs. Als je zo lang in ondertal staat, kan er wel eens een schotje op doel komen, maar dan heb je een uitstekende keeper. Defensief hebben wij geweldig gestaan. Dat is niet alleen de verdediging, maar het hele team."

Over de rode kaart van Nicolás Tagliafico wilde hij niets zeggen. "Ik heb daar geen mening over. Daarvoor moet je bij degene zijn die het betreft. Dat laat ik bij de rest", zei hij daarover. "Natuurlijk heb ik daar wel een mening over, maar dat hoort bij degene waarbij het hoort. Bij de arbitrage en de VAR."


Daley Blind: 'We hebben gestreden als een team'

Daley Blind gaf in gesprek met Fox Sports aan dat hij heel blij was dat hij weer op het veld stond. "We hebben gestreden als een team. Heel lang ook met tien man. Dan moet je blij zijn dat je de drie punten mee naar Amsterdam neemt", aldus Blind, die ook inging op de rode kaart van Nicolás Tagliafico. "Ik heb de beelden nog niet terug gezien, maar vanuit mijn perspectief was er nog een heel eind tot de goal en maakte hij een tackle op de bal. Hij raakt hem niet bewust met zijn hand en dan is rood heel zwaar gestraft. Als er geel was gegeven, had iedereen daar vrede mee gehad. Ik vond het een opmerkelijke beslissing."

Fysiek gaat het ook weer goed met de verdediger. "Er zijn afgelopen weken een hoop testen gedaan", zo gaf hij aan. "Zoals jullie zien sta ik weer op het veld. Als het niet veilig was geweest, hadden de artsen geen toestemming gegeven. Ik voel me goed en ben blij dat ik er weer ben. Ik hoop dat ik het nu weer een beetje achter me kan laten."


[video] Blind na hectische periode: 'Voel me veilig en goed'


Jochem Kamphuis: 'Nicolás Tagliafico ontneemt een duidelijke scoringskans, daarvoor staat rood'

Scheidsrechter Jochem Kamphuis ging in gesprek met Fox Sports in op zijn beslissing om Nicolás Tagliafico een rode kaart te geven. "Ik zag een lange bal komen. Tagliafico en Rayhi gaan in duel met elkaar, waarbij Tagliafico de bal mist. Hij maakt een handsbal en ontneemt daarmee een scoringskans voor Rayhi", aldus Kamphuis. "Hij ontneemt een duidelijke scoringskans, zo staat het in de regel. Of het nu bewust is of onbewust maakt niet uit, het gaat er om dat de handsbal strafbaar is. Het arm is hier duidelijk uit het lichaam, dus dan is het strafbaar."

Volgens Kamphuis had hij het niet af kunnen doen met een gele kaart. "Want het gaat om het ontnemen van een duidelijke scoringskans", zo gaf hij aan. "Wordt die handsbal niet gemaakt, kan Rayhi door en komt hij een op een met de keeper. Die scoringskans wordt hem ontnomen en dat is een rode kaart."


Antony: 'We hebben bloed, zweet en tranen gegeven, tot de laatste minuut'

Antony gaf na de winst tegen Sparta in gesprek met Fox Sports aan heel blij te zijn met zijn debuut voor Ajax. "En ook dat ik meteen heb kunnen scoren", aldus Antony. "Dat is heel belangrijk voor mij en voor de club."

Het was voor Ajax wel lastig na de rode kaart van Nicolás Tagliafico. "Maar we hebben bloed, zweet en tranen gegeven, tot de laatste minuut", zo gaf hij aan. "Dus ik ben heel blij dat ik kon scoren en de ploeg kon helpen."


Reinold Wiedemeijer: 'Ik kan mij voorstellen dat Kamphuis de rode kaart trekt voor het ontnemen van een scoringskans'

Volgens Reinold Wiedemeijer was de rode kaart voor Nicolás Tagliafico terecht. Dat gaf hij aan bij Dit was het Weekend op Fox Sports. "Op moment als Tagliafico er voor komt, dat doet hij wel met een aardige sprong, tikt hij op het laatste moment de bal met zijn hand weg. Of hij dat bewust of onbewust doet maakt voor ons niet uit. Feit is dat hij het doet", aldus Wiedemeijer. "Het verdere verhaal is dan ook vermoord. Gaat die speler op weg naar de goal? Dat kan hij niet meer, want die bal wordt weggeslagen."

Wiedemeijer ging verder: "Hij gooit zich er voor, dan komt die bal op zijn hand en vervolgens valt die Spartaan. Het zal allemaal heel dicht bij elkaar liggen, maar ik kan mij voorstellen dat Kamphuis de rode kaart trekt voor het ontnemen van een scoringskans. In het verleden zijn er wel situaties geweest dat dit geen rood was. Maar wij vinden wel dat we moeten ophouden met het steeds zoeken naar excuses voor een gele kaart. In dit geval is het een handsbal. Daarmee kan die speler niet door naar het doel. Dat is het nemen van een scoringskans en dus een rode kaart."


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Antony Matheus dos Santos ('38)
Scheidsrechter
Kamphuis
Toeschouwers
3.934 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Ryan Gravenberch ('17)
Kaart
Ajax: Nicolás Tagliafico ('27)
Kaart
Ajax: Daley Blind ('28)
Kaart
Sparta Rotterdam: Heylen ('54)
Kaart
Sparta Rotterdam: Pinto ('57)
Kaart
Ajax: André Onana ('86)

Opstelling Ajax

Dusan TadićZakaria LabyadAntony Matheus dos Santos


Ryan GravenberchQuincy PromesEdson Álvarez


Nicolás TagliaficoDaley BlindPerr SchuursNoussair Mazraoui


André Onana

Wissels:

'33 Sergino Dest voor Zakaria Labyad
'75 David Neres voor Antony Matheus dos Santos
'84 Lassina Traoré voor Quincy Promes
'84 Jurriën Timber voor Noussair Mazraoui


Opstelling Sparta Rotterdam

RayhiThy


D.DuarteSmeetsAuassarHarroui


PintoHeylenVriendsFortes


Van Leer

Wissels:

'46 Gravenberch voor Thy
'46 Emegha voor D.Duarte
'66 L.Duarte voor Smeets
'78 Abels voor Harroui


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 0-1 (0-3)
 5 0-4 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-4 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-4 (0-1)
10  5 0-3 (0-1)
11  5 0-2 (0-1)
12  5 0-3 (0-1)
13  5 0-3 (0-1)
14  5 0-2 (0-1)
15  5 0-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.45. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Antony Matheus dos Santos (75 -> 5,0)
2. Perr Schuurs (38 -> 4,0)
3. Daley Blind (32 -> 3,0)
4. Ryan Gravenberch (16 -> 2,0)
5. Sergino Dest (10 -> 1,0)
6. Dusan Tadić (5 -> 0,0)
6. André Onana (5 -> 0,0)
8. Quincy Promes (3 -> 0,0)
8. Niemand (3 -> 0,0)
10. Nicolás Tagliafico (2 -> 0,0)
11. Zakaria Labyad (1 -> 0,0)
12. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
12. Bruno Varela (0 -> 0,0)
12. Joël Veltman (0 -> 0,0)
12. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
12. Kik Pierie (0 -> 0,0)
12. Donny van de Beek (0 -> 0,0)
12. David Neres (0 -> 0,0)
12. Carel Eiting (0 -> 0,0)
12. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
12. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
12. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
12. Siem de Jong (0 -> 0,0)
12. Razvan Marin (0 -> 0,0)
12. Lisandro Martínez (0 -> 0,0)
12. Hakim Ziyech (0 -> 0,0)
12. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
12. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
12. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
12. Noa Lang (0 -> 0,0)
12. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
12. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
12. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
12. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
12. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
12. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
12. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
12. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
12. Ryan Babel (0 -> 0,0)
12. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
12. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
12. Noa Lang (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Eindstand seizoen 20-21
1. Ajax
2. Feyenoord
3. Az
4. Psv
5. Utrecht
6. Groningen
7. Vitesse
8. Willem 2
9. Heerenveen
10. Sparta
11. Twente
12. Heracles
13. Fortuna
14. Pec
15. Emmen
16. Vvv
17. Ado
18. Rkc
+1/-0

 
3 weken geleden
1. Ajax
2. AZ
3. Feyenoord
4. Willem II
5. Twente
6. FC Utrecht
7. Vitesse
8. PSV
9. Heerenveen
10. Groningen
11. Sparta
12. Heracles
13. Fortuna
14. PEC
15. Emmen
16. VVV
17. RKC
18. ADO
+2/-0

 
3 weken geleden
Ajax 1. De rest zal mij een zorg zijn.
+5/-0

 
3 weken geleden
Ik zie ze liever degraderen, maar laten we maar realistisch blijven :D
+3/-0

3 weken geleden
Labyad in de spits dan geen kampioen hoort niet in ajax 1 B KEUZE Heel triest dat we niets anders hebben
+2/-1

3 weken geleden
In principe is het vreemd als Ten Hag begint met Anthony, Labyad, Tadic.
Wat als Neres weer basis staat?

Straks wordt het toch Anthony, Tadic, Neres... Toch ten Hag?
Waarom laat je Tadic niet gewoon staan op de 9 voor de vastigheid?
+2/-0

2 weken geleden
Labyad in de spits is natuurlijk armoe troef. Onze verdediging is véél en veel te dun bezaaid.
Ik geloof niet dat als je ook nog Europees actief bent met deze selectie je duidelijk favoriet bent voor de titel. Ik denk dat alle 3 concurrenten een redelijk vergelijkbare kans hebben dit jaar .
+2/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Wat wel heel mooi zou zijn:

Blind gaat gewoon weer alles spelen en gaat verder met de supervorm van voorgaande jaren.

Mazraoui wordt de oude, en pakt zijn Chelsea uit, Real uit, Bayern uit vorm terug.

Schuurs wordt een meedogenloze muur.

Tadic krijgt zijn oude vorm terug met de Real uit als fantastische weergave hoe goed en efficiënt deze man kan spelen...

Onana en Nico blijven nog 1 jaar!

En ik kan wel zo doorgaan...

Feit is, dat Anthony, Neres, Tadic, Promes o. a flink wat verdedigingen het zeer lastig gaan maken!

Uiteindelijk speel je misschien met dit elftal bv tegen een Inter Milaan, Sevilla en Olympiakos in de CL:


----------Onana-------------

Mazraoui - Schuurs - Blind - Tagliafico.
Álvarez - - Promes - - Gravenbergh.
Antony - - Tadic - - Neres.


Heel benieuwd hoe dat zou gaan als ik eerlijk ben in de CL.

Blind volledig terug, Onana en Nico die blijven en David Neres die er nog steeds is zijn misschien wel straks super mooie gegevens om een seizoen te gaan draaien!Bank: Kudus, KJ, Lang, Timber, Labyad, Ekkelenkamp, Steek.

Ps: ik weet dat het beter kan, maar ben nu even in een positieve flow.
+1/-0

 
2 weken geleden
----------Onana-------------
Mazraoui - Schuurs - Blind - Tagliafico
Gravenbergh - Kudus - Martinez
Antony - Tadic - Neres
+1/-0

 
2 weken geleden
Ook niet verkeerd. Maar Ten Hag zal altijd gaan zoeken tijdens het seizoen naar de beste 11. Ook nu weer. En het is aan Kudus, Martinez, Traore om zich in de basis te spelen en voor de rest om het waar te maken in de basis.

Ik heb het vermoeden dat Kudus iemand gaat zijn die zich in het elftal gaat spelen.
Hij heeft iets wat weinig hebben op dit moment bij Ajax op het middenveld.
+1/-0

2 weken geleden
De VAR is afgeschaft dit seizoen? Totale absurde rode kaart. VAR en scheids beiden totaal ongeschikt voor dit niveau.
+3/-0

2 weken geleden
De rode kaart zal wel weer uitgelegd worden als " volgens de regels" , maar het is wel erg zwaar gestraft, mede omdat de speler nogal een eindje moest. Verder is het voetbal een vervolg van het vorig seizoen, niet best !een gelukkig zondagschot van Anthony zorgt alsnog voor een voorsprong.
+2/-0

 
Als het andersom is staat half Nederland op zijn kop met knjb enzo.
Nu is het, je kan hem geven en praat niemand er meer over.
+2/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Slappe en ongeïnspireerde hap van de kant van Ajax wordt terecht beloond met een rode kaart. Eigen schuld.

Ik zit de wedstrijd te kijken en wat mij opvalt is dat het bij Sparta ook arme troef is en dat Ajax dit Sparta ook GEMAKKELIJK met 10 man moet kunnen verslaan.

Ik schrijf het en er wordt gescoord!

Lekker opportunistisch Antony! Gewoon doen man, scoren bij je debuut!

Als Ajax in de tweede helft met 10 man het lef heeft om nou ECHT te gaan voetballen dan volgen er zeker nog meer doelpunten!
+2/-3

 
2 weken geleden
Rode kaart sloeg nergens op, heb je wel gekeken?
Ajax was niet best, maar toch de volle buit met bijna de hele westrijd met 10 man te spelen, in een uit westrijd.
+4/-1

 
2 weken geleden
Ja ik heb wel gekeken.

Rode kaart terecht of onterecht doet niet ter zake. Ajax lokte het zelf uit.

Nico, Daley, Ryan en Dusan moeten er gewoon voor zorgen dat die situatie niet ontstaat en dat Nico dus zoveel risico moet nemen.

Oorzaak: een gebrek aan scherpte. De spelers hadden er gewoon geen zin in.

Goed. Om positief af te sluiten: winst is winst en tegen RKC Waalwijk verwacht ik echt wel beterschap!
+2/-4

 
2 weken geleden
Huh? Dus door slappe hap te spelen vraag je om een rode kaart? Die nieuwe regel heb ik dan even gemist.
+4/-1

 
2 weken geleden
Als je echt scherp bent (bij het agressieve af) en dus inzet toont dan zorg je ervoor dat de organisatie perfect is en dat Nico NIET 1 tegen 1 komt te staan en dat een andere speler het dus over kan nemen.

In de Champions League kost dit onnodige punten en met de verkeerde tegenstander krijg je voetbal les.

Wederom. Ik overwinter liever in de Champions League dan in de Europa League.

Moeten we soms weer het lachertje van Europa worden?
+2/-1

 
2 weken geleden
Heerlijk paniek zaaien op basis van een potje met 10 man
+4/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Je wordt echt niet het lachertje van Europa omdat je moeizaam voorbij Sparta komt, zelfs (of eigenlijk: juist) wanneer een gebrek aan scherpte en inzet de oorzaak lijkt. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat Ajax zo'n instelling ook naar andere wedstrijden meeneemt.

Je bent niet realistisch als je verwacht dat spelers dezelfde scherpte tegen Sparta voor de dag leggen als tegen pakweg Bayern of binnen de eredivisie PSV. Dat is in theorie niet goed maar dat gebeurt bij alle clubs al zolang als het voetbal oud is. De meeste clubs die nationaal domineren spelen minstens een derde van de wedstrijden in een seizoen dit soort zaadpartijen tegen tegenstanders die goed georganiseerd staan en veel gemotiveerder en scherper zijn dan jij, zeker in de eerste seizoenshelft. Moet je niet bagatelliseren, maar beetje relativeren mag van mij wel.
+1/-0

2 weken geleden
Met al dat tijdrekken heb je alleen jezelf maar. Je haalt jezelf uit het spel , spel dat toch al niet bijster goed was en wederom een totaal onnodige kaart voor onana. Ook vorig seizoen veel te veel gele kaarten voor tijdrekken. Als dit voetbal een voorbode is voor het seizoen wordt ik er niet vrolijk van. Nationaal maar zeker internationaal wordt het een moeilijk verhaal. 200'miljoen op de bank, maar dat is niet terug te zien in het veld. Labyad in de spits, waarom ? Je hebt geluk dat je dit Sparta treft want dat was nog slechter.
+4/-0

 
2 weken geleden
Die scheids verkracht gewoon je strijdplan. Anders hadden we met 0-3 ofzo gewonnen. Totale waanzin weer die kaart.
+4/-1

 
2 weken geleden
Want voor de rode kaart speelden we de pannen van het dak ?
+4/-0

2 weken geleden
zak ajax labyad in het tweede elftal zetten.dat ajax geen echte spits heeft is trurig scheids rechter kamphuis was nog slecher als ajax maar het voornaamste is de 3 punten zijn binnen
+2/-1

2 weken geleden
De 3 punten tellen, maar waarom Labyad in de spits? Stel je beste spelers op.
+2/-0

 
2 weken geleden
Dan had je er een betere speler uit moeten halen om Dest te brengen. Gewoon goede voorzienende blik van Tag ;)
+1/-0

2 weken geleden
Het is een beter begin dan de afgelopen seizoenen in de openingswedstrijden. Maar daar is alles mee gezegd.
+1/-0

2 weken geleden
Vandaag was een trieste vertoning. Waar was Kudus? Ik vond hem de beste speler van de voorbereiding, hij bracht exact wat we nodig hebben op het middenveld zonder Ziyech. Promessi moet het imho met Tadic uitvechten in de spits. Dat kunstveld van Sparta leek me trouwens ook compleet onspeelbaar. Veel te glad (spelers gleden constant uit) en te hard (bal stuiterde alle kanten op).
+2/-0

2 weken geleden
Het middenveld met Alvarez rn Gravenberch is veel en veel te weing voetbal. Kudus moet er bij op het middenveld ten koste van 1 van bovengenoemde heren.
+2/-0

 
2 weken geleden
Eens, ik denk dat Gravenberch nog niet genoeg het spel kan bepalen om het helemaal in zijn eentje te doen qua spelverdeling. Weet niet of Kudus voor Alavarez de oplossing zal zijn, Kudus voor Gravenberch zorgt er denk ik voor dat die laatste zijn ontwikkeling ernstig stokt, die moet nu kilometers gaan maken.

Kudus komt op dit moment ook op me over als een speler die op de verkeerde momenten veel te speels is voor een plek op het middenveld, in latere oefenwedstrijden zelfs al wat laconiek geweest. Liever plek naar voren met Promes (en die naar voren voor Labyad) waar balverlies iets minder pijnlijk is en door hemzelf nog gecorrigeerd kan worden met zijn snelheid en kracht.
+1/-0

2 weken geleden
Ik sluit me bij alle reacties aan dat Labyad niet in de spits hoort. Die is gewoon de man om in te vallen wanneer op de flanken geen beroep kan worden gedaan op Anthony / Neres / Tadic, en dan nog alleen als Lang zijn paar goede beurten in de voorbereiding (werd ook al minder in latere wedstrijden) niet doortrekt want dan is hij natuurlijk gewoon de eerste keuze om die 3 te vervangen.

Promes of Tadic in de spits, liefst promes met tadic erachter (dus huidige positie Promes). Huntelaar / Brobbey als supersubs. Traore verhuren, dan volgend jaar Brobbey verhuren.

Verder niet zo dramatisch doen over de wedstrijd. Clubs kennen dit Ajax, stellen zich erop in, je pakt een rode kaart, en je wint toch. Niet doen alsof iedere wedstrijd als Real Madrid uit moet zijn.
+2/-0

 
2 weken geleden
Ja dat is lekker zeg!

Nee, nee, nee. Real Madrid uit kan niet de standaard zijn!
Laten we vooral bescheiden blijven want ja Ajax is in opbouw, Ajax is nog zoekende en we hebben tenslotte vaak genoeg het deksel op de neus gekregen.

Wat een slap verhaal.

Dus tegenwoordig is met 0-1 winnen bij een tegenstander die pure onkunde demonstreert voldoende?

Was die ene echte kans van Sparta raak geweest dan had menig Ajacied echt lopen zeiken.

Ja joh. Lekker toch?
Dat is de mentaliteit!
De kleine clubs de hoop geven dat er tegen het grote Ajax wat te halen valt!

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik zou het wel fijn vinden als we bijvoorbeeld weer eens overtuigend uit bij dus Sparta of Heracles winnen.
Dat menig Eredivisie duel een veredeld oefenpotje is voor de Champions League.

Kom op zeg! We hebben het toch niet over het winnen van de Premier League?
+2/-1

 
2 weken geleden
Relax. Inderdaad, die bal had zomaar naast kunnen gaan en dan had je niet gewonnen. En dat is nu wel gebeurd. En dus mag je tevreden zijn want dit soort k-wedstrijden speel je elk seizoen minstens een handvol en vaak genoeg sluit je die af met een gelijkspel of erger, nu niet. Dat is iets dat je mag koesteren, terug naar de orde van de dag en binnenkort vol goede moed naar de volgende wedstrijd kijken, hopende dat er ook weer een ouwerwetse 6-1 tussen mag zitten.
+1/-0

2 weken geleden
Labyad had inderdaad op de bank moeten zitten. Maar ja,Labyad is de aankoop van de trainer en die zal en moet spelen zodat hij zijn gelijk kan bewijzen wat er niet is. We hadden moeten beginnen met Promes in de spits en Kudus er bij op het middenveld. Later in de wedstrijd Neres er bij voor degene die niet goed functioneert en dan kan je schuiven met Promes, Tadic of Antony.
En Erik moet Onana eens op het matje roepen voor dat onwaarschijnlijk irritante tijdrekken met dommer dan domme gele kaarten als gevolg. Die tijd komt er toch bij en de scheids is op het pikkie getrapt.Dat heeft hij nu al zo vaak gedaan dat de trainer daar echt eens iets aan moet doen.Zelfs de eigen fans hebben er meer dan genoeg van.
+1/-0