Jong Ajax onderuit bij promotiekandidaat Volendam

16 april 2022 19:32

Jong Ajax onderuit bij promotiekandidaat Volendam; image source: Pro Shots

Jong Ajax is zaterdag onderuit gegaan in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij FC Volendam ging de ploeg van John Heitinga met 3-1 onderuit. Via Christian Rasmussen kwam Jong Ajax vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong, maar na een klein half uur spelen wist de thuisploeg weer op gelijke hoogte te komen.

Na de gelijkmaker nam Jong Ajax de overhand in het duel en kreeg enkele grote kansen om opnieuw op voorsprong te komen. De bal wilde er echter niet in en vlak voor rust kwam de ploeg bovendien met tien man te staan toen Enric Llansana met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd.

FC Volendam maakte na rust dankbaar gebruik van de numerieke meerderheid en wist tot twee doelpunten te komen. Jong Ajax wist zelf geen moment meer gevaarlijk te worden, zodat er aan het eind van de wedstrijd een 3-1 nederlaag op het scorebord stond.