Transparent
Inloggen
Sluiten

'Steven Bergwijn en Owen Wijndal nog steeds belangrijke opties voor Ajax'

25 april 2022 00:05 - Studio Voetbal
Foto: Pro Shots

"Steven Bergwijn en Owen Wijndal nog steeds belangrijke opties voor Ajax"; image source: Pro Shots

Ajax wil komende zomer voor iedere linie versterkingen gaan halen. Dat gaf clubwatcher Freek Jansen zondagavond aan in Studio Voetbal. "Ik denk toch wel dat er vijf basisspelers ververst gaan worden", aldus Jansen. "Het keepersvlak willen ze nu echt een keer goed gaan oplossen. André Onana gaat natuurlijk weg en met Maarten Stekelenburg willen ze kijken of er nog een jaar aan vast komt."

Ook in de andere linies gaat er genoeg gebeuren. "Noussair Mazraoui gaat waarschijnlijk naar Bayern München en Ryan Gravenberch hoopt dat ook. Met Nicolás Tagliafico hebben ze een afspraak gemaakt dat ze mee zullen denken over een transfer", zo gaf hij aan. "Ze willen per se een nieuwe rechtsbuiten hebben. Erik ten Hag wilde dat al. Hij baalde echt dat ze David Neres lieten gaan in de veronderstelling dat Steven Bergwijn zou komen, maar die kon toen niet meer weg."

Jansen ging verder: "Bergwijn is nog steeds een heel belangrijke optie, net zoals Owen Wijndal dat voor de linksback is. Omdat Danilo en waarschijnlijk Brian Brobbey gaan vertrekken, zal er ook daar iets moeten komen."

Ajax zal komende zomer bovendien ook weer spelers moeten verkopen. "Als Ajax de titel pakt, pakken ze al 40 miljoen euro aan Champions League inkomsten. Daarnaast hebben ze ook elk jaar 40 tot 50 miljoen euro aan transferinkomsten nodig. Tot dusver krijg je alleen voor Gravenberch wat."




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn jansen owen wijndal gravenberch baalde bayern brobbey danilo hag keepersvlak mazraoui neres onana stekelenburg tagliafico titel transferinkomsten ververst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Wanneer leiden we nou eens zelf aanvallers op. En raar dat Jansen alleen Gravenberch benoemt en niet Braziliaans international Antony, die meer zal opbrengen.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ja er gaat veel meer weg dat scheelt ook in het salarishuis
+2/-0

 
1 jaar geleden
Maar wat denk je wat Bergwijn wil verdienen? Die is inmiddels Engelse bedragen gewend.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja dat weet ik wel maar wat je wil of wat je krijgt zijn 2 verschillende dingen , behalve dat je kunt ook kijken als speler hoeveel kom ik aan het spelen en ook nog champions league, allemaal overwegingen.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik weet het niet met het halen van al dat wijn?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Jij verwacht Ben Wijnstekers ook nog als aanvulling in de technische staf?
+1/-0

 
1 jaar geleden
De gedachte is om zo iedere tegenstander dronken te spelen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als dat weer eens zou kunnen... Zoals het hoort, de tegenstander dronken spelen ...
+3/-0

1 jaar geleden
Freek Jansen weer helemaal niets joh, deze namen kan iedere kneus roepen.
Wijndal heeft bijgetekend bij AZ, alsof Ajax 20 miljoen gaat lappen aan AZ, die willen de hoofdprijs. Bergwijn zou nog kunnen. Wijndal is overschat joh.
Wil je slim zijn haal je Malcia, 20 jaar oud, kan beter verdedigen dan Wijndal en ook aanvallen, is 20 jaar oud en toekomstige back van het NL elftal.
Davidson Sanchez proberen weg te halen bij Spurs. Verder gaan spelen met het middenveld Klaassen, Taylor en Berghuis. Berghuis van de rechtsbuiten plek halen want dat is drama.
+5/-0

1 jaar geleden
Bergwijn is een goede versterking.
Wijndal vind ik bij AZ vaak nogal slordig en vergeet wat er in zijn rug gebeurd.

Spits erbij, kan zo geen interessante naam bedenken.
Keeper? Idem.

Interessante optie; Martial van ManU, is eind van het seizoen transfervrij.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Haal dan Eriksen terug. Tevens transfervrij en heeft bewezen het nog steeds te kunnen. 10 punten uit vier wedstrijden sinds hij in de basis staat bij Brentford. Heeft ze daar eigenhandig uit de degradatiezone gespeeld.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Is zeker ook een optie.
Vraag me alleen af of Ajax het risico wil nemen om twee hartpatiënten in de selectie op te nemen.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Goed punt. Aan de andere kant: welke club heeft momenteel meer interne kennis over het omgaan met hartproblemen dan Ajax inmiddels heeft? Hoe Ajax dat met Blind doet is immers enorm knap. Onder normale omstandigheden zou Eriksen nooit op deze leeftijd terugkeren. Nu heb je echter alsnog een kans(je). Zou het bijzonder jammer vinden als Ajax het niet eens zou proberen. Ze hebben wat data, van toen hij bij ons meetrainde, dus een helemaal blinde gok is het niet.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Antony Modeste van Köln, dat is een afmaker.
Eriksen ophalen zou ook top zijn.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Eriksen moeten ze sowieso halen, zo'n genot om naar zijn spel te kijken. Het is net wat langzamer dan de Bruyne maar het zit er echt maar net onder. Vind die coach van Brentford ook wel een idee voor Ajax. Altijd 433, Deens, slimme vent, met een paar Ajax jongens eromheen en een goede TD als van't Schip...

Die Antony kun je wel kwijt aan Man U voor 50 en als je de kans krijgt moet je het ook gewoon doen. Voor Neres konden we ook ooit 45 krijgen en die moesten we op het einde nog voor weinig naar de Oekraïne sturen.

Het wordt wel een hele klus maar als we Onana (0), Mazraoui (0), Gravenberch (20), Antony (50), Timber (20), Tagliafico (3), Martinez (20) en Alvarez (15) kwijtraken, ben je wel bijna 130 miljoen rijker. Investeren in Cilissen (0), Bergwijn (25), Wijndal (10), Brobbey (10) verder eens kijken naar Struijk van Leeds, die veel onder Bielsa speelde, Denswil, wordt kampioen van Turkije en is nu volwassener. De rest kan je invullen met jeugd.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Alvarez en Martinez liggen nog vast tot 2024 en 2025, dus waarom verkopen voor zulke lage bedragen?

Tagliafico 3 miljoen? Dan toch liever aan zijn contract houden? Zal onder een nieuwe trainer genoeg speeltijd krijgen. Beste LB in de selectie, ook als Wijndal komt.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk gewoon niet dat je veel meer krijgt voor zo'n kleine verdediger die het leuk deed in NL. Niemand in Engeland gaat hem kopen, dus het grote geld moet je sowieso vergeten. De enige clubs die konden investeren buiten Engeland zitten zonder veel cashflow nu. Hetzelfde geld voor Alvarez, in Spanje, waar hij naartoe wil, zal een club Als Betis of Valencia hem wel willen maar die kunnen gewoon niet meer op tafel leggen. Nu willen we Martinez best behouden maar als wij een Eriksen kunnen krijgen dan ga je Alvarez niet opstellen natuurlijk, en dan is het zonde hem te houden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Willen we dan geen brede selectie hebben om gedurende het seizoen blessures op te vangen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Timber, Alvarez, Martinez mogen wel voor het dubbele weg hoor. We zijn de Aldi niet :)
+4/-0

 
1 jaar geleden
Timber staat er net meer dan een jaar in, is klein, net als Martinez. Het zou wel fijn zijn om een van de twee te kunnen behouden. Voor het middenveld heb je zoveel mogelijkheden. Eerlijk gezien zie ik Berghuis toekomst ook als rechtshalf, als aanvaller heeft hij te weinig snelheid of actie. Een middenveld met Berghuis, Eriksen en Taylor lijkt me wel wat. Kudus, Klaassen en wat talenten op de bank. Om dat middenveld om te toveren heb je niet veel nodig.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Timber, Alvarez, Martinez mogen wel voor het dubbele weg hoor. (...)

Die prijzen krijg je niet voor ze.

Ze zijn niet goed genoeg voor de topclubs al kunnen die kunnen wel de bedragen betalen.
Clubs waar ze wel voor in aanmerking komen betalen die bedragen niet.
De prijs/kwaliteit verhouding is volledig zoek. Daar trappen die clubs niet in.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vraag maar aan Haaland hoe klein Timber is:)
+5/-0

1 jaar geleden
Wijndal gaat 'm niet worden. Raiola heeft hem expres een jaar laten bijtekenen om Ajax meer geld te kunnen aftroggelen.
Daar moeten we niet op ingaan.
+5/-0

1 jaar geleden
Schuurs wordt ook wel verkocht lijkt me. Timber langer vastleggen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Schuurs heeft een redelijke naam in landen als Italië en Engeland. Met een beetje mazzel vang je daar zo 10+ miljoen voor.
+1/-0

1 jaar geleden
Van een werkelftal naar een technisch verfijnd team.
+1/-0

1 jaar geleden
als dat waar is dat de familie Blind de transfer van wijndal naar ajax tegen houdt dan beiden per direct ontslag geven. Het klopt al niet dat blind in ajax een staat. en bij het nederlands elftal dat de familie blind bij zit klopt ook niet. blind kan niet meer mee met ajax en dan wel bij nederlands elftal daar klopt iets niet raar raar familie blind raar raar.
+1/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal