Transparent
Inloggen
Sluiten

Scheidsrechter Edwin van de Graaf: 'Ik was niet van plan om hier een tweede gele kaart voor te geven'

10 september 2022 22:26

Scheidsrechter Edwin van de Graaf werd in gesprek met ESPN gevraagd waarom hij Edson Álvarez niet van het veld had gestuurd. "Ik heb hem op het veld bestraft voor de overtreding en daar heeft hij een gele kaart voor gekregen", aldus Van de Graaf. "Vervolgens had ik in de gaten dat hij achter mijn rug de bal nog een slinger gaf. Ik had daar technisch gezien ook een gele kaart kunnen geven, maar wat mij betreft is hier met één kaart het verhaal voldoende afgedaan."

Van de Graaf ging verder: "De achterliggende gedachte bij het wegschieten van de bal is dat je de snelheid uit het spel haalt. Dat gebeurt nu sowieso omdat ik de tijd nodig heb om mijn administratie op orde moest maken en de VAR er naar kijkt. Het spel lag sowieso stil en ik was hier niet van plan om hier een tweede gele kaart voor te geven. Hij speelt wel met vuur en neemt een heel groot risico dat hij met rood wordt weggestuurd. Als je het helemaal volgens het boekje wil doen, was dat de juiste uitkomst. Normaal wil ik ook volgens het boekje fluiten, maar er is ook ruimte om een wedstrijd onder controle te houden op deze manier."

Keeper Andries Noppert van sc Heerenveen was woedend over de beslissing van de scheidsrechter. "Ajax heeft altijd een streepje voor bij scheidsrechters", zo gaf hij aan. "In dit geval vind ik dit een overtreding en daar geeft hij geel voor. Ik ben geen matennaaier, maar daarna schiet hij de bal weg en dat is een tweede geel en dus rood. Klaar is Kees. De scheidsrechter had vervolgens een mooi verhaal, maar daar was ik het niet mee eens."




Tags

graaf boekje achterliggende administratie afgedaan alvarez andries espn heerenveen matennaaier noppert slinger streepje var vuur wegschieten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal