Transparent
Inloggen
Sluiten

André Onana met Kameroen na bizar einde naar WK, ook Mohammed Kudus met Ghana naar Qatar

30 maart 2022 00:11
Foto: Pro Shots

André Onana met Kameroen na bizar einde naar WK, ook Mohammed Kudus met Ghana naar Qatar; image source: Pro Shots

André Onana kan later dit kalenderjaar uit gaan komen op het WK. Met de doelman van Ajax in de basis wist Kameroen na verlenging met 1-2 te winnen van Algerije. Afgelopen vrijdag wist Algerije nog met 0-1 te winnen van Kameroen, maar omdat er nu na 90 minuten dezelfde stand weer op het scorebord stond was verlenging noodzakelijk.

De verlenging kende uiteindelijk een krankzinnig slot. Kameroen leek te gokken op de strafschoppen en probeerde de wedstrijd aan het eind zo veel mogelijk te vertragen. Onana kreeg zelf ook nog een gele kaart vanwege tijdrekken, maar een minuut na die prent was hij kansloos toen uit een hoekschop werd binnen gekopt.

In Algerije barstte er al een groot feest los, maar er waren nog vier minuten blessuretijd te gaan. In de allerlaatste minuut van die blessuretijd maakte Kameroen de 1-2. Aangezien bij de WK kwalificaties de uitdoelpunten nog wel dubbel tellen, verzekerde Kameroen zich daarmee van een ticket op het WK in Qatar.

Eerder op de avond verzekerde Mohammed Kudus zich met Ghana ook al van het WK. De uitwedstrijd tegen Nigeria eindigde in 1-1 en omdat in Ghana met 0-0 gelijk werd gespeeld, gaven ook nu de uitdoelpunten de beslissing. Kudus had bij Ghana een basisplaats en werd na 73 minuten gewisseld.

Servië met Dusan Tadic, Brazilië met Antony en Argentinië met Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico hadden zich al eerder gekwalificeerd voor het WK. Edson Álvarez kan daar ook nog bij komen indien Mexico donderdag om 03:00 uur Nederlandse tijd een punt weet te pakken tegen El Salvador.




Discussieer mee op de forums


Tags

kameroen ghana kudus onana algerije qatar verlenging bizar uitdoelpunten verzekerde alvarez antony argentinie gekwalificeerd gokken krankzinnig kwalificaties martinez mexico nigeria prent salvador slot tadic tagliafico vertragen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Die gast leert het ook nooit. Weer geel voor tijdrekken en daarna bijna uitgeschakeld. Hij wordt nu nog gered, maar wat een domme vent is dat toch.
+2/-2

1 jaar geleden
Bechir Ben Said is de doelman van Tunesië. Hij pakt gisteren in blessuretijd een gele kaart voor tijdrekken en Tunesië plaatst zich voor de volgende ronde. Is hij dan een slimme vent?
Ik denk dat in het (grote) merendeel van de gevallen van tijdrekken het wel degelijk helpt. Of denk jij serieus dat er een causaal verband is tussen tijdrekken en een tegendoelpunt krijgen?
+3/-2


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos