Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Hadden we in Nederland maar meer van het temperament van Antony'

20 maart 2022 22:07

In gesprek met ESPN gaf Erik ten Hag aan dat Ajax een fantastische prestatie had geleverd. "Na zoveel tegenslag je er zo overheen zetten...", aldus Ten Hag. "We doen dat alleen wel zelf omda we fouten maken. Die fouten mogen we niet maken. Iedereen moet de verantwoordelijkheid nemen in de restverdediging. Dit mag niet gebeuren."

De trainer was het niet eens met de kritiek dat de backs veel te aanvallend stonden. "Dat had niet met de backs te maken, maar met de centrale verdedigers en de verdedigende middenvelder. Zij stonden niet goed in de organisatie", zo gaf hij aan. "Het was ook niet nodig om in te grijpen. Iedereen moet zijn taken uitvoeren en dan gebeurt dit niet. Als iedereen doet wat ze moeten doen, komt een tegenstander niet in de tegenaanval."

Ten Hag was het absoluut niet eens met de kritiek op het gedrag van Antony. "Hadden we in Nederland maar meer van dit temperament", zei hij daarover. "Dat hij zijn shirt uittrok kan niet, maar zijn temperament brengt ook rendement. Dat heeft hij al heel vaak laten zien dit seizoen en ook nu is hij weer beslissend."

De actie in blessuretijd waarbij een tweede gele kaart werd gegeven wilde hij niet bespreken. "In Nederland slaan we veel te ver door om daarop door te gaan", reageerde hij daarop. "Ik ben blij dat de ploeg het heeft laten zien toen het nodig was. Ik heb er van genoten vandaag en dit was een heerlijke overwinning."




Tags

hag nederland temperament antony espn omda tegenaanval uittrok

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal