Transparent
Inloggen
Sluiten

'Onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag Marc Overmars nog altijd gaande'

3 februari 2023 20:00 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag Marc Overmars nog altijd gaande"; image source: Pro Shots

De NOS meldt dat Marc Overmars meewerkt aan een onderzoek van het Instituut Sportrechtspraak. Dat heeft een woordvoerder van de huidig technisch directeur van Antwerp laten weten in een reactie. Volgens het ISR is het onderzoek naar de vorig jaar bij Ajax opgestapte directeur in volle gang en verleent zowel Overmars zelf als Ajax medewerking in het onderzoek.

In mei gaf het ISR in een verklaring nog aan dat de club niet mee wilde werken. Na bemiddeling van de KNVB vond in juni een bijeenkomst plaats en een maand later ontving het ook het onderzoeksrapport dat werd gedaan naar het grensoverschrijdend gedrag van Overmars.

In september gaven drie oud-speelsters van Ajax Vrouwen in een interview met het Parool aan ook geconfronteerd te zijn met grensoverschrijdend gedrag van Overmars. Volgens het ISR is deze informatie door de aanklager ook direct opgepakt.

Een woordvoerder van Ajax laat weten dat de club zelf zowel in september als januari contact heeft opgenomen met het ISR om te informeren naar de stand van zaken en of de club zelf nog kon helpen. Binnenkort komt de onderzoekscommissie van het ISR weer bijeen en zal duidelijk worden of er voldoende aanleiding is om een tuchtzaak te starten richting Overmars.

Meer op NOS.nl




Tags

overmars grensoverschrijdend aanklager antwerp bemiddeling bijeenkomst instituut knvb meewerkt nos onderzoekscommissie onderzoeksrapport speelsters sportrechtspraak tuchtzaak verleent

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Jonge Jonge hij heeft een aantal Dames en misschien Heren zijn piemel laten zien is uiteraard ongepast en niet normaal maar als Marc met de mensen een gesprek aangaat en door het stof kruipt moet het wel in orde komen Marc hoort niet in België maar bij Ajax.
+4/-3

1 jaar geleden
Het is toch vreemd dat hier vanuit Ajax niet over is/wordt gecommuniceerd? Deze kwestie raakt zowel het imago van Overmars als dat van Ajax. Je kan toch elke 2-3 maanden met een update komen? Ik denk dat het sterk is als je Van der Sar daar wat over laat vertellen, vanwege de rol van Algemeen Directeur en niet omdat het zo'n goede spreker is. Van der Sar is wederom afwezig wanneer hij van zich moet laten horen. Een update kan ook zijn dat het onderzoek nog gaande is en dat Ajax bij het ISR heeft geïnformeerd of het nog ergens bij kan helpen. Niets laten horen is in dit geval de slechtste optie, en het is niet de eerste keer dat daarvoor wordt gekozen.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal