Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax zakt ook tegen Vitesse door het ijs en wint niet

9 november 2022 21:59
Foto: Pro Shots

Ajax zakt ook tegen Vitesse door het ijs en wint niet; image source: Pro Shots

Ajax is woensdagavond tegen Vitesse niet verder gekomen dan een gelijkspel. In eigen huis eindigde het duel tegen de degradatiekandidaat in een beschamende 2-2. Dusan Tadic en Lorenzo Lucca zorgden voor de doelpunten.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd. De eerste kans was direct raak. Uit een uitstekende voorzet van Steven Bergwijn kon Dusan Tadic eenvoudig de bal binnen tikken.

In de periode daarna kreeg Ajax kans op kans. Mohammed Kudus was nog het dichtst bij een treffer, maar de Ghanees raakte de paal. Vitesse had nog geen serieuze aanval laten zien, maar maakte volledig uit het niets gelijk. Jurriën Timber gaf een slechte pass, waarna Manhoef er vandoor kon. Niemand kon de snelle middenvelder van Vitesse bijhouden en ook Remko Pasveer wist zijn inzet niet te keren.

Ook na de gelijkmaker was het Ajax met de mogelijkheden. Opnieuw kreeg Kudus een grote kans, maar wederom wist hij niet te scoren.

In de tweede helft was het spelbeeld exact hetzelfde. Ajax drong aan en kreeg kans op kans, maar wist de bal maar niet in het doel te krijgen. Daley Blind wist als invaller met een afstandsschot de lat te raken.

Een kwartier voor tijd kreeg Ajax de deksel vol op de neus vanwege de gemiste kansen. Manhoef kon er weer vandoor en Ajax stond achterin volledig verkeerd. Dat gecombineerd met slecht keepen van Pasveer en Vitesse stond volledig uit het niets met 1-2 voor.

Alfred Schreuder bracht direct Lorenzo Lucca binnen de lijnen. De jonge Italiaan wist tegen PSV al snel te scoren na zijn invalbeurt en ook nu was het al heel snel raak toen hij een voorzet van Blind binnen kopte.

Er waren nog tien minuten te spelen en tot verrassing van iedereen kwamen er ook nog acht minuten blessuretijd bij. Ajax had nog alle tijd dus om de winnende te kunnen maken, maar werd nauwelijks nog gevaarlijk. Diep in blessuretijd was Brian Brobbey nog het dichtst bij een doelpunt, maar ook hij raakte de paal.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse blind dichtst kudus lorenzo lucca manhoef pasveer tadic vandoor alfred bergwijn bijhouden brobbey degradatiekandidaat deksel drong italiaan remko schreuder spelbeeld timber

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid