Transparent
Inloggen
Sluiten

Duel tegen degradatiekandidaat Volendam moet start zijn van zegereeks in competitie

25 januari 2023 10:58

Donderdagavond staat voor Ajax weer een thuiswedstrijd in de Eredivisie op het programma als FC Volendam de tegenstander is. Na zes duels op rij niet gewonnen te hebben in de Eredivisie moet de wedstrijd tegen de promovendus de start worden van een nieuwe zegereeks in de Eredivisie. Volendam staat na zeventien speelrondes op een zeventiende plek in de Eredivisie en heeft vooral defensief grote problemen met de meeste tegendoelpunten. Aan het eind van het seizoen zou de huidige plek weer degradatie betekenen naar de Keuken Kampioen Divisie.

Ajax speelde voor de Eredivisie 25 keer eerder tegen FC Volendam in Amsterdam. Tot nu toe werd er 19 keer gewonnen, werd er 3 keer gelijk gespeeld en ook 3 keer verloren. De eerste editie in het seizoen 1959/1960 werd met 9-0 de grootste zege behaald.

Bij Volendam zijn meerdere mensen te vinden met een verleden bij Ajax. Aanvoerder Carel Eiting speelde in de jeugdopleiding van Ajax en kwam 31 officiële duels in het eerste elftal. Hoofdtrainer Wim Jonk kwam als speler vijf seizoenen in actie voor Ajax, terwijl hij later als techniektrainer en hoofd jeugdopleiding actief op De Toekomst.




Tags

volendam eredivisie zegereeks degradatiekandidaat degradatie editie eiting jonk promovendus techniektrainer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal