Transparent
Inloggen
Sluiten

John Heitinga: 'In de fase waarin we zitten is drie punten waar het om gaat'

5 maart 2023 20:08

In gesprek met ESPN noemde John Heitinga de zege tegen NEC een zakelijke overwinning. "In de beginfase speelden we zeker goed. In de eerste 20 à 25 minuten was het zelfs heel goed, maar scoren we niet", aldus Heitinga. "We hadden een aantal geweldige drukmomenten. We zetten heel agressief druk, maar dan moet je wel scoren."

Defensief ging het bij Ajax wel een stuk beter in vergelijking met vorige week. "Positioneel stonden we gewoon beter en we hebben gewoon niet veel weggegeven", zo gaf hij aan. "We hebben in het begin zelf veel gecreëerd en er was ook veel strijd. Iedereen wil het maximale uit dit seizoen halen en dan is het belangrijkste dat je wint."

In de slotfase koos Heitinga er voor om de voorsprong te verdedigen. "We zijn altijd heel kritisch op onszelf. In het verleden hebben we ook gehad dat we maar bleven aanvallen en dat heeft ons zeker pijn gedaan", zei hij daarover. "In een titelstrijd gaat het erom dat je wint. Je zag het ook aan het einde dat het zwaarder wordt en de jongens vermoeid raken. In de fase waarin we zitten is drie punten waar het om gaat. Als je dan ook de resultaten om je heen zit, moet je gewoon mee."




Tags

heitinga beginfase drukmomenten espn positioneel titelstrijd zwaarder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki klaiber krimpen metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid