Transparent
Inloggen
Sluiten

Mike Verweij: 'Ajax zet vol in op Steven Bergwijn'

29 november 2021 23:39
Foto: Pro Shots

Mike Verweij: "Ajax zet vol in op Steven Bergwijn"; image source: Pro Shots

Ajax heeft contact opgenomen met het management van Steven Bergwijn. Dat claimt clubwatcher Mike Verweij in de Kick-off podcast van De Telegraaf. "Ze zetten vol in op hem. Ze beseffen ook dat als Haller naar de Afrika Cup gaat en je tegen Utrecht en PSV moet Danilo moet spelen je net zo goed met de witte vlag gaan zwaaien", aldus Verweij. "Je kan dan natuurlijk ook met Tadic in de spits gaan spelen, maar dat was tegen Besiktas ook geen succes."

Bergwijn komt bij Tottenham Hotspur totaal niet aan de bak. "Ajax heeft de interesse bij zijn management kenbaar gemaakt", zo gaf Verweij aan. "Bij de vorige trainer van Spurs was dat afgelopen zomer nog onbespreekbaar, maar Conte ziet het niet in hem zitten. Hij heeft in Italië ook al een overgang van PSV naar Inter tegengehouden. Conte wilde hem niet."

Ajax hoopt ook op de huur van Brian Brobbey. "Maar Leipzig zal willen dat er een verplichte optie tot koop aan vast zit of dat hij direct gekocht wordt", zei hij daarover. "Dat is dan met pijn in het hart, want Marc Overmars doet dat liever niet met een speler die transfervrij is vertrokken en hem dan terugkopen. Maar ik denk dat ze dat nu wel gaan doen."

Een directe koop in de winter lijkt echter niet te gebeuren. "Dat komt door het coronajaar. Daar hebben ze heel slechte cijfers geschreven", aldus Verweij. "Ze willen daarom Neres of Tagliafico nog verkopen en dan een speler terughuren."




Discussieer mee op de forums


Tags

verweij bergwijn conte afrika besiktas brobbey coronajaar danilo haller huur inter kenbaar kick leipzig neres overmars podcast spurs tadic tagliafico telegraaf terughuren terugkopen tottenham utrecht vlag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Weet niet of Bergwijn nou een echte versterking / doelpuntenmachine is die we zoeken; feit is dat we het met Danilo niet gaan redden in januari.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Bergwijn is ook niet voor de spitspositie, maar ter vervanging van Neres. Ben ook geen fan van hem en dan heb ik de haat van Bergwijn richting Ajax nog niet meegerekend.
+1/-0

2 jaar geleden
Dus omdat Haller er niet is zijn we kansloos Tegen Utrecht en psv ? Gezien de witte vlag opmerking. Wat een gezwets.
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Het begint een beetje op tunnelvisie te lijken om deze gast kosten wat het kost te willen halen.
Ik vond het bij Psv al geen zeer bijzondere speler, een hardloper die daarnaast niet bijster slim oogt.
Dat beeld heeft hij bij Tottenham alleen maar versterkt, helemaal niets gepresteerd op een paar niveautjes hoger.
Categorie Promes schaal ik hem in.
Het is daarnaast ook geen spits, dus gaan we weer met Tadic in de spits spelen als Haller ontbreekt?
Het is toch langzaam wel duidelijk dat dit niet meer werkt zonder Ziyech, Frenkie, Donny en Schone er omheen.
Dat waren ultra slimme en technische spelers die konden spelen met de momenten maar die hebben we niet meer.
En wat doen we met Darammy? bij het oud vuil zetten naast Bande?
+8/-0

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Als dit allemaal waar is begint het toch wel op een onvervalst staaltje paniekvoetbal te lijken. Brobbey en Bergwijn... bankzitters die het niet waard zijn in een Ajaxshirt te mogen lopen. Wat geef je een ontzettend slecht signaal af als je die clown Brobbey weer binnenhaalt!
+3/-3

2 jaar geleden
Bergwijn is toch ook gewoon veel meer een linksbuiten dan een spits?
+2/-0

2 jaar geleden
Ik was bij het eerdere gerucht over bergwijn al blij dat het inderdaad bij een gerucht bleef en dat hij naar de club ging waar hij nu zit. Als het deze keer waar zou blijken te zijn is dit toch een beetje paniekvoetbal . Dan heb je op dit moment geen vertrouwen in Daramny en wil je blijkbaar met Tadic in de spits spelen tijdens de afwezigheid van Haller. Je verzwakt jezelf dus op 2 plaatsen . In de spits en op links !
+4/-0

2 jaar geleden
Marc breng even een bezoekje aan Keulen, Antony Modeste. Succes
+2/-0

2 jaar geleden
Alsjeblieft geen Bergwijn.
Is ook geen spits.
Ben het helemaal met mijn voorgaande schrijvers eens.
Hardloper, geen intelligente speler.
Zelfde lot als Idrissi hangt hem boven het hoofd.
Paniekvoetbal om de supporters rustig te houden.
Wat opvalt als Haller niet meedoet het niveau meteen achteruit gaat. Voordat Haller kwam ging het ook allemaal heel moeizaam.
Ik denk dat het meer aan het middenveld ligt.
Domme spelers behalve Berghuis.
Met Berghuis heb je een speler die oog heeft voor zijn medespelers, de aanvallers van bruikbare ballen voorziet, inzicht en overzicht heeft en scorend vermogen.
Klaassen is een harde werker die naar voren rent en zo nu en dan een doelpuntje maakt maar vaak dus helemaal niet op het middenveld zijn taken die bij een middenvelder horen uitvoert. Veel ruimte ontstaat daardoor voor de tegenstanders in de tegenstoot. In plaats dat ook hij de aanval van aanvoer voorziet.Onze Mexicaan doet dat wat het team nodig heeft. Balafpakker de gaatjes dichten maar ook geen speler die de aanval van aanvoer voorziet. Klap op de vuurpijl ons zogenaamde supertalent. Toppunt van onkunde zijn onzorgvuldige spel. Veel balverlies. Veel foute passing. Ook geen oog voor aanvoer naar de aanval. Is nog veel te druk met zijn eigen spel. Dat is de realiteit. Met meer steun vanaf het middenveld worden de aanvallers ook beter en kunnen zij zich ook sneller ontwikkelen.
+6/-0

2 jaar geleden
Ik zie hem graag naar Ajax komen, maar het lijkt mij geen spits… Met zowel Brobbey als Bergwijn hebben we uitstekende zaken gedaan deze winter.
+1/-3

2 jaar geleden
Ik vind het met name bijzonder hoe een aantal maanden geleden Haller en nog niks van kon volgens onze kenners van de Telegraaf en we nu eigenlijk net zo goed de club zouden kunnen opdoeken zonder hem.
Bergwijn mag lekker wegblijven, voegt niks toe. Promes 2.0.
Brobbey zou mooi zijn als we die terug kunnen halen, al blijft er wel een beetje een zure smaak hangen dat we een speler gaan halen die een half jaar geleden transfervrij is vertrokken.
+4/-0

Dat gebrek aan ruggegraat binnen de directie begint wel steeds erger te worden.

Eerst een keeper in genade aannemen die je hele club naait met een dopingschorsing en vervolgens ook nog doodleuk gratis de deur uitwandelt terwijl hij wel al die tijd zijn centen heeft binnengeharkt met op het strand liggen.

En vervolgens willen ze een speler terug gaan halen die een half jaar geleden nog transfervrij vertrok en als absolute toppunt (of dieptepunt) een speler die een paar jaar terug nog juichend voor de televisie zat toen Ajax in de halve finale verloor mag ook gezellig komen.
+10/-0

moderator forum-beheerder 2 jaar geleden
Ik hoef deze gast echt niet bij ons te zien. Geen spits dus als vervanger van Haller is hij niet nodig. Dan kan je nog beter Klaassen die paar potjes in de spits zetten.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ja. Belachelijk als ze speciaal voor Utrecht "uit" en PSV "uit" spelers gaan aantrekken.
Potjes die zowiezo met regelmaat c.q. traditioneel worden verloren. Ongeacht wie er opgesteld worden.

Tadic die wedstrijden in de spits zetten is ook een optie.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Beginnen met 2 nederlagen aan het begin van de 2e competitiehelft, hoe desastreus is dat?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Niet. Hoeveel punten pakken we gemiddeld bij Utrecht en PSV?

De wedstrijden tegen Twente, Heracles en Go Ahead Eagles, zijn desastreus.
+6/-0

2 jaar geleden
Wat een onzin, we hebben op dit moment op iedere plek die hij kan bespelen een dubbele bezetting. Net nog Daramy en Berghuis gekocht. Is geen spits. Neres is nog niet verkocht. Weggegooid geld als hij zou komen.
+4/-0

2 jaar geleden
Velen twijfelde ook aan Berghuis en zie hoe hij zich in basis heeft gespeeld en onderscheid.
Voor Bergwijn zal vast en zeker ook een plan zijn...
+1/-0

2 jaar geleden
Goedzo die komen dus niet, het is wel de Telegraaf he andere kranten niets zelfs het AD niet. Zal mij dus benieuwen of dit überhaupt het plan is. Daramy kon toch op meerdere posities? Of niet in de spits? Als ze Brobby kopen dat zou raar zijn huren kan ik nog inkomen. Neres verkopen kan opzich maar vind dat zo lang je Tagliafigo nog goed gebruiken zeker als de wedstrijd een beetje op slot zit kan hij het team goed op sleeptouw nemen zoals tegen Sparta.

Loopt er trouwens niet nog wat in de jeugd rond die je tijdelijk in de spits kunt zetten?
+2/-0

2 jaar geleden
Die Conte heeft er best wel kijk op blijkt.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Het lijkt wel of Mike en Valentijn belangen hebben bij Bergwijn. Ze zijn al jaren aan het zaniken dat Ajax vol inzet op de terugkeer van deze ex-jeugdspeler.

Vooralsnog zijn zij echter nog steeds de enigen die dit roepen. Het lijkt er ook totaal niet op dat Bergwijn gaat komen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid