Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Een paar momenten vallen hun kant op'

24 februari 2023 00:56

Steven Berghuis gaf in gesprek met ESPN aan dat er voor Ajax meer in had gezeten. "Een paar momenten vallen hun kant op. We vechten ons terug in de wedstrijd en blijven vechten, maar dan zijn er een paar momenten die hun kant opvallen", aldus Berghuis. "Zij krijgen precies wat ze willen. Die snelle penalty was de 1-0 en dan dat schot was de 2-0. Maar vervolgens creëren wij nog genoeg om weer terug in de wedstrijd te komen."

Gevraagd werd aan de international hoe lastig het voetballen is tegen een ploeg die altijd rustig afwacht. "Dat is het voetbal van tegenwoordig. Veel ploegen hanteren die speelstijl", zo gaf hij aan. "Wat kun je er aan doen? Die penalty was een kopbal van nog geen meter afstand op zijn hand. Dat schot met Rulli kan ook gebeuren. Die jongen heeft ons afgelopen weken veel op de been gehouden. Dan valt dit de kant op van Union."

Berghuis kreeg ook de vraag of er in Nederland meer waardering moet zijn voor de speelstijl van Union Berlin. "Iedereen heeft zijn eigen stijl. Ajax heeft zijn eigen stijl en dat heeft Union ook. Zij proberen daarmee succesvol te zijn en dat zijn ze nu ook", zei hij daarover. "Zij gaan nu door en staan ook hoog in de Bundesliga. Wij zijn ook heel succesvol geweest en wij hopen dit seizoen nog heel succesvol te worden, maar het viel vandaag de kant van Union op."




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis union speelstijl stijl afwacht berlin bundesliga espn nederland opvallen rulli

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos