Ajax zakt naar vijfde plek na gelijkspel in Klassieker

22 januari 2023 16:29

Ajax zakt naar vijfde plek na gelijkspel in Klassieker; image source: Pro Shots

Het is Ajax opnieuw niet gelukt om te winnen in de Eredivisie. Voor de zesde keer op rij liep de ploeg van Alfred Schreuder tegen puntverlies aan. De uitwedstrijd tegen Feyenoord eindigde in een 1-1 gelijkspel. Davy Klaassen maakte het enige doelpunt voor Ajax.

Ajax werd vanaf het begin meteen onder druk gezet. Het wist amper van de eigen speelhelft te komen, al wist Feyenoord zelf ook nauwelijks gevaarlijk te worden. Na zo'n 20 minuten spelen stond Ajax bijna op achterstond toen Jurriën Timber bij een corner van Feyenoord de bal ongelukkig raakte. Met een uitstekende redding wist Gerónimo Rulli een doelpunt te voorkomen.

Niet veel later kreeg Ajax plotseling twee grote kansen. Uit een voorzet van Calvin Bassey had Mohammed Kudus de bal voor het inkoppen, maar hij raakte de bal verkeerd. Een minuut later was Timber ook dicht in de buurt van een doelpunt, maar hij zag nu Bijlow redding brengen.

Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak. Steven Berghuis verspeelde de bal en omdat Kenneth Taylor niet ingreep, kon Paixao van afstand uithalen. In de resterende minuten van de eerste helft gebeurde vervolgens nauwelijks nog iets.

In de rust greep Alfred Schreuder in en bracht hij Steven Bergwijn in de ploeg. Ajax kwam iets beter in de wedstrijd, al duurde het lang voordat er weer kansen kwamen. Na zo'n 70 minuten spelen kreeg Kudus een enorme kans na een uitstekende rush en pass van Edson Álvarez. Bijlow wist nog niet redding te brengen.

Een minuut later volgde de gelijkmaker alsnog. Dusan Tadic gaf voor op Bergwijn, die spectaculair de bal naar de verre hoek werkte. Davy Klaassen kopte de bal naar het doel en via Feyenoord-middenvelder Wieffer belandde de bal tegen de touwen.

In de laatste minuut kreeg Feyenoord plotseling een enorme kans om opnieuw op voorsprong te komen, maar met een goede redding wist Rulli dat te voorkomen. Het betekende dat Ajax een punt overhield aan De Klassieker.