Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in Champions League tegen Internazionale

13 december 2021 12:15
Foto: Pro Shots

Ajax in Champions League tegen Internazionale; image source: Pro Shots

Ajax zal het in de achtste finale van de Champions League op moeten nemen tegen Internazionale. Dat bleek maandagmiddag tijdens de loting in het Zwitserse Nyon. Omdat Ajax als groepswinnaar is geëindigd speelt het de return in eigen huis op dinsdag 8 maart, woensdag 9 maart, dinsdag 15 maart of woensdag 16 maart. De heenwedstrijd in Milaan is op dinsdag 15 februari, woensdag 16 februari, dinsdag 23 februari of woensdag 24 februari.

Ajax speelde Europees al vaker tegen de huidig kampioen van Italië. De eerste ontmoeting was de finale van de Europa Cup 1 in 1972. Dankzij twee treffers van Johan Cruijff werd met 2-0 gewonnen.

De keren daarna verliepen minder succesvol. Inter was in de groepsfase van de Champions League van het seizoen 2002/2003 de tegenstander en wist twee keer te winnen. In het seizoen 2005/2006 was Internazionale de tegenstander in de achtste finale van de Champions League. Na een gelijkspel in Amsterdam wist Inter in Italië met 1-0 te winnen.

Internazionale kende dit seizoen een wat stroeve start van de competitie, maar staat inmiddels weer bovenaan in Italië. De huidige selectie kent met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij twee internationals van het Nederlands elftal, terwijl voormalig Ajacied Christian Eriksen ook nog onder contract staat. Hij mag vanwege regelgeving echter niet meer in Italië spelen omdat hij sinds deze zomer een defibrillator speelt.




Tags

internazionale inter dumfries eriksen groepswinnaar heenwedstrijd milaan nyon ontmoeting stefan verliepen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Prima - ze doen het heel goed op dit moment dus dat wordt een mooi wedstrijdje!
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Mooie loting! Leuker dan tegen Salzburg, minder moeilijk dan PSG. Gewoon een lastige tegenstander, zoals het hoort in de Champions League... En met de thuiswedstrijd in maart ook nog een grotere kans op publiek op de tribunes.
+1/-0

2 jaar geleden
De enige Italiaanse club die ook wil voetballen.
Zware loting maar oké, als je niet zwaar wil loten moet aan de EL of losercup mee doen.
Is 51%/49% voor Ajax. 51 omdat ik niet objectief ben.
+2/-0

2 jaar geleden
Mooie loting voor Ajax.
In die andere wedstrijden gaan er in ieder geval twee toppers van de top VIJF van Europa uit.
+1/-0

2 jaar geleden
Helaas wordt er om 15:00 opnieuw geloot doordat er iets fout is gegaan de 1e keer, er kan dus een andere tegenstander uitkomen
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal