Transparent
Inloggen
Sluiten

Owen Wijndal: 'Ik ben goed genoeg voor Ajax'

2 maart 2023 15:13 - Ajax Life
Foto: Pro Shots

Owen Wijndal: "Ik ben goed genoeg voor Ajax"; image source: Pro Shots

Tegenover Ajax Life heeft Owen Wijndal gereageerd op de kritiek die Alfred Schreuder in de media had over zijn trainingsarbeid. "Dat vond ik gek. Tijdens het trainingskamp in Marbella was het gevoel nog goed", aldus Wijndal. "Ik heb na NEC-uit ook met de trainer gesproken en aangegeven dat ik het niet met hem eens was. Ik vond het ook niet sterk dat hij dat wel in de media zei, maar mij er eerder niet op had aangesproken."

De linksback gaat verder: "Natuurlijk mag een trainer vinden dat ik niet goed train. Ik houd juist van eerlijkheid. Dan is het aan mij om daar op een juiste manier op te reageren. Maar als ik zelf niets hoor... Na een paar trainingen hoorde ik dat Schreuder zei dat het kwartje was gevallen. In zijn ogen deed ik dus blijkbaar andere dingen dan daarvoor. Ik vond zelf dat ik nog altijd goed en hard trainde."

Uit de statistieken blijkt dat Wijndal bij Ajax veel minder voorzetten geeft dan hij bij AZ deed. "Dat ligt ook wel aan de manier van spelen van de tegenstander. Tegen Ajax laten de meeste ploegen zich erg terugzakken, dus wordt het lastiger een voorzet te geven", zo geeft hij aan. "Ik kan het wel doen, maar als het hele strafschopgebied vol staat, heeft dat weinig zin. Als ik een bal voorgeef, moet het in potentie een assist zijn. Ik ga de bal niet blind voorgeven. Wat bereiken we daar als team mee?"

Zelf heeft Wijndal nog steeds alle vertrouwen in zijn kunnen. "Het gaat erom wat de mensen op de club van me vinden. En wat ik zelf vind", zegt hij daarover. "Ik ben goed genoeg voor Ajax. Dat zie ik op de trainingen en dat zie ik tijdens wedstrijden. De automatismen ontbreken alleen nog een beetje."

Meer op Ajax Life




Discussieer mee op de forums


Tags

wijndal owen schreuder alfred blind kwartje life marbella terugzakken trainingsarbeid trainingskamp voorgeef voorgeven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Jaja, beste linksback van Europa... Hij heeft wel een punt in het anders spelen bij AZ, en dat is over het algemeen een heel groot probleem bij veel aankopen die we doen. Ze spelen allemaal goed bij hun club, maar die spelen heel vaak heel anders. En dan zijn er juist de scouts die moeten kunnen bepalen of de speler over genoeg technische en tactische knowhow en kunde beschikt om voor Ajax te spelen. Ik heb sterk het idee dat die fase overgeslagen wordt en dat we daarom bij spelers als Bergwijn, Brobbey, Wijndal, Alvarez, Bassey, Lucca en dat soort gevallen uitkomen. Een beetjee balans naar body, kracht en geniepigheid is goed, maar het is echt teveel van het goede. Met zulke spelers kan je geen pressie en dicht bij de goal van de tegenstander spelen. Dat kan Schreuder niet, Heitinga niet, ten Hag niet, Ancelooti niet en zelf Guardiola niet.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Voor zover het mij al langer duidelijk was, vind hij het erg interessant om aan iedereen te melden dat hij heel goed is. Het zou fijn zijn als hij er eens wat variatie in gooit anders word het eentonig.

Dan stel ik voor; Beste pass, Beste dribbel, Beste overzicht, Beste schijnbeweging, Beste sliding, Beste ingooi, Beste kopper...
+1/-0

1 jaar geleden
Beste Owen , niet kletsen ; laat eens wat zien dan …
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Bedankt voor de hint👍🏼

'Beste Owen'... was ik even vergeten en natuurlijk Beste linkerkant !!
+1/-0

1 jaar geleden
Wijndal heeft teveel praatjes. Persoonlijk vind ik hem niet goed genoeg voor Ajax, althans, hij is niet iemand die iets extra toevoegt. Volgens mij zijn de spelers uit de eigen jeugd (waaronder ook de verhuurde Salah-Eddine) niet minder dan hij. In mijn ogen is Wijndal dan ook een overbodige aankoop.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Te veel zou kunnen maar hou rekening met de Beste praatjes👍🏼
+1/-0

1 jaar geleden
Bij AZ was hij goed maar nu valt hij veel tegen. Bij die jongen stijgt het te veel in zijn bol. Moet hij niet over zich zelf zeggen. Maar bewijs het maar !!!
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik sluit me aan bij Solidus want zo goed is hij niet. Salah Eddine word zoals hij al speelt na waarschijnt beter.

Maar laat het eerst maar eens zien inderdaad! Met de laatste wedstrijd ging Wijndal op een zeer slechte wijze de fout in. Op het moment deed hij precies wat je in zo'n situatie nooit moet doen. Hij trok rond de middellijn met de bal aan zijn voet naar binnen terwijl een aanvaller aan kwam snel juist van die kant. Logisch dat Wijndal de bal verloor en moest vervolgens een overtreding maken om zijn fout te corrigeren.

Hierbij wil ik niet eens spreken over een beginnersfout want een goede voetballer, of aanstormend talent, waarvan verwacht word dat ze de top gaan halen, maken in de regel zulke fouten niet. Die anticiperen een stap eerder en draaien de andere kant uit. Al met al een klein voorbeeld die vaak medebepalend is als het gaat over wat is kwaliteit.
+2/-0

1 jaar geleden
Waarom begint hij geen trainerscursus?
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zou zeggen, zoek een goede kapper. En laat je haar aërodynamisch stylen. En ga zorgen dat we onze Argentijnse tijger vergeten
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch rulli schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor