Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax meldt zich bij middenvelder Tijani Reijnders'

14 maart 2023 06:47 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax meldt zich bij middenvelder Tijani Reijnders"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Ajax zich heeft gemeld bij Tijani Reijnders. De club wil voorsorteren op een zomers vertrek van Edson Álvarez, terwijl ook word verwacht dat er tientallen miljoenen euro's binnen komen bij een vertrek van Mohammed Kudus. Ajax zal echter wel de hoofdprijs moeten betalen voor Reijnders, omdat hij in januari nog een nieuw contract tekende in Alkmaar. Bovendien is er met Napoli, Fiorentina en Atalanta Bergamo ook serieuze interesse vanuit de Serie A.

Meer op Telegraaf.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

reijnders tijani alkmaar alvarez atalanta bergamo fiorentina hoofdprijs kudus napoli telegraaf voorsorteren zomers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Op het oog een goeie voetballer maar komt van Az, dat slaagt om de ene of andere reden nooit bij Ajax.
Ik denk ook dat Az hier met gemak tussen de 15 en 20 miljoen voor gaat vangen, dat moet je als Ajax niet willen uitgeven aan een binnenlandse transfer.
+9/-0

1 jaar geleden
Mooie voetballer. Maar of hij goed genoeg is voor ajax heb ik mijn vraag tekens bij ???
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja dat dacht ik al en gaan we weer.... een verwachting dat er tientallen miljoenen euro's binnen komen bij een vertrek van Mohammed Kudus?

Komt je beste speler sinds 6 weken onder Heitinga eindelijk eens aan voetballen toe en het idee van verkopen hang al in de lucht. Niet te geloven.

Ik vind dat Ajax na de gigantische aanfluiting van een aankoopzomer er alles aan moet doen om hun beste speler(s) te bewaren. Verkoop de helft van de troep van afgelopen zomer en nog een paar maar voor tientallen miljoenen!! Dat is pas de kunst.

Lucca en Sanchez kun je afschrijven. Alvarez weg. Grillitisch kan ook naar huis. Stelletje koekenbakkers. Ik hoop toch zo dat alle supporters het begrip 'wanbeleid' uitkotsen. Niet meer pikken want velen betalen zich blauw om met alle liefde Ajacied te zijn. Wedstrijden bij te wonen om de beste spelers aan het werk te zien etc..
+9/-0

1 jaar geleden
Kijk verder, stelletje amateurs. Zoek een Argentijn of zo.
+4/-2

1 jaar geleden
Nee toch!!
Eredivisie spelers moet je alleen halen als ze er echt bovenuit steken (zoals bij Ziyech) anders niet aan beginnen. Dit wordt er eentje in het rijtje klaiber, labyad, kik pierie enz.)
+6/-0

 
1 jaar geleden
Vind ik ook, is het een speler van 18 dan is het een ander verhaal, maar deze Reijnders is al 24 jaar oud. Beetje laag inzetten vind ik dit, valt in de eredivisie niet echt op, maar wij willen toch echt CL gaan spelen.
+4/-0

1 jaar geleden
Ahh daar gaan we weer met het 'bord-op-de-schoot' scouting. Loopt er nou echt niks rond in de jeugd die de plek van Alvarez kan overnemen?
+5/-0

1 jaar geleden
De natuurlijke opvolger van Babangida. Goede speler, moderne middenvelder, hangt af van de vraagprijs. We moeten wel even zo reeel zijn dat onze jeugdopleiding helemaal niets meer is en die van AZ juist heel goed. Dan maar beter spelers daar weghalen dan gaan blijven voortborduren op kwaliteiten die je zelf niet meer kan brengen.
+2/-1

1 jaar geleden
Iedereen hier is aan het mekkeren over het aan koop beleid , maar het is niet zo gemakkelijk op het oog kun je wel eens een speler bekijken en analiseren. Dan komt hij en past niet in het elftal, je kunt Schreuder een hoop verwijten vooral omdat hij spelers die op een plek goed presteerde opeens ergens anders liet spelen , dat is dom deze jongen komt in voor een bepaalde plek in het elftal dan moet je hem daar ook neerzetten.
+1/-1

1 jaar geleden
Slim ook om interesse in een speler kenbaar te maken terwijl je met een TD in onderhandeling bent. Kan me niet voorstellen dat die Ward alvast heeft gezegd “Reijnders? Ja direct halen”.

Zal eerder het kortzichtige “beleid” van die H2 kneuzen zijn.
+4/-0

1 jaar geleden
Even los van het feit of Reijnders het gaat halen bij Ajax is het een feit dat het middenveld aan een grondige renovatie toe is. Als je dus denkt dat Reijnders daar een (deel) oplossing voor is moet je hem halen.
Wat je echter never nooit moet doen is dan Kudus verkopen. Met Kudus, Brobbey en Tadic heb je wat zo maar het mvp podium kan worden dit jaar qua goals/assists in huis. Het regent goals en assists bij deze spelers en op links loopt Bergwijn dit jaar gewoon te falen na een goede start. Verkoop die lekker al is het met 10 miljoen verlies en haal voor dat geld Reijnders.
Daarnaast kan je inderdaad Alvarez verkopen dan kan je nog een verdedigende middenvelder halen die wel kan voetballen en niet alleen ballen afpakt.
Kudus dus verlengen en flink ophogen want die gaat dan echt 75/100 miljoen opleveren. Voor de rest is niemand op het middenveld onmisbaar want van Berghuis, Klaassen en Taylor heeft er niet een een goed seizoen. Vandaar ook dat is flink wat wedstrijden de voorhoede amper een fatsoenlijke bal krijgt want de middenvelders slagen er dan maar niet in die af te leveren. Een type Reijnders die juist wel goede ballen aflevert hebben we dus wel degelijk nodig.
Daarnaast kunnen we in elke linie nog wel wat Zuid-Amerikaans gif halen wat ook kan voetballen. Dat kost wel een miljoen of 60/70 maar met de verkoop van Alvarez en Bergwijn ben je daarmee al aardig op weg. Agelopen jaar heeft Ajax zo gefaald op de transfermarkt dat ze in de volgende transferperiode op de blaren moeten zitten want daar zal geld bij moeten om de boel te renoveren. Het zij zo, dan kost het maar30/40 miljoen. Laat het geld maar op het veld. Dat betekend natuurlijk wel dat er een echte voetbalman moet gaan inkopen want die kneuzen die dat afgelopen jaar hebben gedaan moeten zich kapot schamen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Kudus moet je inderdaad zeker niet verkopen, tenzij je een enorm geldbedrag ala €100 ervoor krijgt.
Ik zie Ajax nog wel blij zijn als ze €30 voor Kudus krijgen. Als dat gebeurd eet ik m'n schoenen op.
+2/-1

1 jaar geleden
Ach het is de Telegraaf en die hebben sinds het vertrek van Schreuder geen bron meer. Kijken gewoon wat er bij AZ de laatste weken een beetje redelijk speelt, droppen die naam in een standaard artikel formatje en het vod is weer gevuld.
+5/-0

1 jaar geleden
Wat een naive reacties zeg. Kudus en alvarez wilden vorige zomer al weg. Deze zijn sowieso verdwenen deze zomer. Net als timber waarschijnlijk.
+6/-2

1 jaar geleden
Goede voetballer,los van feit of ie Ajax verder gaat brengen. Maar als Ajax dit doet koopt AZ waarschijnlijk vd Belt bij Fc Zwolle als opvolger. Dan gaan ze het verlies niet missen.
+1/-1

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Tijani wie???

En we blijven gewoon lekker doorknoeien. Allejezus waar blijft die Technisch directeur? Wat een ergerlijk amateuristisch gedoe!
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens al zegt het veel hoe de organisatie in elkaar stak dit seizoen. Naast het vertrek van Overmars en Ten Hag, en de onduidelijke positie van RvC lid Voetbalzaken, Danny Blind, gaf ook Leen Meijaard aan te stoppen als voorzitter van de RvC. Nu heb ik een paar redenen om Edwin van der Sar op aan te spreken maar niet alles lag aan hem, of kon hij voorkomen.

Gisteren 14 maart vond de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders plaats (BAVA) waar duidelijk werd dat het contract van Edwin van de Sar is verlengt tot 2025. Daarnaast werd Pier Eringa als commissaris van de RvC geïnstalleerd. Eringa gaf al te kennen dat het eerst taak is om de RvC zo spoedig mogelijk te completeren door een lid Voetbalzaken aan te stellen.

Maar goed, nu de organisatie een stapje verder is. De supporters een kilometer aan berichtgevingen en geruchtenstromingen verder lijkt het me verstandig dat Ajax binnenkort wat meer openheid van zaken geeft over de koers die het wil varen. Plaats dan niet een bericht maar verschijn eens op de bühne opdat er vragen gesteld kunnen worden. Ik vind dat ze dit aan hun achterban verplicht zijn.

https://www.ajax.nl/artikelen/pier-eringa-nieuwe-voorzitter-raad-van-commissarissen/link
+2/-0

1 jaar geleden
Meer iemand voor naast Alvarez (of dat type)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat ik inmiddels meegekregen heb is Tijani Reijnders vrij allround. Geen hoogvlieger op een specifiek onderdeel maar in de breedte een vrij degelijke spelverdeler die niet te veel gekke dingen doet / constant speelt.

Hij heeft wel iets weg van Ryan Gravenberch die ook vrijwel overal aanwezig was. Tijani vind ik technisch wel beter aan de bal en creatiever. Met hem gaat het waarschijnlijk vlotter lopen met het creëren van kansen. Ryan speelde dan meer als een postbode op de zelfde route. Bal aannemen en verleggen, maar is wel 4 jaar jonger met twee seizoenen Cl ervaring op zijn CV.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Jack of all trades, master of none noemt men dat. Kortom selectievulling voor de provinciale hoofdprijs. Middenvelders met twijfelachtige toegevoegde waarde hebben we al genoeg rondlopen in Jong Ajax.

Aankopen alleen doen als ze kwaliteiten hebben die niet in de jeugd beschikbaar zijn en duidelijk beter zijn dan de jeugd. Reijnders is niet beter, maar wel verder omdat hij de speeltijd heeft gekregen die Fitz-Jim en co bij ons niet krijgen.

Dit is een kopie van Taylor.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
En dan is taylor zo goed als tweebenig die ik vaker wat dieper op 10 zou willen zien ipv defensiever. Dan moet wel het overzicht scherper in het vizier en balvaster maar goed, slordig spelen hadden er meer een lange periode last daarin was Taylor niet de enige.

Persoonlijk zie ik meer in Zerouki als vervanger van Alvarez. Fitz-Jim ben ik overigens liefhebber van. Denk dat hij meer overzicht heeft dan Taylor in zijn huidige vorm maar zou idd meer minuten moeten maken. Ik verwacht daar weinig ruimte meer voor nu de titelstrijd richting afrondende fase gaat met nog een aantal pittige wedstrijden voor de boeg. Denk dat ze er verstandiger aan gedaan haddem om Fitz afgelopen zomer te verhuren voor een jaar aan een eredivisie club.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zerrouki en Reinders vergelijken levert een aantal overeenkomsten op zoals lengte en leeftijd maar de positieve balans gaat dan naar Reinders .
Zijn wedstrijdhardheid , concentratie , balbehandeling , tactisch inzicht en ervaring in grote(re) wedstrijden geven dan de doorslag .
Zerrouki gaat er zeker niet direct staan in AJAX; vooral zijn gebrek aan concentratie zal hem op een hoger niveau parten gaan spelen..
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
O dat zou heel goed kunnen. Ik zou daarvoor wat meer van Tijani moeten zien om overtuigd te raken. Ik vond al wel dat zijn motoriek beter is dan die van Zerrouki. Dat brengt vaak meer perspectief met zich mee. Zeker in aanvallend opzicht.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal