Transparent
Inloggen
Sluiten

'Kans zeer reëel dat Ajax buitenlandse trainer krijgt'

3 mei 2023 21:24 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Kans zeer reëel dat Ajax buitenlandse trainer krijgt"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat de kans groot is dat er komend seizoen een buitenlandse trainer voor de groep zal staan bij Ajax. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat is inmiddels ook tot de conclusie gekomen dat John Heitinga nog niet de benodigde ervaring heeft om als hoofdtrainer aan de slag te kunnen gaan, terwijl hij in Nederland ook weinig geschikte alternatieven ziet. Ook Peter Bosz is daarvoor niet in beeld.

Ajax lijkt daardoor voor het eerst in 25 jaar weer een buitenlandse trainer te krijgen nadat Morten Olsen in 1998 werd ontslagen. Volgens het AD is het echter niet aannemelijk dat Ajax een Duitse trainer zal krijgen, maar wordt er wel gezocht naar een gerenommeerde coach.

Meer op AD.nl




Tags

benodigde bosz heitinga mislintat morten nederland olsen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Nagelsmann is vrij. Weliswaar een Duitser, maar in ieder geval de nodige ervaring.
+2/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Verdiende bij Bayern 9 miljoen per jaar.

En dan hebben we het nog niet gehad over de Eredivisie en de Conference League. Daar gaat geen enkele topcoach aan beginnen. We moeten zoeken naar een talentvolle coach of een coach die al alles heeft meegemaakt en bereid is om de uitdaging aan te gaan.

Zolang hij/zij maar aanvallend voetbal speelt en gebruik maakt van eigen jeugd ipv aankopen automatisch de voorkeur te geven.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Precies dit.

Ik krijg bij sommigen hier op de site steeds vaker de indruk dat ze echt in een fantasiewereld leven. Guardiola halen, Nagelsmann halen. Spelers halen en ze een jaarsalaris geven van 10 miljoen euro. Een klein beetje realiteitszin is ook niet verkeerd.
+3/-1

12 maanden geleden
Marcel Gallardo, ook al had die de vorige keer nee gezegd, zou ik het toch nog eens proberen. Ik snap ook niet echt waarom Peter Bosz geen optie is. Ondanks overal mislukt was die bij ons wel geslaagd en heeft nu aardig wat internationale ervaring. Verder idd misschien Nagelsmann, gewoon proberen en met een goed verhaal komen.
+2/-0

12 maanden geleden
Dit lijkt me niet slecht, wat buitenstaanders zijn nodig om orde op zaken te stellen.
Allemaal ex-Ajacieden met vriendjes en een mavo diploma, dat is wel leuk, maar Ajax hoort een organisatie van wereldklasse te zijn die het beste personeel binnehaalt.
+3/-0

12 maanden geleden
Laat je nou niets wijsmaken. Wordt niveautje Mbaye Leye. De echte top komt niet en het blijft bizar hoe snel men bij Ajax is vergeten hoe het succes destijds is ontstaan....eerst weer verdedigen bij de Boer, dan leren aanvallen bij Bosz en er dan een orkest van maken door een strateeg met hele heldere grenzen. Maar goed, ik heb er geen verstand van natuurlijk....
+2/-0

12 maanden geleden
Wat mij betreft komt er geen buitenlandse trainer, maar als die keuze wordt gemaakt, zou ik voor Unai Emery gaan. Die man heeft bewezen snel resultaten te kunnen boeken.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Dat kan Ajax wel betalen, maar de vraag is of ze dat ook willen betalen voor een trainer. Ik denk dat het salaris een van de hoofdredenen is waarom Peter Bosz bedankt voor hoofdtrainerschap bij Twente maar wel interesse heeft om met Ajax in gesprek te gaan.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Aston Villa heeft hem een half jaar geleden voor 6 miljoen euro overgenomen van Villarreal en hij krijgt nu een jaarsalaris van 7 miljoen. Dus nee, Ajax kan hem nu niet meer betalen.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal