Transparent
Inloggen
Sluiten

Alfred Schreuder: 'Na de rode kaart hebben we het uitstekend gedaan'

14 januari 2023 23:38

In gesprek met ESPN gaf Alfred Schreuder aan verbaasd te zijn over hoe Ajax aan de wedstrijd begon. "We begonnen heel nerveus. Gewoon slecht voor ons doen. Zeker in een thuiswedstrijd moeten we veel dominanter zijn", aldus Schreuder. "Ik had dit ook helemaal niet aan zien komen. We hadden een supergoede trainingsweek achter de rug, maar dan zie je dat we toch zo beginnen en dat is onnodig."

De trainer was wel te spreken over de reactie van zijn ploeg na de rode kaart van Devyne Rensch. "Daarna hebben we het uitstekend gedaan", zo gaf hij aan. "De tactische discipline was heel hoog. We creëerden nog een goede kans met Kenneth Taylor en hadden met Kenneth ook nog een counter mogelijkheid. Uiteindelijk is 0-0 normaal gesproken te weinig, maar als je het wedstrijdverloop ziet moet je hier wel mee leven."

Schreuder werd gevraagd wat hij zelf van de rode kaart vond. "Daar stonden wij verkeerd", zei hij daarover. "Het was een overnamesituatie met Timber en Álvarez. Als Álvarez gewoon in het midden blijft staan, was het twee tegen één. Als het dan een overtreding is, staat Edson nog bij Van Wolfswinkel. Uiteindelijk doet Ricky het daar heel slim."




Discussieer mee op de forums


Tags

schreuder alfred alvarez counter creeerden discipline dominanter espn overnamesituatie rensch ricky supergoede taylor timber trainingsweek wedstrijdverloop wolfswinkel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal