Transparent
Inloggen
Sluiten

Ten Hag: "Ik verwacht van mijn spelers dat ze bij Ajax blijven, dan moet ik zelf het goede voorbeeld geven"

21 november 2021 19:22

Natuurlijk kreeg Ajax-trainer Erik ten Hag de vraag of Manchester United interessant voor hem zou zijn, hij wordt daar immers genoemd nadat Ole Gunnar Solskjaer ontslagen werd. "Ik kan hier niets mee", zegt hij beslist, "Ik verwacht van mijn spelers dat ze blijven, dus ik moet zelf het goede voorbeeld geven. Ik richt me op waar ik mee bezig ben en dat is Ajax. We willen met deze ploeg prijzen pakken en dat kan ook, we hebben daar de kwaliteiten voor."

Over de wedstrijd. "We hebben geleerd van eerdere fouten, we hebben het goed omgezet. We hebben gezegd dat ze moesten investeren, zeker in de derde fase van het veld. Dat betekent achter de laatste linie komen, loopacties maken. Zodoende krijgt de speler aan de bal meerdere keuzes. Tegen een compacte tegenstander is het voor de spits altijd ondankbaar want je moet veel naar de eerste paal komen zonder dan zelf te kunnen scoren. Anderen kunnen dan profiteren. Ik denk als we hier met 8-1 uitkomen was het ook normaal geweest."

RKC kreeg vervolgens verslaggever Hans Kraay ook twee dikke kansen. "Die van Kramer was een grote kans, voor de rest heb ik niets gezien. Nee, dat schot in het zijnet was niet echt een kans. Hij kon geen kant meer op, alleen de korte hoek was vrij."




Tags

hag compacte gunnar hans kraay kramer ole rkc solskjaer zijnet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos