Transparent
Inloggen
Sluiten

Alfred Schreuder: 'Ik vind het niet goed als we nu nog een speler verkopen'

21 augustus 2022 17:06 - ESPN
Foto: Pro Shots

Alfred Schreuder: "Ik vind het niet goed als we nu nog een speler verkopen"; image source: Pro Shots

Na afloop van de wedstrijd tegen Sparta gaf Alfred Schreuder aan te willen dat Antony bij Ajax blijft. "Het geld waar het tegenwoordig overgaat is natuurlijk absurd, maar als je kijkt naar de selectie waar ik ben ingestapt zijn er al vijf of zes basisspelers verkocht en dat waren niet de minste", aldus Schreuder. "Ik vind het niet goed als we nu nog een speler verkopen."

Of Ajax het kan veroorloven om zo'n bod op Antony te weigeren, kon Schreuder niet zeggen. "Dat kan de club beoordelen, maar ik denk wel dat we financieel heel krachtig zijn", zo gaf hij aan.

Schreuder heeft wel een goed gevoel dat Antony bij Ajax blijft. "Het is ook lastig. Ik begrijp zo'n jongen ook, maar je speelt bij Ajax", zei hij daarover. "Dit soort clubs komen dan voorbij, maar wij spelen Champions League. Dat doet Manchester United niet. Ik begrijp zijn standpunt wel, maar er zijn twee kanten aan het verhaal. We gaan wel zien wat er gaat gebeuren."




Tags

schreuder alfred antony absurd ingestapt overgaat sparta veroorloven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Een trainer zal dat vinden, maar als club moet je kijken naar het groter geheel. Wil je het risico lopen straks veel minder te ontvangen? Zoveel geld moet je als Nederlandse club (ja, dat zijn we nog steeds) niet weigeren vind ik. Hier kun je de komende jaren mee vooruit. En je weet maar nooit met corona nog altijd op de loer.
+2/-0

1 jaar geleden
Dit soort werkweigeraars moet je zo snel mogelijk lozen.
Rotte appels in de mand.

Als je niet voor Ajax wil voetballen: wegwezen!
En als dit soort bedragen worden geboden moet dat een 'appeltje-eitje zijn.

Ajax moet zich goed beseffen dat hij dit bedrag helemaal niet waard is en dat dit een unieke kans is om lood te verkopen voor de goudprijs.
+3/-3

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens, een redelijke voetballer met een goede techniek. Effectief is het echter weinig en om daar 80 miljoen plus voor te krijgen is een mogelijkheid die zich nooit meer voor gaat doen. Die plaats in het Braziliaans elftal is hij al kwijt aan Raphinha die wel een toptransfer heeft gemaakt.
+1/-1

1 jaar geleden
Ik snap Schreuder zijn standpunt wel maar dit soort bedragen kan Ajax simpelweg niet weigeren. Het risico op waardevermindering door wat voor reden dan ook, kan je gewoon niet nemen.
Het is wel triest dat de speler op deze manier een transfer probeert te forceren. Als hij goed nadenkt dan zal hij toch ook wel weten dat Ajax dit niet laat lopen.
Het had Antony gesierd als hij gewoon had gespeeld. Zeker gezien het feit dat hij vorig seizoen toch lang geblesseerd is geweest en Ajax hem ook naar de Olympische Spelen heeft laten gaan terwijl het seizoen al was begonnen...
+5/-0

1 jaar geleden
Vanuit Schreuder zijn optiek is het logisch. De wedstrijd van gisteren was een harde en wijze les.

En of Antony nou voor 60, 80, of 100 miljoen word verkocht?? We zullen met een vertrek moeten accepteren dat de aanvallende dreiging over de flanken voor de helft verdwenen is. Ook de verrassende wisselwerking, het wisselen van helft tussen Antony en Bergwijn als tegen Groningen - wat voor menig verdediging qua dreiging en verwarring rampzalig is - behoort met een vertrek tot het verleden.

De oplossing is Conceicao maar mij is geheel niet bekend hoe hij er voor staat. Als ik later verneem dat hij een jaar nodig heeft om 2x per week te brengen wat Antony leverde, is dat aannemelijk.

In dat geval zou Ajax voor 30 augustus een goede vervangen moeten halen. Waarschijnlijk op huurbasis als ze Conceicao dit seizoen willen brengen. Huur dan wel een degelijk kaliber en kom niet met troep aan. Dan kunnen we net zo goed Berghuis weer als rechtsbuiten opstellen.

Nee, poog dan desnoods Benzema van Real Madrid of Mohamed Salah van Liverpool los te weken voor een jaar. Mocht Ajax 100 miljoen voor Antony vangen kunnen ze met gemak het jaarsalaris betalen om de opgelopen sportieve schade te herstellen.

Dus Hurry Up bij verkoop. Donderdag loting Champions League. 12 dagen later eerste groepswedstrijd verdomme.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Rustig joh! Komt wel goed hè! En we hoeven helemaal geen rare capriolen uit te halen.

Als Antony gaat dan komt zeker Ziyech weer terug. Hij wil, Ajax wil, Schreuder wil.

Joh. Ziyech en Bergwijn op de flanken. Ik kan dan maar 1 woord bedenken:

FEEST!
😎👍
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ziyech terug zou een aanwinst zijn maar zie hem niet als vervanger van Antony omdat hij vanaf het middenveld het beste to zijn recht komt. Mocht Ziyech op rechts komen te spelen zal het waarschijnlijk van tijdelijke aard zijn omdat ik verwacht dat Conceicao over enige tijd gebracht gaat worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Blijkbaar hebben ze inmiddels een bod van 95 miljoen euro in voorbereiding. Los van het feit of hij dat nu wel of niet waard is dan moet je het sowieso bedrijfseconomisch accepteren. Zoveel gaat hij nooit meer opbrengen...
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos