Transparent
Inloggen
Sluiten

Dwight Lodeweges: 'John Heitinga moet zijn stempel drukken'

2 mei 2023 13:37 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Dwight Lodeweges: "John Heitinga moet zijn stempel drukken"; image source: Pro Shots

In gesprek met de NOS geeft Dwight Lodeweges aan dat John Heitinga er bovenop zit bij Ajax. "Maar dat moet ook. Als je een topclub leidt die niet aan de goede kant van de medaille zit en je moet dat herstellen, dan doe je dat niet met zoete broodjes. John moet zijn stempel drukken", aldus Lodeweges. "Michael en ik praten veel met John. Het is continu overleggen, ondersteunen en aan het denken zetten."

In februari werd Lodeweges aangesteld als assistent-trainer van Ajax. Even daarvoor had hij mede vanwege een ongeluk van zijn vrouw besloten het juist rustiger aan te willen gaan doen. "Maar als Ajax belt, dan zeg je geen nee", zo geeft hij aan. "Bovendien gaat het met mijn vrouw gelukkig weer een stuk beter. Ik kon dit niet laten schieten, dit was te mooi."

Meer op NOS.nl




Tags

lodeweges dwight heitinga stempel broodjes medaille michael nos ongeluk zoete

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Heitinga is een strijder en natuurlijk heeft hij de handschoen opgepakt.
Maar de club is in alle geledingen verheven tot een immense slangenkuil.
Heitinga valt niets te verwijten, misschien alleen de opstelling.

Misschien moet hij Tadic weer op links zetten, met Lucca in de spits en Conceição op rechts. Bergwijn naar de bank en Berghuis een linie terug.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Heitinga is een strijder. Wat bedoel je daar precies mee? Trouwens, als je kijkt naar de resultaten van Heitinga is het allemaal niet best. Net zoals wij niet tevreden zijn met de resultaten onder Schreuder kunnen we toch hetzelfde zeggen onder de resultaten onder Heitinga? Het is immers dezelfde selectie. Ajax kon thuis tegen Feyenoord gelijk komen in punten, inmiddels is de achterstand 11 punten en staan wij ook 3 punten achter PSV. In een maand tijd hebben wij verloren van Feyenoord en twee keer verloren van PSV. De eerste topper in competitieverband dit seizoen moet überhaupt nog gewonnen worden. Als we deze niet winnen (tegen AZ) dan kunnen wij uitkijken naar Conference League. Het ligt zeker niet alleen aan Heitinga, maar hij heeft Ajax ook niet vooruit geholpen. Heitinga is een echte Ajacied, dat is mooi. Maar dat moeten wij los zien van zijn prestaties.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Heitinga heeft niet 6x achter elkaar gelijkgespeeld tegen kleine clubs.
+1/-0

 
12 maanden geleden
De definitie van een strijder kan je zo terugvinden op Google;
1) 1) iemand die strijdt in een veldslag, oorlog of een ander gewapend conflict 2) iemand die met vuur voor iets opkomt of ijvert; ijveraar; voorvechter.

Een gewapend conflict is het niet natuurlijk maar de term voorvechter is wel passend.

Dat is overigens ongeacht het resultaat, niet iedere strijder wint, om uiteenlopende redenen. Ik benoem de resultaten ook niet eens maar jij noteert wat we allemaal toch allang hebben geconstateerd.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Eens dat Heitinga een voorvechter is, maar in de basis is elke trainer een voorvechter. Elke voetbaltrainer zal een visie hebben en die in de praktijk willen brengen en daarmee resultaten willen halen. Daarom trek ik in twijfel of dat genoeg is. De reden waarom ik feiten benoem “die elke Ajacied al heeft geconstateerd” is omdat heel veel medesupporters die feiten over het hoofd zien, puur vanwege het voetbalverleden van Heitinga als speler. Van Basten (een échte icoon) werd ook als trainer (terecht) aan de kant gezet en die had nog meer ervaring dan Heitinga. Ook toen was het klaar vrij snel na de wedstrijd tegen PSV en eindigde Ajax in dat seizoen op de derde plaats. Winnen van de kleintjes is niet genoeg.
+1/-0

12 maanden geleden
Hoe moet het dan, als je geen stempel hebt??
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal