Transparent
Inloggen
Sluiten

Edson Álvarez kopt Ajax naar winst tegen Vitesse

26 februari 2023 16:26
Foto: Pro Shots

Edson Álvarez kopt Ajax naar winst tegen Vitesse; image source: Pro Shots

Ajax heeft in de Eredivisie opnieuw weten te winnen. De uitwedstrijd tegen Vitesse eindigde in een 1-2 zege. Davy Klaassen en Edson Álvarez zorgden voor de doelpunten.

Ajax leek vanaf het begin weer het initiatief te willen nemen, maar daarvoor startte het te slap. Het tempo lag veel te laag en de passing was te slordig, zodat Vitesse eenvoudig overeind bleef en zelfs meerdere keren gevaarlijk kon counteren.

De thuisploeg kreeg na een half uur spelen een enorme kans, maar Gerónimo Rulli wist met een uitstekende redding een tegentreffer te voorkomen. Het bleek echter uitstel van executie, want uit de daaropvolgende corner werd alsnog gescoord.

Twee minuten later was het echter alweer gelijk. Na een vrije trap belandde de bal in een klutssituatie en daaruit wist Davy Klaassen te scoren. Waar gehoopt werd dat Ajax wakker was geschrokken, bleek echter niets van. Vlak voor rust kreeg Vitesse nog een goede kans, maar die werd gemist.

In de tweede helft wisselde John Heitinga meteen en haalde hij Steven Berghuis van het veld. Voor hem kwam Calvin Bassey binnen de lijnen en daardoor kwam Edson Álvarez weer op het middenveld te spelen. De Mexicaan was al snel weer heel belangrijk, want na zo'n tien minuten spelen kopte hij de 1-2 tegen de touwen na een hoekschop.

Ajax bleef echter veel te slordig spelen. Vitesse wist amper gevaarlijk te worden, maar omdat onder meer Mohammed Kudus en Brian Brobbey enkele kansen onbenut lieten, bleef het tot het einde spannend. Gescoord werd er echter niet, waardoor Ajax met de zege terugkeerde naar Amsterdam.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse alvarez bassey berghuis brobbey counteren eredivisie executie geronimo heitinga klutssituatie kudus onbenut passing rulli slap uitstel wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos