Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax en Sevilla akkoord over beëindiging huurcontract Lucas Ocampos'

17 januari 2023 13:35 - Relovo
Foto: Pro Shots

"Ajax en Sevilla akkoord over beëindiging huurcontract Lucas Ocampos"; image source: Pro Shots

Volgens het Spaanse Relevo hebben Ajax en Sevilla eindelijk een akkoord bereikt over het ontbinden van het huurcontract van Lucas Ocampos. De Argentijn keert per direct weer terug naar Sevilla nadat hij in augustus nog de overstap maakte naar Amsterdam. Ajax zal ongeveer 1 miljoen euro terugkrijgen van de huursom en het salaris die het betaalde om de aanvaller over te nemen.

Het verblijf van Ocampos bij Ajax liep uit tot een flinke teleurstelling. Uiteindelijk kwam hij tot slechts zes duels, waarvan één in de basis. Sinds 1 oktober kwam hij helemaal niet meer in actie. Na de winterstop zat hij al niet meer bij de selectie van Alfred Schreuder.

Meer op Relovo




Tags

ocampos sevilla lucas beeindiging alfred huursom relevo schreuder terugkrijgen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
We zullen hem nooit vergeten. Er moet serieus gekeken worden naar de optie om de naam van het stadion nog dit seizoen te veranderen in de Lucas Ocampos Arena. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat ik voor iedereen spreek.
+6/-1

 
1 jaar geleden
Over mislukkingen gesproken, ik denk dat er een paar voorrang op hem hebben:

Schreuder, Hamstra, Huntelaar, Van der Sar.

Het is niet de schuld van Ocampos dat hij er niks van bakt, hij hoorde hier überhaupt niet te komen. De schuld ligt volledig bij degenen die hem hebben aangekocht, zie hierboven.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb hem weinig zien spelen, de paar keer dat ij erin kwam was het net zo weinig als dat het op voorhand leek. Toch een EL winnaar met Sevilla. Grote heikele punt blijft dat Ajax enkel ingekocht heeft op kracht van de zomer en techniek totaal geen argument is gebleken. Ocampos, Sanchez, Bassey, Brobbey, Bergwijn, een of twee okay, maar dit lijken meer aankopen voor een Schalke of Atletico dan Ajax.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik dacht dat je een paar mislukkingen ging noemen uit het verleden. Dat vind ik namelijk zelf een leuk tijdverdrijf. Een lijstje met mannen als MalleJan, Bandé, Urzaiz, Sanogo, Juanfran, Atouba, Kinkladze, Gabrich. Leuk om daar weer iemand aan toe te kunnen voegen. Wat dat betreft bekijk ik dingen van de zonnige kant.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Westermann niet te vergeten met z'n twee eigen goals :D

Machlas lachgas vond ik eerlijk gezegd niet heel erg mislukt al was hij uiteindelijk toch wel matig als je de balans moet opmaken.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik had ergens gelezen dat Ocampos bijna 9 miljoen gekost zou hebben voor 1 jaar, waarvan 4 miljoen voor het huren en ruim 4 miljoen voor het salaris. Kortom, Ajax heeft zo voor een totaal ongeschikte speler bijna 8 miljoen betaald voor een half jaar! Schoolvoorbeeld van wanbeleid. En de verantwoordelijken komen hier gewoon mee weg. De zuurverdiende centen in de afgelopen jaren zal op deze manier als sneeuw voor de zon verdwijnen, met het gevolg dat Ajax zo noodgedwongen weer jeugdspelers moeten opstellen die er nog niet klaar voor zijn! Degene die verantwoordelijk was om Ocampos bij Ajax naar binnen te halen moet met pek en veren het stadion uitgejaagd worden. Ze hadden hem nog bijna gekocht ook!
+4/-0

 
1 jaar geleden
Die bedragen kunnen niet kloppen. De huursom was 4 miljoen waarvan nu dus 1 miljoen terug. Als ze al het hele salaris van 4 miljoen zouden hebben overgenomen voor 1 jaar,wat ik betwijfel, dan komt het uit op 2 miljoen voor half jaar. Dan kom je uit op max 5 in totaal. Ook dat is nog altijd veel teveel natuurlijk
+1/-0

 
Dit schrijft de telegraaf nu:

Naar verluidt is Ajax tot een akkoord gekomen met de speler en diens vaste werkgever. Waar de Amsterdammers normaal gesproken, als Ocampos tot de zomer was gebleven, negen miljoen euro kwijt waren geweest, is nu naar verluidt afgesproken dat acht miljoen euro (huursom en salaris) volstaat.


De club is echt doodziek
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik lees elders dat Sevilla eigenlijk wilde dat Ajax zijn salaris ook na terugkeer bleef betalen. Da's natuurlijk van de zotten, dan kun je hem voor die 1 miljoen verschil net zo goed tot de zomer behouden.

Het lijkt er dan ook op dat hij 4-1 = 3 miljoen aan huursom heeft gekost en de helft van zijn salaris van 5 miljoen. Dat zou in totaal 5,5 miljoen euro zijn voor een half jaar huur.

Dit zou eigenlijk de kop moeten kosten van degene(n) die verantwoordelijk is/zijn voor deze transfer. Dit riekt namelijk behoorlijk naar wanbeleid en kan niet zomaar onbestraft blijven binnen een beursgenoteerd bedrijf.
+2/-0

1 jaar geleden
Het kon nog veel erger. Maar goed dat de RVC de koop voor 20 miljoen euro heeft gevetood. Maar hamstra mag dit best even meenemen in z’n evaluatie.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja triest dat we dat moeten constateren inderdaad, het kon nog erger. We zijn weer helemaal terug bij af, managers die zakken vol met geld weggooien a la Rick van de Boog. De vorige ondergang van Ajax. Helaas nu geen JC meer
+2/-0

1 jaar geleden
8 miljoen down the drain is nog steeds idioot. Daar moet toch iemand vandaag z'n spullen voor inpakken.
+2/-0

1 jaar geleden
Er komt voorlopig niemand totdat de trainer weg is ! Na zondag ! De nieuwe trainer kan dan verder winkelen!pfff wat is Ajax in verval geraakt in no time!
+1/-0

1 jaar geleden
Tijd voor een bonus voor alle betrokkenen bij deze fantastische deal ….👏🏻
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal