Transparent
Inloggen
Sluiten

John Heitinga: 'Bij vlagen hebben we goed gespeeld'

16 mei 2023 17:28

In gesprek met ESPN was John Heitinga redelijk tevreden over het spel van zijn ploeg. "Bij vlagen hebben we goed gespeeld. De opening was heel goed. We maakten de eerste goal en moeten daarna doordrukken", aldus Heitinga. "Het zit hem dan ook in de bal aan iemand anders gunnen. Een aantal keer kwamen we vanaf links goed door en zit je in de bezetting in de zestien meter. Dan krijg je een goal tegen, maar daar had Kudus de bal aan Bergwijn moeten geven. Uit die omschakeling scoren zij."

Ook over de verdediging was hij kritisch bij die gelijkmaker. "Je had van achteruit veel sneller moeten doorstappen en doordekken", zo gaf hij aan. "Vooral als die bal wordt geblokt, moet je meteen vooruit. Nu zag je een aarzeling."

Heitinga was ook niet te spreken over de tweede treffer van Groningen. "Kudus moet een paar keer aan de rechterkant meelopen. Dan moet je vanuit de as weer doorstappen. Je moet van achteruit doorkomen, dan heb je er eentje over", zei hij daaroer. "Maar het is nu allemaal weer heel negatief. We winnen en daarvoor waren we naar hier gekomen. We scoren zelf drie keer en hadden er veel meer kunnen maken."




Tags

heitinga vlagen doorstappen kudus aarzeling bergwijn daaroer doordrukken doorkomen espn geblokt groningen gunnen meelopen omschakeling opening

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal