Transparent
Inloggen
Sluiten

'ESPN nog steeds op pole-position voor rechten na 2025'

27 april 2023 12:06 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"ESPN nog steeds op pole-position voor rechten na 2025"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat ESPN nog steeds de beste papieren lijkt te hebben om ook na 2025 de rechten te krijgen om livewedstrijden van de Eredivisie uit te mogen zenden. De clubs en de Eredivisie CV zijn niet overtuigd van het bod dat is gedaan door het consortium van kabelaars, want dat zou beduidend lager liggen dan wordt geschetst.

Vanuit het consortium is aangegeven dat er jaarlijks minimaal tussen de 172 miljoen tot 180 miljoen euro wordt gegarandeerd, maar dit zou volgens de clubs om bruto opbrengsten gaan en niet wat de clubs uiteindelijk netto zullen ontvangen. Bij de berekening van het consortium zijn verschillende rechtenpakketten meegerekend, terwijl ook de (productie)kosten nog verrekend moeten worden. Daarnaast wordt bij het bod van het consortium ook bestaande inkomsten uit internationale televisierechten, sponsoring en samenvattingsrechten gerekend, maar deze worden extern verkocht.

Het bod van ESPN lijkt daarom onder de streep gelijkwaardig te zijn aan die van het consortium of zelfs nog gunstiger uit te pakken. Tijdens de vergadering van vennoten op maandag 8 mei zal besloten worden wie van 2025 tot 2035 de rechten in handen zal krijgen.

Meer op AD.nl




Tags

consortium espn eredivisie pole position berekening bruto gelijkwaardig geschetst gunstiger kabelaars livewedstrijden netto productie rechtenpakketten samenvattingsrechten sponsoring televisierechten vennoten zenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


13 maanden geleden
Waarom 10 jaar. Alleen een idioot gaat voor zo'n lange periode een contract aan. Bovendien is het bod ronduit zwak, je zou moeten kapitaliseren op het feit dat je Portugal (en mogelijk ook Frankrijk) voorbij bent. Beter gaat Ajax zelf de eigen rechten exploiteren, of gezamenlijk met de top 4.
+3/-0

 
13 maanden geleden
De club is op dit moment zo rot van binnen dat ze het zouden presteren nog minder uit te halen bij zelfexploitatie.
+3/-0

 
13 maanden geleden (gewijzigd)
Zou het de Nederlandse tv-kijker iets uitmaken of we de 5e of 10e competitie van Europa zijn?

Eigen rechten verkopen = alleen de thuiswedstrijden
+1/-0

 
13 maanden geleden
Ja, maar stel dat de top 4 dat gezamelijk doet. Dan heeft ESPN de onderlinge wedstrijden van de top 4 niet.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord frankrijk gaaei godts hato henderson hijbij hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa zucht