Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'In Nederland weet iedereen hoe ze moeten spelen'

12 februari 2023 22:01

In gesprek met ESPN gaf Steven Berghuis aan dat Ajax het in de eerste helft moeilijk had tegen RKC. "Zij zijn toch best lastig met die middelste man van die drie die opstapt. Dan moet je het goed voor elkaar hebben en dat hadden wij een paar keer niet", aldus Berghuis. "Daardoor konden zij er een paar keer goed uitkomen, maar zelf hadden we ook al genoeg kansen om op voorsprong te komen."

Gevraagd werd aan de international wat nou zijn positie bij Ajax is. "Ik ben gewoon een aanvallende speler. Dan is het maar waar je mij wil gebruiken", zo gaf hij aan. "Ik heb ook een paar keer als een dubbele zes gespeeld. Dat is naar mijn mening iets te ver naar achter. Ik denk dat hier meer voor de ploeg kan betekenen."

Volgens Berghuis kan het tegen iedere club in de Eredivisie lastig worden als het niet perfect loopt. "In Nederland weet iedereen hoe ze moeten spelen", zei hij daarover. "De teams zijn slim. De trainers zijn slim. Alles wordt geanalyseerd en er worden plannetjes bedacht. Ze schieten ook niet zomaar de bal weg. Dat wordt in Nederland heel erg onderschat."




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis nederland bedacht eredivisie espn plannetjes rkc

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos