Ajax maakt geen fout bij Fortuna: 0-2

29 september 2018
-
-

Voor het eerst in maar liefst zestien jaar stond Fortuna Sittard-Ajax weer eens op het programma. Ajax won gemakkelijk met 0-2 en blijft daarmee in het spoor van de koploper.

De eerste helft werd gekenmerkt door een groot aantal kansen aan de kant van Ajax. De afronding was echter telkens niet nauwkeurig genoeg, waardoor met een 0-0 stand de rust ingegaan werd.

In de tweede helft liep Ajax uit naar 0-2. Dolberg en Ziyech scoorden voor de Amsterdammers.

Onana belangrijk bij overwinning

Dat Ajax won bij Fortuna Sittard was voor een deel zeker te danken aan een aantal prachtige reddingen van keeper Onana. Vooral bij een 0-1 stand was de betrouwbare sluitpost een aantal malen nodig. Onana zelf reageerde na de wedstrijd koeltjes: "Ik ben niet degene die de goals maakt, met alleen ballen tegenhouden win je geen wedstrijd", aldus de Kameroenees.

Ajax blijft in spoor van koploper

Omdat zowel Ajax als PSV zaterdagavond hun uitwedstrijden wonnen, blijft het verschil op de ranglijst tussen de twee 5 punten. Feyenoord en Heracles kunnen morgen nog gelijk komen met de Amsterdammers, in punten. Met deze wetenschap kan Ajax zich vanaf morgen gaan richten op de moeilijke Champions League uitwedstrijd tegen het grote Bayern München.

Overigens volgen ook in de Eredivisie de komende weken interessante wedstrijden. Ajax ontvangt volgend weekend AZ, reist dan naar Heerenveen en een week later is Feyenoord komt de Arena op bezoek.

De Ligt: "we maken het onszelf moeilijk"

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt was allerminst tevreden na afloop van Fortuna Sittard-Ajax. Er werd weliswaar gewonnen, maar "we maken het onszelf moeilijk", aldus de verdediger. "In de eerste helft kwamen we er een paar keer goed door, maar het stopte bij de zestien. Dat was het manco. We wilden allemaal de beslissende pass geven, maar hadden niet het overzicht om soms de simpele dingen te doen. Dan houd je Fortuna in de wedstrijd", aldus de verdediger.

Ten Hag: "altijd lekker als een wissel meteen scoort"

Ajax-trainer Erik Ten Hag keek met wisselende gevoelens terug op de gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-2). "Fortuna kreeg wat kansen, maar wij kregen onvoorstelbaar veel ruimtes waar we te weinig mee deden", aldus Ten Hag over de eerste helft. Vorm werd door hem genoemd als mogelijke oorzaak van de problemen. In de rust werd dit besproken. De trainer vervolgde: "Wel toevallig dat de goal meteen daarna wel viel. Het is altijd lekker dat een wissel meteen scoort. We gunnen het Kasper allemaal enorm".

Opstelling Fortuna Sittard

Koselev, Ciranni, Dammers, Ninaj, Ospitalieri, Smeets, Diemers ('60 Vidigal), El Massaoudi ('80 Stokkers), Semedo ('64 Lamprou), Novakovich, Rodriguez

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.