Transparent
Inloggen
Sluiten

'Gemeente Rotterdam verbiedt ook uitfans tijdens Klassieker in bekerduel'

5 maart 2023 14:59 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Gemeente Rotterdam verbiedt ook uitfans tijdens Klassieker in bekerduel"; image source: Pro Shots

Ook bij de halve finale in de TOTO KNVB Beker zijn geen uitfans welkom in De Klassieker. Dat heeft de gemeente Rotterdam zondag laten weten. De Supportersvereniging Ajax kan zich niet vinden in deze beslissing. "Dit is je reinste competitie- en bekervervalsing", aldus directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam tegenover het Algemeen Dagblad. "In het kader van fair play en je club steunen in de halve finale van de beker zou het fijn zijn geweest als we erbij hadden mogen zijn."

Nagtzaam gaat verder: "Gemeente Rotterdam en Stadion Feijenoord, zorg er nou eens voor dat uitsupporters wel welkom zijn. Dit gaat inmiddels al dertien of veertien jaar zo. In al die tijd zou je de boel toch op orde moeten kunnen krijgen. Maar dat is blijkbaar nog steeds niet het geval."

Volgens Nagtzaam is in januari bovendien aangetoond dat het probleem niet eens bij de uitfans ligt. "Bij die wedstrijd waren niet eens Ajax-supporters en toch waren de hekken nodig om ongeregeldheden te voorkomen. Het zag er niet uit", zo geeft hij aan.

Meer op AD.nl




Tags

gemeente uitfans klassieker nagtzaam bekerduel bekervervalsing bestuurder hekken kader knvb reinste supportersvereniging uitsupporters zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
De supportersvereniging is verbaasd over dit bericht? Serieus? Hoe triest het hele gebeuren ook is, maar hoé naïef ben je als je weet dat er al 14 jaar geen uitsupporters mee mogen en nu denkt dat bij een bekerwedstrijd opeens wel uitsupporters mee mogen!?
+6/-0

1 jaar geleden
Niet naar toe gaan zonder ajax fans schandalig. Feijenoord moet van de knvb dit jaar alles winnen ??? ,!!!
+2/-3

1 jaar geleden
Niet gaan zou zo'n mooi statement zijn. Fuck die beker, die krijgt Fey toch cadeau.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Ze in eigen stadion slachten met een stadion vol fans, dat zou een statement zijn.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb ze zien spelen tegen Groningen, op een goede dag kan Ajax gewoon met 0-3 winnen in de Kuip. Ajax heeft kwalitatief echt veel betere spelers dan Feyenoord, ze hebben gewoon wat vertrouwen nodig. Ook vandaag heb ik momenten gezien van goed voetbal, helaas ook momenten dat ze door de ondergrens zakken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Onder normale omstandigheden wordt Ajax kampioen, maar dat is nou juist het probleem. De club als geheel is hopeloos uit vorm.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Andersom was het ook gebeurd. Laten we er niet verbaasd over doen. Wie had nou echt uitsupporters verwacht?
+2/-0

1 jaar geleden
Gewoon in de JC Arena spelen waar de Feyenoord supporters welkom zijn, opgelost.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Denk wel dat het hele uitvak met bijbehorend sanitair dan wordt gesloopt.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos