Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Wij maakten goede goals, zij profiteerden van onze individuele fouten'

31 juli 2022 00:34

Daley Blind was het in gesprek met ESPN eens met de opmerking dat Ajax in de eerste dertig minuten uitstekend speelde. "We hadden de wedstrijd onder controle en kwamen goed op voorsprong. We maken een fantastische goal, maar vanuit het niets valt die 1-1", aldus Blind. "Vlak voor rust viel ook nog die 2-1, maar ik weet eigenlijk niet meer wat er gebeurde. Je moet die voorzetten gewoon eruit halen. Wij hebben goede goals gemaakt deze wedstrijd, terwijl zij geprofiteerd hebben van onze individuele fouten."

Volgens Blind was het dan ook niet terecht dat PSV won. "Ze waren niet de betere ploeg. Ook in de tweede helft begonnen we sterk en maken we een goede goal", zo gaf hij aan. "Toen die rode kaart viel, wisten we wel dat het nog heel lastig zou gaan worden."

Gevraagd werd aan de verdediger wat de afspraken waren bij de kopgoals, omdat Til twee keer uit de rug van Álvarez kon lopen. "Elke situatie is anders. De eerste goal was heel anders dan de tweede", zei hij daarover. "Je moet gewoon de voorzet eruit halen tegen een kopper als De Jong of Til. Je moet uiteraard gewoon jouw man volgen. Als er een middenvelder bij jou wegloopt, moet je meelopen. Loopt er een spits bij mij weg, ben ik daar verantwoordelijk voor."




Tags

blind profiteerden til alvarez espn jong kopgoals kopper meelopen wegloopt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal