Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Nicolás Tagliafico naar Olympique Lyon

23 juli 2022 12:14 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Nicolás Tagliafico naar Olympique Lyon</b>; image source: Pro Shots

Nicolás Tagliafico vertrekt definitief bij Ajax. Via de officiële kanalen heeft de club bekend gemaakt dat er een akkoord is bereikt met Olympique Lyon over een transfersom. Tagliafico had bij Ajax nog een contract voor een jaar. De international van Argentinië kwam na zijn komst in 2018 tot 169 officiële duels en werd drie keer langskampioen.

Olympique Lyon heeft via de eigen kanalen bekend gemaakt dat het een transfersom van € 4,2 miljoen euro zal betalen. Bij de ploeg van Peter Bosz heeft Tagliafico een contract voor drie seizoenen getekend.

Meer op Ajax.nl




Tags

tagliafico lyon argentinie bosz langskampioen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik snap echt niet dat hij gekozen heeft voor Lyon, omdat ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om bij een betere club te spelen. Ik vind het ook wat overhaast, want de transferperiode duurt nog wel even, maar goed, ik sta niet in zijn schoenen, dus voor mij is het makkelijk praten. Dat neemt niet weg dat ik hem dankbaar ben voor wat hij Ajax heeft gebracht. Ik zal zijn inzet en gif echt gaan missen en hoop dat daar nog voldoende van aanwezig is binnen de huidige selectie (na het vertrek van Martinez en Tagliafico, van die andere Argentijn hoeven we dat niet te verwachten). Ik wens hem alle succes toe bij Lyon en hoop dat het voor hem een springplank is naar een betere club en betere competitie.
+4/-0

1 jaar geleden
Bedankt voor de mooie jaren bij ons, het ga je goed krijger.
+4/-0

1 jaar geleden
En Anthoney waarschijnlijk ook weg. Wat haat ik arrogante clubs als Manchester die menen alles maar te kopen wat ze willen.

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1039364/management-antony-vliegt-naar-manchester-voor-gesprekken.htmllink
+1/-2

 
1 jaar geleden
Gewoon aan zijn contract houden. Ajax verkoopt Antony volgend jaar ook voor 80 miljoen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Een voetbalclub die spelers koopt, wow. Dachten ze maar bij Sao Paulo naar ook zoals jij wat betreft Antony..
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
80 miljoen moet je direct doen natuurlijk. Dan heb je al je inkomende transfer er weer uit + nog 35 miljoen ong.
Die Portugees en Berghuis kunnen ook op rechts
+3/-0

 
1 jaar geleden
In principe is Ihattaren ook een optie als rechtsbuiten. Hopelijk sluit hij zo weer aan. Bij zowel Berghuis als Bergwijn vind ik dat je hen niet in hun kracht laat spelen op rechtsvoor.

Anderzijds heb je op het middenveld en op linksbuiten hevige concurrentie. Ik zou ervoor kiezen om je beste spelers op hun beste positie neer te zetten en dan de rest invullen. Dus Bergwijn sowieso op linksbuiten, niet Tadic.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja als we het zo bekijken heeft Ajax een stuk of vier a vijf spelers die als rechtsbuiten kunnen spelen.

Bergwijn kan het maar gaf aan op links beter uit de voeten te kunnen. Berghuis kan het maar ik denk dat Schreuder hem liever op het middenveld ziet. Ihattaren lijkt mij een strak plan. Heeft een achterstand in te halen maar traint niet. Gezien de situatie is het een vraagteken.

Dan hebben we aanwinst Conceicao. Uitstekende speler en is volgens Ajax voor de toekomst gehaald. Hoe ver op niveau de Portugees is weten we niet. Hij is vorig jaar van het B elftal naar het eerste van Porto overgeheveld, maar het zou mooi zijn als we hem binnenkort in Ajax 1 een keer aan het werk zien om een beter beeld te krijgen.

Als laatste Rasmussen en ziet veel concurrentie voor zich. Voorlopig te veel van het goede.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Bedankt voor de link. En dan sommige reacties ook..;

Ajax tut mir sooo leid! Das ist wie Mitte der 90er ein so heftiger Ausverkauf. Ohne Scheichs und Co wäre das eine der erfolgreichsten Clubs der Welt! Sie sind sie auch so, ich

===

Ik herinner me de jaren negentig nog goed. Na winst CL op Milan vloog de selectie als warme broodjes over de toonbank. Amper twee seizoenen verder was er weinig tot niks meer van over. Het gros werd voor middelmatige prijzen verkocht. Wat dat betreft deed Ajax het de afgelopen jaren stukken beter.

Vooralsnog weliswaar geen CL finale maar de afgelopen paar jaar werden een aantal belangrijke spelers alvast duur verkocht waaronder de Ligt, Frenkie de Jong, Ziyech en Martinez. Kennelijk hebben ze geleerd van de jaren 90.

Daarnaast was in de jaren negentig Ajax minder goed voorbereid op de leegloop. Na de verloren finale tegen Juve kon er zo snel niet meer een kwalitatief goed elftal worden gesmeed. Brak er een periode aan waar het hoge niveau CL een schim van het verleden was.

Laat Ajax die fout niet weer maken. Antony voor 80 meteen weg, of volgend jaar voor 60? Wat kan het schelen? Het is voor Ajax veel belangrijker dat ze zich zelf de garantie kunnen geven dat als een basisspeler vertrekt, dezelfde kwaliteit er meteen neergezet kan worden.

Zo ver als duidelijk zie ik nog geen rechtsbuiten die bij een direct vertrek van Antony het zelfde rendement kan leveren. Ihatarren niet omdat de man geen wedstrijd ritme heeft. Die staat stil. Conceicao is voor de toekomst gehaald. Moet eerst maar eens met Ajax 1 een keer meedraaien om te zien hoe het er voor staat. Wat mij betreft de reden waarom Antony nog een jaar langer bij de selectie moet blijven. Daarna kan het licht op groen.

Enfin, in feite en met de snelheid Europese clubs aan spelers trekken zodra Ajax opvalt in de CL, moet Ajax ruim van te voren al weten wie voor elke positie de vervanger is. Dat gebeurd ook alleen onder ten Hag kwamen ze meestal niet verder dan de bank en zijlijn.

Hopelijk weet Schreuder hier meer uit te halen. Voor Ajax II zeker interessant. Hebben die jongens weer een doel voor ogen ipv doelloos rond te lopen. Dat voetbalt alvast een stuk prettiger.
+1/-0

1 jaar geleden
Doodzonde dat die naar zo n pauper club gaat. Had nog ff gewacht.
Bedankt strijder het ga je goed
+3/-1

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Jammer dat er geen mooie club uit Engeland of Spanje is gekomen. Lyon is toch wat minder. Een matige League, minder aanzien.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dit klinkt meer als een zaakwaarnemer die extra salaris wil afdwingen voor zijn pupil. Het is toch geen nieuws dat toptalenten van Ajax in de belangstelling staan van zo ongeveer iedereen in de Europese top?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nee, maar wel verontrustend dat er zo veel vertrekken.
+1/-0

1 jaar geleden
Tagliafico was boos op Ajax, want Barça zou zijn droomclub zijn geweest. Nu komt hij bij Lyon terecht. Hij leek nog te twijfelen en onder druk van die club alsnog ja gezegd. Hoe graag wilde Tagliafico wel niet weg bij Ajax?

Ik weet niet wat de charme is om van Ajax naar Lyon te gaan, maar dat is niet aan mij. Het beste, Nico. Bedankt voor alles!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos