Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Er was een goede entourage in de ArenA'

30 april 2022 22:22

In gesprek met ESPN gaf Erik ten Hag aan genoten te hebben van de sfeer in het stadion. "Dat kwam ook door Ajax, want wij speelden goed en dan krijg je het publiek mee. Het was een goede wisselwerking en het was een goede atmosfeer", aldus Ten Hag. "We hebben de hele wedstrijd onder controle gehad. Zwolle speelde dapper, maar we hadden ze wel meer pijn kunnen doen. We hebben uiteindelijk acht of negen grote kansen gecreëerd."

De trainer besloot tegen PEC Zwolle in een 4-4-2 systeem te spelen. "We hebben nu de hele week kunnen trainen en daarin heb ik goede dingen gezien. Ik zit niet zo in systemen, want het gaat om de veldbezetting en op een dynamische manier moeten ze de ruimtes bezetten", zo gaf hij aan. "Ik ben het niet eens met de opmerking dat het de afgelopen weken aan de linkerkant bij ons vast stond. Feitelijk stond het gewoon niet vast, maar aan de rechterkant was heel weinig dynamiek. Ik heb nu nagedacht aan een oplossing en dat heeft de ploeg heel goed gedaan."

Ten Hag had uiteindelijk drie hele mooie goals gezien. "Die van Tadic was heel weergaloos, maar dat was die van Klaassen zeer zeker ook. En de tweede goal was ook gewoon heel goed uitgespeeld", zei hij daarover. "Zeker van de laatste goal heb ik genoten en iedereen in de ArenA ook. Veel beter kan hij er niet in."




Tags

hag arena entourage atmosfeer dapper dynamiek dynamische espn pec systemen tadic veldbezetting wisselwerking

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos